E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Από τι κινδυνεύουν μία στις δύο επιχειρήσεις παγκοσμίως

Τεράστιες απώλειες που ξεπερνούν τα 6 δις δολάρια

Από τι κινδυνεύουν μία στις δύο επιχειρήσεις παγκοσμίως
Φωτογραφία από τον χρήστη Bianca Salgado στο Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτι που ξεκίνησε σαν σταγόνα στον ωκεανό τείνει να γίνει τυφώνας που θα παρασύρει τις επιχειρήσεις σε οικονομική καταστροφή. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ειδικοί που βλέπουν ότι οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν αυξηθεί ραγδαία με τα κέρδη για τους χάκερ μόνο πέρσι να ξεπερνούν τα 6,3 δις δολάρια.

Οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο βρίσκονται στην Ασία και τις ΗΠΑ, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες που δόθηκαν κάνουν λόγο για εκτίναξη των κυβερνοεπιθέσεων στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα 1 στις 5 να αφορούν πλέον ευρωπαική επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο συνέδριο που έγινε πρόσφατα, το Rome Cybertech Europe 2022, παρουσιάστηκαν στοιχεία που τρομάζουν τις επιχειρήσεις, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποτελούν πλέον στόχο των χάκερ. Εκμεταλλευόμενοι τα κενά ασφαλείας, και πολλές φορές την άγνοια περί τεχνολογίας οι χάκερ κερδίζουν αρκετά χιλιάδες δολάρια εύκολα χωρίς καν διαπραγματεύσεις.

Οι επιθέσεις είχαν αρχίσει να αυξάνονται στα πρώτα lockdown, αλλά εκτινάχθηκαν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι χάκερ εκμεταλλεύονται ότι το 55% των επιχειρήσεων δεν μπορούν να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα ασφάλειας, είτε γιατί κοστίζει, είτε γιατί δεν βρίσκουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιχειρήσεις φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αφού 3 στους δέκα επιχιρηματίες απενεργοποιούν τα συστήμτα ασφαλείας, όταν αυτά καθυστερούν την παραγωγή ή δυσκολεύουν την λειτουργεία τους.

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει ότι ρώσοι χάκερ θα επιχειρήσουν να πλήξουν την Ευρώπη ως αντίποινα για τα μέτρα που πάρθηκαν κάτα της ρωσικής οικονομίας. Τότε οι εκτιμήσεις πέρασαν απαρατήρητες, και σήμερα πολλές επιχειρήσεις το πλήρωσαν ακριβά.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι αγελάδες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ πίνουν μπίρα και τρώνε ξηρούς καρπούς

Πριν 5 ώρες

Μακριά από τη Silicon Valley, στη Χαβάη, έχει ανοίξει ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

Πριν 5 ώρες

Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

Πριν 5 ώρες

Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

Χτες

Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

Χτες

Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

Προχτές

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

Προχτές

Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.