E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λογαριασμοί ρεύματος: Πότε καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής

Οι σκέψεις για επιπλέον στήριξη

Λογαριασμοί ρεύματος: Πότε καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/5/2022 | 10:55

«Από τον Ιούλιο καταργείται η ρήτρα που πραγματικά επιβάρυνε τους Έλληνες πολίτες, εν μέρει θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο κομμάτι θα καλύπτεται από τα μέτρα και τους πόρους που θα προκύψουν» όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στις επιπτώσεις στους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τονίζοντας πως έχουν ήδη ληφθεί μέτρα στήριξης ύψους 4 δισ. ευρώ από την αρχή της ενεργειακής κρίσης και «τώρα υιοθετήθηκαν άλλα μέτρα, ύψους 3,5 δισ. για να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά. Πρέπει και να θυμόμαστε και τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης στην οποία βρισκόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρθηκε στα υπερκέρδη των εταιρειών παροχής ενέργειας λέγοντας πως αυτές θα επιστρέψουν στον καταναλωτή, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει χώρα που έχει επιβάλει τόσο υψηλό φόρο στα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας, όσο η Ελλάδα».

Για την μείωση του ΦΠΑ ο κ. Παπαθανάσης είπε πως «είναι καλύτερο να υπάρχει στόχευση στους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας και αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη από βοήθεια. Η μείωση του ΦΠΑ θα είναι ένα οριζόντιο μέτρο, που θα ωφελεί και αυτούς που δεν έχουν πραγματικά ανάγκη. Το ζητούμενο είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά, την μεσαία τάξη».

«Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που έχουμε την ρήτρα απαγόρευσης της αύξησης του ποσοστού κέρδους, από όταν άρχισε η κρίση. Τα πρατήρια ελέγχονται και δεν επιτρέπεται να υπερβούν το ποσοστό κέρδους που είχαν πριν από την έναρξη της κρίσης. Έχουμε κλείσει πρατήρια εν λειτουργία, όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες. Κάνουμε εκατοντάδες ελέγχους καθημερινά. Παράλληλα, υπάρχει και η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού που κάνει ελέγχους στην αγορά για εναρμονισμένες πρακτικές», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά την δέσμη μέτρων στήριξης για το β΄ εξάμηνο του 2022, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «από τον Ιούλιο καταργείται η ρήτρα που πραγματικά επιβάρυνε τους Έλληνες πολίτες, εν μέρει θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο κομμάτι θα προκύπτει από τα μέτρα και τους πόρους που θα προκύψουν».

Ο Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ακόμη πως παράλληλα με τον αναπτυξιακό νόμο, που χαρακτήρισε ως «ένα ισχυρό εργαλείο», έρχεται «προσθετική στήριξη σε περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, η Μεγαλόπολη, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο. Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης θα φέρει 7 δισ. ευρώ σε περιοχές όπου η απολιγνιτοποίηση θα κοστίσει θέσεις εργασίας και πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα

Σήμερα

Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Σήμερα

Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

Οι ΗΠΑ ωθούν τους Αμερικανούς να τρώνε περισσότερο βούτυρο ‑ Ειδικός εξηγεί γιατί αυτό είναι λάθος

Σήμερα

Σύμφωνα με την Dr. Trisha Pasricha, το βούτυρο είναι μια κακή διατροφική επιλογή, καθώς αν εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, επηρεάζει αρνητικά την καρδιά μας

Μερτς: Η Ευρώπη να αυξήσει το κόστος του πολέμου για την Ρωσία ‑ Τι είπε ο Ζελένσκι

Σήμερα

Έτοιμο για οριστικοποίηση το έγγραφο με τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Στον Πύργο του Αιφελ έφτασαν Γάλλοι αγρότες που διαμαρτύρονται για την Mercosur

Σήμερα

Είμαστε μεταξύ πικρίας και απελπισίας, είπε ο Στεφάν Πελετιέ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Coordination Rurale

Αγρίνιο: Ανδρας εισέβαλλε στο γραφείο του δημάρχου, τον απείλησε και δάγκωσε υπάλληλο

Σήμερα

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον άνδρα που εκτός από φραστικά του επιτέθηκε με μια ομπρέλα

Απίστευτο περιστατικό : Ανδρας μαχαίρωσε εργαζόμενο των KFC, επειδή νευρίασε για τη σάλτσα που έβαλαν στην παραγγελία του

Σήμερα

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, φαίνεται ο 32χρονος να μαχαιρώνει πολλές φορές τον υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια ο θείος του επιχειρεί να τον πνίξει

Πάτρα: Καρέ‑καρέ το βίντεο με το φονικό σε κέντρο διασκέδασης ‑ Τα θανάσιμα χτυπήματα στον 30χρονο

Σήμερα

Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται, ο 30χρονος μετά το σοβαρό επεισόδιο εντός τους μαγαζιού, να φεύγει όρθιος, βαδίζοντας με κατεύθυνση την έξοδο, εκεί ωστόσο «συναντά» τον 26χρονο, ο οποίος αρχίζει να τον γρονθοκοπεί

Επίδομα παιδιού Α21: Λήγει η προθεσμία για την αίτηση των έξι δόσεων του 2025

Σήμερα

Τα ποσά και οι προϋποθέσεις για την χορήγησή τους

Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Σήμερα

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.