E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης

Σε ηλικία 92 ετών

Πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/5/2022 | 14:12

Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Γκουσγκούνης άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή από ανακοπή καρδιάς.

Την ανακοίνωση έκανε ο καλός του φίλος, Δημήτρης Λουκάκης, ο οποίος εκτός από τον θάνατό του έγραψε και για το καλλιτεχνικό του έργο. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ήταν για ημέρες στο νοσοκομείο καταβεβλημένος. Δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση», φέρεται να ήταν τα τελευταία του λόγια στους οικείους του.

Η ανάρτηση

«Ο Κωστής έφυγε την Παρασκευή (6/5) στο Θριάσειο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς. Με το χαμόγελο στα χείλη δυνατός. Ήταν εκεί μερικές ημέρες καταβεβλημένος. Δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο πριν σβήσει λέει στον αγαπημένο του Δημητράκη. «Αυτό είναι το κουστούμι που θα φορέσω. Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση».

Ο Κώστας Γκουζγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931. Η βασική του δουλειά ήταν φωτογράφος, τέχνη που έμαθε στη θεσσαλική πόλη από τον πατέρα του Δημήτρη (Μίμη τον ήξερε όλος ο κόσμος) και στη συνέχεια όταν ήρθε στην Αθήνα άνοιξε δικό του φωτογραφείο, στο Χολαργό. Παράλληλα έπαιξε ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες, αλλά έγινε γνωστός κυρίως για αυτές με ερωτικό περιεχόμενο, στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και έτσι του δόθηκε το προσωνύμιο ο “βασιλιάς του σεξ”, με σήμα κατατεθέν το ξυρισμένο κεφάλι του.
Οι ταινίες που έλεγε συχνά-πυκνά ότι ήταν σταθμός στην καριέρα του ήταν δύο. Το “Σεξ 13 μποφόρ”, γυρισμένη το 1971, η οποία είχε σπάσει τα ταμεία με 85.918 εισιτήρια και ο “Ηδονοβλεψίας”, που γυρίστηκε το 1984, στις Μαρίκες στη Ραφήνα και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα.

Ωστόσο, η πρώτη ταινία του σε ρόλο κομπάρσου ήταν η “Αγνή του λιμανιού” το 1952, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Γιώργο Γληνό και Αλέκο Αλεξανδράκη.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη “Θεία απ’ το Σικάγο” το 1957. Είναι ο άντρας δίπλα στο Στέφανο Στρατηγό που λέει την ατάκα “θα τον σκοτώσετε τον άνθρωπο” όταν ήδη έχει πέσει η γλάστρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθιζε να αναφέρεται και στην ταινία “Μία ζωή την έχουμε” του 1958, όπου είχε το ρόλο του καφετζή, με σγουρά μαλλιά ακόμη και εξυπηρετούσε τον Δημήτρη Χορν. Αλλά και στο θεατρικό έργο “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται” το οποίο προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1975 και έπαιζε τον Τούρκο. Η επιβλητική παρουσία του στη σειρά είχε ως αποτέλεσμα να τον ψάξει ο Άλαν Πάρκερ για να του δώσει ρόλο στο εξπρές του μεσονυχτίου. Τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Κάποια στιγμή έκανε και ζωντανό πορνό στο Εlite, ενώ βραβεύτηκε στο 3ο και στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2005 και το 2010, αντίστοιχα.

Κωστή, σγουρομάλλη όπως σε φώναζα (όταν βγαίναμε έξω πάντα είχε στο πορτμπαγκάζ του δίπορτου Opel Rekord μία περούκα με σγουρά μαλλιά, για να μην τον αναγνωρίζουν), μου είχες πει πάρα πολλές ιστορίες στα 44 χρόνια γνωριμίας. Σε αρκετά κάποια περιστατικά είμαστε και παρέα. Περάσαμε ωραία. Έφυγες χορτασμένος.

Σεβαστήκαμε την επιθυμία σου να σε συνοδεύσουν στην τελευταία σου κατοικία οι συγγενείς και ελάχιστοι φίλοι.
Καλό σου ταξίδι φίλε. Είσαι πλέον μαζί με την κυρά που υπεραγαπούσες. Να ξέρεις ότι όλοι θα σε θυμούνται και θα σε μνημονεύουν. Άλλωστε θα τους δοθούν πολλές ευκαιρίες…» αναφέρει στην ανάρτηση του ο συντετριμμένος φίλος του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού στην Αθήνα

Πριν 8 ώρες

Όλα όσα αλλάζουν από αύριο

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α

Πριν 8 ώρες

Τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Πριν 8 ώρες

Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Πριν 8 ώρες

Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Πριν 8 ώρες

Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Πριν 8 ώρες

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Χτες

«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Χτες

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Χτες

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.