E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αρτα: Διευθύντρια σχολείου δάγκωσε 11χρονο μαθητή ΑΜΕΑ

Μήνυση από τη μητέρα του παιδιού - Ζητάει να αποδοθούν ευθύνες

Αρτα: Διευθύντρια σχολείου δάγκωσε 11χρονο μαθητή ΑΜΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/5/2022 | 09:37

Μήνυση κατά της Διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Άρτας κατέθεσε η μητέρα 11χρονου μαθητή του Ειδικού Σχολείου, καθώς το παιδί της γύρισε στο σπίτι με μια τεράστια δαγκωματιά στο πόδι και σημάδια πάλης στα χέρια του.

Η μητέρα του, με δάκρυα στα μάτια εξιστόρησε τι ακριβώς συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Την περασμένη Τρίτη, όταν πήγα να πάρω το παιδί μου από το σχολείο, είδα με έκπληξη ότι αυτό έφερε γρατσουνιές πίσω από το δεξί αυτί του και στους καρπούς των χεριών του. Ρώτησα τη δασκάλα του γιου μου τί συνέβη, καθώς το παιδί μου όταν έφυγε το πρωί από το σπίτι μας δεν έφερε κάποιο τραύμα. Η ίδια μου απάντησε ότι τα συγκεκριμένα τραύματα προκλήθηκαν από την προσπάθεια που έκανε η Διευθύντρια και δασκάλα του σχολείου να απομακρύνει από κοντά της το παιδί μου, το οποίο της είχε πιάσει τα μαλλιά της. Η έκπληξή μου συνεχίστηκε όταν έφτασα σπίτι μας και άλλαξα ρούχα στο γιο μου, και πήγα να τον κάνω μπάνιο, όπου εκεί, κατεβάζοντας τη φόρμα του, είδα μια τεράστια μελανιά – δαγκωματιά στο μέσο του ποδιού του, μάλιστα πρόκειται για μια μελανιά όπου φαίνονται ίχνη δοντιών. Αυτό με έκανε αμέσως να καταλάβω ότι κάποιος δάγκωσε το γιο μου δυνατά στο σημείο αυτό.

Ο γιος μου είναι αυτιστικό παιδί και η συνομιλία μαζί του για να μου εξηγήσει τί συνέβη δεν είναι εύκολη, το μόνο που μου είπε είναι ότι “έπαθε μίμι”. Επικοινώνησα τότε με δασκάλα του σχολείου, ρωτώντας την εάν γνώριζε κάτι για το συμβάν. Η ίδια μου απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι, αλλά θα ενημέρωνε τη Διευθύντρια του σχολείου να επικοινωνήσει μαζί μου. Και πράγματι αμέσως η Διευθύντρια επικοινώνησε μαζί μου, όπου μου παραδέχτηκε, από μόνη της, πριν καν προλάβω να τη ρωτήσω εγώ, ότι η ίδια δάγκωσε τον γιο μου, προκειμένου να τον απομακρύνει επειδή της τραβούσε τα μαλλιά. Εγώ εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκα, ακούγοντάς την να προσπαθεί στη συνέχεια να μου αιτιολογήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενήργησε με αυτόν τρόπο επειδή δέχτηκε επίθεση από τον ανήλικο γιο μου! Μου δήλωσε ότι ήταν σε άμυνα, σε άμυνα ενάντια σε παιδί 11 χρονών;”

Σύμφωνα με το maxitisartas.gr, η μητέρα του παιδιού σοκαρισμένη ζητάει να αποδοθούν ευθύνες. Αισθάνεται τόσο απογοητευμένη, λέγοντάς χαρακτηριστικά “Κάθε μέρα δίνω έναν αγώνα για να γίνει το παιδί μου αποδεκτό! Γιατί είναι μια αναπηρία που δεν φαίνεται, δηλαδή αν πάμε σε μια παιδική χαρά το παιδί μου λόγω του αυτισμού του θα θέλει να παίξει μόνος του στην τσουλήθρα, δεν συνεργάζεται με τα άλλα παιδάκια να παίξει, και έτσι σε όσους δεν μας γνωρίζουν ο γιος μου φαίνεται σαν κακομαθημένο παιδί, αφού η αναπηρία του δεν φαίνεται.

Κάθε μέρα δίνω λοιπόν έναν αγώνα τεράστιο για να γίνει αποδεκτό το παιδί μου, να εγκλιματιστεί κάπου, και παλεύω διαρκώς. Μα το να δέχεται τέτοια συμπεριφορά ο γιος μου από το ίδιο του το σχολείο, το Ειδικό Σχολείο, πώς να το αντέξω; Εκεί κανονικά υπάρχουν δάσκαλοι ειδικής αγωγής, υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι εκεί που έχουν σπουδάσει το πώς να φέρονται σε παιδιά με ιδιαιτερότητες, σε παιδιά με αυτισμό και ειδικές ανάγκες… Πώς τώρα λοιπόν μου στέλνουν το παιδί μου πίσω με δαγκωματιά και μελανιά και γρατσουνιές και μου λένε ότι δεν φταίνε, αλλά ότι ήταν σε άμυνα;;;».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο: Βίντεο που ίσως δείχνει το κοριτσάκι ζωντανό έχει στα χέρια του το Λιμενικό

Σήμερα

Ο εντοπισμός της γυναίκας που συνόδευε τρία παιδιά, το ένα σε καρότσι, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την έρευνα

«Κινδύνευσε η ζωή της, παραλίγο να χάσει το μάτι της»: Τι είπε ο δικηγόρος της Μουρτζούκου για την επίθεση στις φυλακές

Σήμερα

Οι δύο γυναίκες κρατούνται σε διαφορετικά κελιά στο τμήμα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Ρομποτικό χέρι μαγείρεψε πίτσα και δημιούργησε ελπίδες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Σήμερα

Tο ρομποτικό χέρι είναι εξοπλισμένο με προσαρμοστικές αρπάγες που μπορούν να χειριστούν αντικείμενα όλων των μεγεθών και υφών

Βρετανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος

Σήμερα

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα γυναικών από εφαρμογή με πληροφορίες για τα «red flags» ανδρών

Σήμερα

Διέρρευσαν ονόματα και φωτογραφίες από την εφαρμογή Tea, που είναι μόνο για γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη

Σήμερα

Το χειρουργείο κράτησε περίπου 8,5 ώρες

Οι 12 παραλίες που χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» το 2025

Σήμερα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλες τις βραβευμένες ακτές της χώρας, που επί το πλείστον, γίνονται απροειδοποίητα

Σοκ στον Αρη: Σε σοβαρή κατάσταση ο Κάρλες Πέρεθ μετά από επίθεση σκύλου

Σήμερα

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής που νοσηλεύεται με βαθύ σχίσμα στα γεννητικά όργανα.

Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Εξερράγη το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόι

Σήμερα

Στις ακτές των ΗΠΑ το τσουνάμι μετά τη Χαβάη και την Ιαπωνία

Νέο Φάληρο: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο οδηγός παραβίασε φωτεινό σηματοδότη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.