E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με 235 «ΝΑΙ» η αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η ψηφοφορία

Με 235 «ΝΑΙ» η αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 235 «ΝΑΙ» από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και ορισμένων εκ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι ΚΟ της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και αρκετοί ανεξάρτητοι, ενώ ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών». Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι πιστή στις αρχικές της ενστάσεις για τη νομιμότητα της τροπολογίας έμεινε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας «παρούσα», ενώ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είχε διαφωνήσει ανοικτά και δημόσια, αναγκάστηκε να την υπερψηφίσει, με τη δικαιολογία ότι δεν θέλει να δώσει –όπως υποστηρίζει– την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ να αξιοποιήσουν τη διαφωνία της για να παίξουν «βρόμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στις ηχηρές απουσίες συγκαταλέγεται και αυτή του κ. Μανώλη Γλέζου, που επέλεξε αυτό τον τρόπο για να εκφράσει τη διαφωνία του με τη ρύθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Συνολικά ψήφισαν 269 βουλευτές
«Υπέρ» ψήφισαν 235
«Παρών» ψήφισαν 34 βουλευτές

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της συγκεκριμένης τροπολογίας επιχειρεί να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό γιατί στελέχη της λεγόμενης «αριστερής πλατφόρμας» έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους με το περιεχόμενό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής» ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να δήλωσε πως συμφωνεί με την αναστολή της χρηματοδότησης της Χ.Α., εξήγησε όμως πως «η προσθήκη στην τροπολογία του άρθρου 187 Α, γνωστού ως τρομονόμου, στη βάση του οποίου θα μπορεί να ανασταλεί στο μέλλον η χρηματοδότηση εφόσον ασκηθεί δίωξη με αυτό το άρθρο σε ένα άλλο κόμμα, είναι απαράδεκτη. Με την προσθήκη της τρομοδιάταξης του 187 Α στην τροπολογία εικάζεται αυθαίρετα ότι στο μέλλον, ενδεχομένως, κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα θα χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε ριζικά αντίθετοι στη συμπερίληψη του επικίνδυνου άρθρου 187 Α στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων».

Υπό αυτά τα δεδομένα, τα αντίπαλα στρατόπεδα αναμένουν με ενδιαφέρον τη στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία τόσο ο κ. Λαφαζάνης όσο και οι βουλευτές που ανήκουν στην «αριστερή πλατφόρμα». Στην ουσία η συγκυβέρνηση ποντάρει σε πιθανές διαρροές που θα εκδηλωθούν είτε με «παρών», είτε με ηχηρές απουσίες, προκειμένου να μιλήσει για «διάσπαση και πολυφωνία» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν αυτών, ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει και για τις υπουργικές τροπολογίες που αφορούν: α) τη δημόσια τηλεόραση, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ανανέωση συμβάσεων έως 10 μήνες των εργαζομένων του μεταβατικού σχήματος β) την υποχρεωτική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων. Η ψηφοφορία θα γίνει μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ναι» με αστερίσκους στην τροπολογία για χρηματοδότηση Χ.Α. από Παπαδημούλη

Με αστερίσκους εξήγησε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ότι θα είναι η θετική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργική τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θετική εισήγηση των αρμοδίων κομματικών οργάνων αναφορικά με τη ρύθμιση, σημείωσε όμως: «Λέμε «ναι», παρότι σε ορισμένα σημεία έχουμε και διατηρούμε τις απόψεις μας και τα επαναλαμβάνω: θα θέλαμε να εγκρίνεται η απόφαση από τα 3/5 της Βουλής. Τα άρθρα του ποινικού κώδικα που ψηφίστηκαν πριν από 12 χρόνια με διαφωνία της Αριστεράς θα αλλάξουν από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται κάποιος για τρομοκρατία λόγω παρακώλησης συγκοινωνίας. Όμως επειδή δεν φοβόμαστε, θα στηρίζουμε την τροπολογία».

Θερμό επεισόδιο Καμμένου–Ψυχάρη

Και την ώρα που η Ολομέλεια της Βουλής θα έπρεπε να στέλνει κοινό ισχυρό μήνυμα κατά του νεοναζισμού και να διατηρήσει τη σοβαρότητα που επιβάλλουν οι στιγμές, η κατάσταση έγινε μύλος, μετά από θερμό επεισόδιο του Πάνου Καμμένου με τον Ανδρέα Ψυχάρη.

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος στη συγκεκριμένη συζήτηση επέλεξε να τοποθετηθεί σε ζήτημα που άνοιξαν νωρίτερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων και την πρόταση για σύσταση εξεταστικής που θα φέρουν, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η συζήτηση παρεκτράπηκε, με αποτέλεσμα στην υπόθεση των υποβρυχίων να προστεθεί και η υπόθεση των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, με τον κ. Καμμένο να λέει ότι «στις δύο υποθέσεις εμπλέκονται τα δύο αδέλφια Παπανδρέου» και αναλύοντας το συλλογισμό του να πει, μεταξύ άλλων, πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να «καλύψουν εκδότες όπως ο Ψυχάρης, που με τον Ρέστη είχαν κοινούς λογαριασμούς».

Επί προσωπικού ζήτησε το λόγο ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης, που απάντησε: «Ο κ. Καμμένος μόνο λάσπη πετάει, για την ταμπακιέρα τίποτα. Για τις δικές του υποθέσεις και τα πόθεν έσχες του δεν λέει τίποτα. Το δικαστήριο σύντομα μπορεί να τον κρίνει και επισήμως καραγκιόζη».

Στον καβγά ενεπλάκη και ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, που δεν έχασε την ευκαιρία να σημειώσει: «Ενημερώνω ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Μόνο το γεγονός ότι πληρώσαμε 2,7 δισ. ευρώ και τα πανάκριβα υποβρύχια αντί να πλέουν σκουριάζουν σε υπόστεγα ενεχυριασμένα υπέρ Γερμανών και κ. Σάφα, δείχνουν ότι κάποιοι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Εδώ θα κριθούν όλοι. Η ΝΔ θέλει να ξεχάσει όσα έλεγε, ότι δηλαδή ο νόμος Βενιζέλου χειροτερεύει τη σύμβαση Τσοχατζόπουλου».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέραμα: Πώς έπεσε η 14χρονη από τον 3ο όροφο του σχολείου ‑ «Ακούσαμε ένα μπαμ» λέει συμμαθήτριά της

Χτες

Ο πατέρας μας δεν ξέρει τίποτα, είναι ναυτικός λέει ο αδερφός της

Live η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Euro 2024

Χτες

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Αγγελος Χαριστέας

Ταξί: Χειρόφρενο τραβάνε οι οδηγοί

Χτες

Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

«Χρωματιστά» τιμολόγια: Πού θα βρούμε την χαμηλότερη τιμή ανά κιλοβατώρα

Χτες

Οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν θα ανακοινωθούν την 1η Ιανουαρίου

Τι θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2024

Χτες

Οι εξαιρέσεις, οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές

Φορολογία: Οι 22 αλλαγές από το νέο έτος

Χτες

Ποιους αφορούν και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος Fitch και έδωσε επενδυτική βαθμίδα

Χτες

Σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από το επίπεδο του ΒΒ+ με σταθερό outlook

Τρεις μαθήτριες ξυλοκόπησαν 13χρονη και βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή

Χτες

Οι τρεις ανήλικες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Έβγαλαν σπαθί Κατάνα σε καβγά στον Πύργο

Χτες

Σοβαρό επεισόδιο έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο

Δείτε βίντεο: «Κήρυγμα» Πολάκη στην ορκωμοσία της κόρης του

Χτες

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους της Νομικής και ότι οι πολίτες απευθύνονται στους δικηγόρους για να λύσουν ακόμη και το φορολογικό τους πρόβλημα

Πέθανε ο «πιο θλιμμένος» ελέφαντας: Έζησε μόνος σχεδόν όλη τη ζωή του

Χτες

Παρά τις εκκλήσεις, παρέμεινε στον ζωολογικό κήπο

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.