E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες

Καθημερινά δύο δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/5/2022 | 15:19

Τα πρώτα εμπορικά δρομολόγια ξεκίνησαν εχθές με τα νέα τρένα ETR 470 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα ιταλικά τρένα εισήλθαν στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. Οι πρώτοι επιβάτες απόλαυσαν ένα νέο περιβάλλον, άνεση, ασφάλεια και νέες υπηρεσίες (όπως πρίζες για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών).

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ο χρόνος ταξιδιού που "έπεσε" κάτω από τις 4 ώρες και συγκεκριμένα στις 3 ώρες και 55 λεπτά. Καθημερινά δύο δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ένα το πρωί και ένα το απόγευμα) θα μπορούν να μεταφέρουν στα εννιά βαγόνια που διαθέτουν μέχρι και 475 επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα δρομολόγια παρουσίασαν πληρότητες από 60-80%. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η χωρητικότητα τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τα υφιστάμενα τρένα.

Μετά από 10 χρόνια αυτοκινητάμαξα

Μια από τις χθεσινές πρωτιές είναι πως χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου 10 χρόνια για να δούμε να δρομολογούνται στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αυτοκινητάμαξες, δηλαδή ενιαία τρένα που αποτελούνται από μηχανή και βαγόνια.

Τα προηγούμενα ήταν τα ΑΕG τα οποία βγήκαν από αυτό το δρομολόγιο το 2012. Σποραδικά έμπαιναν στο δρομολόγιο σε έκτακτες συνθήκες (εκλογές, έλλειψη τροχαίου υλικού κ.α.). Από τότε και μέχρι εχθές στη γραμμή κυριάρχησαν τα "ελκόμενα" τρένα, δηλαδή τρένα με μηχανή και προστιθέμενα βαγόνια (αμαξοστοιχίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να αναφερθεί πως τα συγκεκριμένα -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν βγήκαν από τη γραμμή καθώς πλέον υπάρχουν επτά καθημερινά δρομολόγιο μεταξύ των δύο πόλεων. Μελλοντικά προβλέπεται η δρομολόγηση και άλλων ETR 470 τρένων που συνολικά θα είναι πέντε.

Πιο κοντά Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Σαν ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον του Ελληνικού Σιδηροδρόμου χαρακτήρισε ο Maurizio Capotorto, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, τα νέα δρομολόγια για Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Μοναδική ενδιάμεση στάση του τρένου είναι η Λάρισα.

Τα τρένα ETR 470 διαθέτουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και πέντε οικονομικής. Κάθε αυτοκινητάμαξα έχει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία. Ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ Α` και Β` θέσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τιμές του εισιτηρίου μιας διαδρομής είναι:

Α θέση -> 65 € Αθήνα-Θεσσαλονίκη / 48,6 € Αθήνα-Λάρισα / 25,4 € Θεσσαλονίκη-Λάρισα

Β θέση -> 55 € Αθήνα-Θεσσαλονίκη / 41,5 € Αθήνα-Λάρισα / 22,1 € Θεσσαλονίκη-Λάρισα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο για 20 ημέρες, δηλαδή μέχρι και τις 3 Ιουνίου θα ισχύει έκπτωση 20% στις τελικές τιμές των εισιτηρίων.

Τα ETR τρένα έχουν τα εξής δρομολόγια:

Δρομολόγια από Αθήνα με το ETR: 07:22 (άφιξη Λάρισα 09:58, άφιξη Θεσσαλονίκη 11:20) και 17:22 (άφιξη Λάρισα 20:00, άφιξη Θεσσαλονίκη 21:21).

Δρομολόγια από Θεσσαλονίκη με το ETR 07:08 (άφιξη Λάρισα 08:25, άφιξη Αθήνα 11:03) και 17:08 (άφιξη Λάρισα 18:26, άφιξη Αθήνα 21:04).

Στα ETR τρένα υπάρχει εστιατόριο – bar ενώ στους επιβάτες της Α` θέσης παρέχονται δωρεάν αναψυκτικό/καφές, νερό και σνακ στη θέση του επιβάτη. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης χειραποσκευών (lockers) στους σταθμούς της Αθήνας, Λάρισας & Θεσσαλονίκης.

Παρέχονται ειδικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την πρόσβαση στους σταθμούς και τα τρένα σε ΑμΕΑ. Στα τρένα έχει προβλεφθεί η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς μικρών ζώων σε κλουβί με μέγιστες διαστάσεις 50x40x70. Δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων. Εξαιρούνται οι σκύλοι οδηγοί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Σήμερα

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Σήμερα

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Σήμερα

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Σήμερα

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Σήμερα

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Σήμερα

Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Σήμερα

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Σήμερα

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Σήμερα

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Σήμερα

Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Σήμερα

Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.