E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Πιθανό να την προκαλεί ο αδενοϊός σε όσους έχουν περάσει κορωνοϊό»

Τα κρούσματα έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία

Ηπατίτιδα σε παιδιά: «Πιθανό να την προκαλεί ο αδενοϊός σε όσους έχουν περάσει κορωνοϊό»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/5/2022 | 10:20

Για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά και τη σχέση που μπορεί να έχει ο κορονοϊός στις περιπτώσεις που έχουν εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Μιλώντας στο Mega για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, που έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, η κ. Ψαλτοπούλου σημείωσε ότι «έχουμε δημοσίευμα από διάσημους επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους που αναφέρουν ότι μια πιθανή υπόθεση είναι να προκαλεί την ηπατίτιδα ο αδενοϊός σε παιδιά που έχουν προηγουμένως νοσήσει από SARS – Cov 2. Έχουμε περίπου 450 περιστατικά διεθνώς και έντεκα θανάτους. Οι ερευνητές παγκοσμίως προσπαθούν να σιγουρέψουν αυτή την υπόθεση ώστε να υπάρχει και αντίστοιχη θεραπεία στα παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ανέφερε… «Η εικόνα είναι αισιόδοξη, οι σκληροί δείκτες έχουν κατέβει και για αυτό έχουμε επιστροφή στην κανονικότητα και βγαίνουν σταδιακά οι μάσκες. Πρέπει να προσέχουν οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Η τέταρτη δόση του εμβολίου αφορά κυρίως σε άτομα άνω των 80 ετών, ή τα άτομα άνω των 65 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, και περιμένουμε τα επόμενα δεδομένα προς το Σεπτέμβρη, όταν θα μπούμε ξανά σε εσωτερικούς χώρους».

Σχολιάζοντας την άρση των μέτρων και αν αυτή ήρθε τη σωστή στιγμή, η ίδια εξήγησε ότι «Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε την άρση των μέτρων. Μπαίνουμε και στην έννοια της ατομικής ευθύνης, καθώς εμείς γνωρίζουμε το ιστορικό μας και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η κ. Ψαλτοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό, τονίζοντας, ωστόσο, ότι μπορούμε να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι.

«Στην Αμερική έχουν φτάσει το 1 εκατ. θανάτους από κορονοϊό, σίγουρα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό, αλλά πλέον έχουμε τον εμβολιασμό, τις μάσκες, τα τεστ, τα χάπια, έχει προχωρήσει η επιστήμη, και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και ότι θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα όπως περίπου και πριν τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.