E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πατήσια: «Αν αυτοκτονήσω, τι θα κάνεις;» είχε ρωτήσει ο 14χρονος

Συγκλονίζουν οι φίλοι και οι συμμαθητές του 14χρονου.

Πατήσια: «Αν αυτοκτονήσω, τι θα κάνεις;» είχε ρωτήσει ο 14χρονος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/5/2022 | 09:15

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το bullying που φέρεται να δεχόταν ο 14χρονος Μάκης που έβαλε τέλος στη ζωή του στα Πατήσια.

Γονείς υποστηρίζουν πως έχουν απευθυνθεί στον διευθυντή του σχολείου για την κατάσταση που επικρατούσε και δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Ταυτόχρονα, ο διευθυντής κλήθηκε για κατάθεση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας, εφόσον είχε φτάσει στα αυτιά του διευθυντή ή υπήρχαν καθηγητές που ήξεραν και δεν το απέτρεψαν, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες εκεί.

«Ιδιαίτερη νομική ευθύνη στους καθηγητές και στο σχολείο» καταλογίζεται σε περιπτώσεις που παρέες ανηλίκων προβαίνουν σε αδικήματα όπως ληστείες και άσκηση βίας σε συνομήλικούς τους, τόνισε ο κ. Ντάλτας.

Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι φίλοι και οι συμμαθητές του 14χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι ο έφηβος δεχόταν ανελέητο bullying εντός του σχολικού περιβάλλοντος, κάτι που εξετάζεται ως ένας από τους βασικούς λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR φίλος του 14χρονου, ο Μάκης σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του τρεις μήνες. «Πριν τρεις μήνες μου είχε πει “αν αυτοκτονήσω τι θα κάνεις;” Και του είχα πει μη λες χαζομάρες» ανέφερε.

«Όταν είχε θετική ενέργεια μου τα έλεγε. Τον πείραζαν, τον κορόιδευαν, τον έβριζαν και ότι δεν περνούσε καλά στο σχολείο… Το είχε πει στους γονείς του και τη γιαγιά του. Νομίζω είχαν πάει να πιάσουν τον διευθυντή. Το κυνηγούσαν μέχρι να πάει σπίτι του με πορτοκάλια, νεράτζια. Έτρωγε ένα είδος bullying. Είχαν οικογενειακά θέματα γιατί είχαν χωρίσει οι δικοί του. Την Παρασκευή ήταν χαρούμενος, έκανε αστεία…» είπε πρόσωπο από το φιλικό περιβάλλον του Μάκη.

Η θεία του Μάκη μίλησε στο STAR και είπε πως η οικογένεια δεν γνώριζε ότι ήταν θύμα bullying. «Η οικογένεια δεν ξέρει τίποτα… Στον αδερφό του δεν είχε εκμυστηρευθεί κάτι… Τίποτα… Αν ήταν κάτι θα το ήξερε ο αδερφός του, η γιαγιά του που τα μεγάλωσε. Τίποτα κανείς! Με τη μαμά του μιλούσε συνέχεια, αν το απασχολούσε κάτι θα μίλαγε» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης η γιαγιά του 14χρονου αποκάλυψε ότι ο εγγονός της είχε πέσει θύμα κλοπής μέσα στο σχολείο, περιστατικό για το οποίο είχε ενημερωθεί ο διευθυντής. «Όταν έμενα με το παιδί, μας είχε πει ότι έχασε το κινητό του, ότι του το έκλεψαν, δηλαδή, εκεί που περπατούσε. Πήγαμε στον διευθυντή, ο οποίος έλεγε ότι ήξεραν ποιος το είχε κάνει και ότι είχε κάνει και άλλα περιστατικά. “θα τον καλέσω και θα δούμε τι θα γίνει”, είχε πει ο διευθυντής», σύμφωνα με την γιαγιά.

Απειλούν με μαχαίρια παιδιά στο σχολείο

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταγγελίες γονέων που κάνουν λόγο για επαναλαμβανόμενα bullying μέσα στο σχολείο. Γονέας, μιλώντας στο STAR, αποκάλυψε ότι μαθητές πηγαίνουν με μαχαίρια και απειλούν τα παιδιά τους ότι θα τα σκοτώσουν. Όπως λένε, έχουν απευθυνθεί στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα επιληφθεί ο ίδιος του θέματος.

Μήνυση εναντίον του διευθυντή του σχολείου για περιστατικό bullying
Μάλιστα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς άλλο ένα περιστατικό bullying στο ίδιο σχολείο κατήγγειλαν γονείς μαθητή, οι οποίοι κατέθεσαν και μήνυση εναντίον του διευθυντή. Σε έγγραφο που έφερε στο φως το STAR, φαίνεται η βεβαίωση της κατάθεσης του ανήλικου αγοριού, με την οποία πιστοποιούσε ότι έπεσε «θύμα απλών σωματικών βλαβών και απειλών από έτερους ανήλικους του σχολείου».

Σύμφωνα με τους γονείς του, κατατέθηκε μήνυση εναντίον του διευθυντή, αλλά και του ανήλικου δράστη. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ ο διευθυντής, σύμφωνα με πληροφορίες, το απέδωσε σε ένταση της στιγμής, ενημέρωσε τον σύλλογο διδασκόντων και το περιστατικό για το σχολείο σταμάτησε εκεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 10 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 10 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Πριν 10 ώρες

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 10 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Τσακαλώτος: Η Μαρία Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς

Χτες

«Tο κυρίαρχο είναι να πέσει το κοινωνικό-οικονομικό μπλοκ που στηρίζει τον Μητσοτάκη»

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

ΟΗΕ: Παγκόσμια τραγωδία στη σπατάλη τροφίμων – Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται κάθε μέρα

Χτες

Έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει πως τα νοικοκυριά αντιπροσώπευαν το 60% αυτής της σπατάλης

Αργία τραπεζών για το Καθολικό Πάσχα: Τι θα συμβεί με όσες συναλλαγές γίνουν μετά τις 17:00 της Πέμπτης

Χτες

Πότε θα εμφανιστούν οι πληρωμές που θα γίνουν από αύριο το απόγευμα μέχρι τις 2 Απριλίου

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.