E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μονεμβασιά: «Μου φωνάζαν να σταματήσω γιατί πάτησα άνθρωπο»

Τι είπε στους αστυνομικούς ο 52χρονος δράστης

Μονεμβασιά: «Μου φωνάζαν να σταματήσω γιατί πάτησα άνθρωπο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/5/2022 | 18:49

«Κόλλησε το μυαλό μου. Θυμάμαι ότι μου φωνάζαν να σταματήσω το αυτοκίνητο γιατί πάτησα άνθρωπο», είπε ο 52χρονος στους αστυνομικούς που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο στην Μονεμβασιά.

Ο δράστης που παρέσυρε με το αυτοκίνητο του, τους δύο 77χρονους, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, όταν οι αστυνομικοί του απήγγειλαν τις κατηγορίες, αυτός φέρεται να ανέφερε ότι για όλα ευθύνεται η χρήση της κορτιζόνης που έκανε. «Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω τι συνέβη και με οδήγησε εκεί. Ξέρω ότι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της κορτιζόνης που έκανα την πρώτη δόση την Μεγάλη Παρασκευή. Έκανα ένεση κορτιζόνης για να ξεπεράσω τους πόνους στη μέση. Η ένεση που έκανα με βοήθησε με τους πόνους στη μέση», ανέφερε ο 52χρονος στους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν συνέχεια κάτω στο κρεβάτι ξαπλωμένος και ακίνητος για να πονάω όσο το δυνατόν λιγότερο. Αφού έκανα την ένεση πονούσα και πάλι αλλά όχι τόσο πολύ. Και ξεκίνησε σιγά – σιγά αυτή την εβδομάδα μια αυπνία από την ένεση γιατί πονούσα πάλι, αλλά όχι όπως πριν τη Μεγάλη Παρασκεύη. Το κυρίαρχο συναίσθημα που είχα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή ήταν πόνος και μετά τη Μεγάλη Παρασκευή πόνος και άλλα. Μετά την Μεγάλη Παρασκευή αν και πονούσα πάλι, έκανα κάποιες κινήσεις κι έβγαινα έξω. Η κατάσταση αυτή που έζησα μου δημιούργησε διάφορα συναισθήματα, χαρά, πίεση, λίγη τρέλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες, συνεχίζοντας την απολογία του είπε στους αστυνομικούς: «Έτσι ήμουν μέχρι προχθές, πριν το γεγονός. Έβγαινα για καφέ με κανά φίλο, πήγαινα στα κτήματα με κανά φίλο, έκανε τις δουλειές μου με λίγα λόγια, αλλά με δυσκολία. Περίμενα και έκανα υπομονή να κάνω φυσικοθεραπείες και να περάσει η μέση. Πριν το γεγονός ήμουν στο σπίτι και ξεκίνησα να κάνω βόλτες στη Μονεμβασιά με το αμάξι. Τότε μου συνέβη κάτι και αντί να πάω στην πλατεία, πάω από το μονόδρομο για να μπορέσω να φτάσω στο σπίτι μου».

Καταλήγοντας, ο άνθρωπος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και κατά συρροή είπε: «Εγώ ήθελα να κόψω δρόμο, να πάω γρήγορα σπίτι για να τελειώσει η ταλαιπωρία που ένιωθα εκείνη τη στιγμή, είχε κολλήσει το μυαλό μου. Θυμάμαι ότι μου φωνάζανε: “Σταμάτα το αμάξι, πάτησες τον άνθρωπο, πάτησες το μηχανάκι”. Από εκείνη τη στιγμή δεν θυμάμαι, θυμάμαι ότι κάπου σταμάτησα», είπε ο δράστης και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα τραγικό γεγονός. Μου λένε ότι παρέσυρες τον έναν 200 μέτρα και τον άλλον 300 μέτρα. Δεν θυμάμαι. Ξέρω κι εγώ; Τι να πω;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Την ίδια ώρα, αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης υπέβαλε, μέσω του συνηγόρου του, ο 52χρονος κατηγορούμενος. Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ζητεί τη μεταφορά του 52χρονου οδηγού στο ψυχιατρείο και ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι η άμεση μεταφορά του εντολέως του στο ψυχιατρείο Τριπόλεως είναι απαραίτητη, ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη γνωμάτευση για την ψυχική του υγεία.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που «δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Κούγιας. Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για τροχαίο δυστύχημα.

«Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικηγορικό μας γραφείο συνεννοήθηκε με τον καθηγητή ψυχιατρικής κο Ιωάννη Νέστορος, επιστήμονα, τον οποίον καθημερινά ορίζουν ως πραγματογνώμονα τα ελληνικά Δικαστήρια, να επισκεφτεί τον ευρισκόμενο σε κρίση μανίας εντολέα μας ώστε να τον εξετάσει και να προτείνει θεραπευτική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς, οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διευθύνσεως Σπάρτης, ενώ ο κος Νέστορος ταξίδεψε και βρίσκεται στο Α.Τ Σκάλας, δεν επιτρέπουν την επίσκεψη στον κρατούμενο, εγκαταλείποντάς τον επί τρεις συνεχείς ημέρες, σε μια αδιάκοπη μανιακή κρίση.

Προβαίνουμε σ’ αυτήν την ανακοίνωση και θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους για οτιδήποτε συμβεί στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο οποίος αντί να έχει οδηγηθεί από την πρώτη στιγμή στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τριπόλεως, του χορηγούνται ισχυρά ηρεμιστικά φάρμακα, χωρίς να έχει εξεταστεί από ειδικό ψυχίατρο, με συνταγές που υπογράφουν παθολόγοι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Πριν 11 ώρες

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Πριν 11 ώρες

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Πριν 11 ώρες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Πριν 11 ώρες

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Πριν 11 ώρες

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Πριν 11 ώρες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Πριν 11 ώρες

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Πριν 11 ώρες

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Πριν 11 ώρες

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Πριν 11 ώρες

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Πριν 11 ώρες

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.