E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Παρακαλούσα τους αστυνομικούς να βοηθήσουν και αυτοί με αγνοούσαν»

Τι λέει για τη δολοφονική ενέδρα η σύντροφος του Παύλου Φύσσα

«Παρακαλούσα τους αστυνομικούς να βοηθήσουν και αυτοί με αγνοούσαν»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ψυχρό, αψυχολόγητο και παντελώς αναίτιο» χαρακτηρίζει το χτύπημα στον Παύλο Φύσσα η σύντροφος του άτυχου ράπερ στην κατάθεσή της ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά, στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοπέλα περιέγραψε την ενέδρα θανάτου των χρυσαυγιτών στον 34χρονο σύντροφό της με κάθε λεπτομέρεια, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι δεν έδωσε προανακριτική κατάθεση όχι γιατί αδυνατούσε, λόγω του σοκ που υπέστη, αλλά γιατί δεν την κάλεσε κανείς – παρόλο που εκείνη έδωσε το τηλέφωνό της σε αστυνομικό. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ είναι σε θέση –όπως προκύπτει από τον κατάθεσή της– να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο τραγικό περιστατικό, κανείς έως τώρα δεν έχει κινήσει τη σχετική διαδικασία.

Στην κατάθεσή της η 27χρονη κοπέλα περιέγραψε: «Κάποια στιγμή και ενώ βλέπαμε τον αγώνα, άκουσα τον Δ. (σ. φίλος), να λέει μεγαλόφωνα, χωρίς να απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένα "καλύτερα να έχω φίλο ένα σκουλήκι, παρά ένα χρυσαυγίτη". Δεν ξέρω αν τον άκουσαν κάποιοι άλλοι εκτός από εμάς, πάντως κανείς μας δεν το συνέχισε. Όταν τελείωσε ο αγώνας και βγήκαμε έξω για να κανονίσουμε τι θα κάνουμε, ήρθε ο υπεύθυνος του μαγαζιού και μας είπε να μην κάνουμε καμιά φασαρία στο μαγαζί. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί μας το λέει αυτό, μας υπέδειξε κάποια άτομα που μαζεύονταν στη γωνία Π. Μελά και Κεφαλληνίας, απέναντι από το "Κοράλλι" (σ. η καφετέρια που παρακολούθησαν τον αγώνα). Εγώ είδα τότε να στέκονται στο σημείο νομίζω τρία άτομα. Τα χαρακτηριστικά τους δεν τα είδα καλά. Θυμάμαι μόνο ότι ήταν μαυροντυμένοι και έκαναν νευρικές κινήσεις. Ταυτόχρονα έρχεται προς το μέρος μας με παπάκι ένα άτομο μελαχρινό με ριγέ μπλούζα και μας είπε να φύγουμε, γιατί θα γινόταν φασαρία, κι ούτε μπορούσαμε να καταλάβουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο του συγκεκριμένου ατόμου να μας διώξει από το σημείο που βρισκόταν η καφετέρια.

Επειδή επέμενε πολύ να σηκωθούμε να φύγουμε γιατί –όπως μας είπε– τα άτομα αυτά ήταν χρυσαυγίτες και αγριεμένοι, αποφασίσαμε να πάμε να πάρουμε μπίρες και να πάμε στο σπίτι του Παύλου ή στη Βλαχέρνα την εκκλησία και να περιμένουμε να αραιώσει ο κόσμος. Με τους τρεις χρυσαυγίτες που ήταν στο σημείο δεν αντιπαρατεθήκαμε καμία στιγμή. Όταν φτάσαμε γωνία Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας, είδαμε να καταφθάνουν 4 ή 5 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Όλες είχαν πλήρωμα 2 ατόμων. Μας είδαν, έστριψαν μέσα στην Κεφαλληνίας και κατευθύνθηκαν προς "Κοράλλι". Πριν φτάσουν όμως εκεί, σταμάτησαν σε μία ομάδα μαυροφορεμένων ατόμων, γύρω στους 15, που είχαν μαζευτεί στο σημείο. Δεν μπόρεσα να δω αν τους μιλούσαν. Καθόντουσαν χαλαρά όλοι μαζί, σαν να ήταν παρέα. Εκείνη τη στιγμή ήρθε ο τύπος με το μηχανάκι προς τα εμάς. Φάνηκε τσαντισμένος που δεν είχαμε φύγει ακόμα. Ο Παύλος του είπε ότι θέλει να περπατάει ελεύθερα στη γειτονιά του...».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια της κατάθεσής της, που δημοσιεύει η Real Νews, η κοπέλα είπε ότι αρχικά όταν είδανε τους αστυνομικούς εφησύχασαν και συνέχισαν να περπατάνε, περνώντας στο απέναντι πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη. Μετά, ούρλιαξε προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντας πως οι φίλοι της κινδυνεύουν και τους παρακαλούσε να έρθουν να βοηθήσουν, ενώ θυμάται έναν αστυνομικό, ψηλό και σωματώδη, να της λέει ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί οι άλλοι είναι πάρα πολλοί.

«Από τη στιγμή που είδαμε τους αστυνομικούς, εφησυχάσαμε. Ξαφνικά από την Κεφαλληνίας βγήκαν 7 με 8 άτομα ηλικίας 35 με 40 ετών περίπου, όλοι εύσωμοι, φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, κάποιοι όχι. Δεν είδα αν κρατούσαν στα κάτι στα χέρια τους. Με δυνατές φωνές κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Κατάλαβα ότι κατευθύνονταν προς τα παιδιά, γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας στους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα, λέγοντας πως οι φίλοι μας κινδυνεύουν και τους παρακαλούσα να έρθουν να μας βοηθήσουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν αστυνομικό να μου λέει "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πάρα πολλοί". Μόνο μια κοπέλα αστυνομικός και ένας άνδρας αστυνομικός, πολύ νεαρός, ήταν οι μόνοι από την αστυνομικοί δύναμη που κινήθηκαν πεζή προς το σημείο που βρίσκονταν οι φίλοι μου και κινδύνευαν. Δεν ξέρω τι έκαναν στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί, γιατί τότε ήταν που είδα τον Παύλο μαχαιρωμένο.

Όταν εγώ σε κατάσταση σχεδόν υστερική παρακαλούσα τους αστυνομικούς και σχεδόν τους τραβούσα από το μπουφάν τους για να έρθουν να βοηθήσουν τους φίλους μου, με πλησίασε ένας σωματώδης άνδρας, έφερε το πρόσωπο του πολύ κοντά στο δικό μου και μου είπε "τον π...η σου που μου τον έφερες στο μαγαζί". Το άτομο αυτό νομίζω ότι το είδα σε βίντεο αναρτημένο στο YouTube από επεισόδιο που είχε κάνει η Χρυσή Αυγή σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοπέλα ανέφερε ακόμα ότι αφότου το ασθενοφόρο είχε πάρει τον Παύλο, την πλησίασε ο σωματώδης αστυνομικός που είχε μιλήσει μαζί του πιο πριν και της ζήτησε τα στοιχεία της. Όταν τον ρώτησε γιατί δεν έκανε τίποτα για να τους προστατεύσει, της απάντησε ότι είχε μόλις φτάσει στο σημείο. «Ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί, ήταν όρθιος, κρατούσε το στήθος του και έλεγε ότι τον μαχαίρωσαν. Και έδειχνε προς την κατεύθυνση του δράστη. Το δράστη δεν τον είδα, είδα μόνο το ασημί αμάξι. Αφότου ήρθε το ασθενοφόρο και πήρε τον Παύλο, με πλησίασε ο αστυνομικός (σ. εκείνος που της είχε πει ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι) και μου ζήτησε τα στοιχεία μου. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τον Παύλο και τους υπόλοιπους όταν εγώ τον παρακαλούσα, προσποιήθηκε ότι μόλις είχε έρθει στο σημείο και ότι δεν βρισκόταν προηγουμένως εκεί. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν απολύτως λόγο γιατί να θέλουν να σκοτώσουν τον Παύλο. Νομίζω ότι το χτύπημα ήταν ψυχρό, αψυχολόγητο και παντελώς αναίτιο», περιέγραψε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γνωστός ράπερ καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για δολοφονία

Πριν 11 ώρες

Ο MHD έγινε γνωστός για την ανάμειξη της τραπ και της δυτικοαφρικανικής μουσικής, το λεγόμενο «Afro trap»

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Πριν 11 ώρες

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου

Η Μαρία Σάκκαρη επανήλθε δριμύτερη: Κατέκτησε το Guadalajara Open

Πριν 11 ώρες

Μετά από αρκετά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα, τα οποία είχαν οδηγήσει και στην πρόσφατη έκρηξή της

Αυτό είναι το «κολαστήριο» της 22χρονης στον Βόλο – «Δεν είχαμε δει ποτέ το κορίτσι» λένε οι γείτονες

Χτες

Σε αυτή την μονοκατοικία στις Αλυκές, η 22χρονη βίωνε βασανιστήρια επί δύο ολόκληρα χρόνια

iPhone 15: Τεράστιες ουρές, χάος και σπρωξιές σε εμπορικό στο Ντουμπάι από αλλόφρονες φαν

Χτες

Χρειάστηκε η παρέμβαση των υπαλλήλων security του Dubai Mall για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Alert! Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού από Δευτέρα

Χτες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Το email που «έκαψε» το κύκλωμα ναρκωτικών: «Θέλω να καταγγείλω έναν αστυνομικό που σπρώχνει κόκα σε διάφορα πάρτι»

Χτες

Ένας αστυνομικός μαζί με τον αδερφό του αλλά και έναν 33χρονο «έσπρωχναν» κοκαΐνη και κάνναβη σε φιλικά τους άτομα

Matteo Messina Denaro: Σε μη αναστρέψιμο κώμα ο πρώην αρχηγός της μαφίας ‑ Έπαψαν να του παρέχουν τροφή με σωληνάκι

Χτες

Μετά τη σύλληψή του παρέμενε αμετανόητος και είχε δηλώσει ότι «αν δεν ήταν άρρωστος, δεν θα τον έπιαναν ποτέ»

Τουρκία: Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στo Καχρανμανμαράς

Χτες

To επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται στην περιοχή Γιουκσούν

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.