E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός

Η κυβέρνηση Μπάιντεν λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της σοβαρής έλλειψης βρεφικού γάλακτος

«Δυσκολεύομαι να βρω γάλα για τα μωρά μου», δηλώνει υπουργός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/5/2022 | 13:56

Μέτρα κατά της έλλειψης σε εθνικό επίπεδο στο βρεφικό γάλα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως η επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής και η αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ- και πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος- Πιτ Μπούτιτζετζ , δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό επισημαίνοντας πως και ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει γάλα για τα μωρά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», o ομοφυλόφιλος Αμερικανός υπουργός, o οποίος με τον σύζυγό του, Τσάστεν, έχουν υιοθετήσει δίδυμα, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε βρεφικό γάλα γεγονός που το βιώνει και η οικογένειά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 40χρονος Μπούτιτζετζ είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι γονέας στην αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος που κατέλαβε υπουργικό πόστο στις ΗΠΑ.

«Το πρόβλημα με την έλλειψη βρεφικού γάλακτος μας αφορά και προσωπικά», υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Face The Nation» του δικτύου CBS .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε δύο μωρά 9 μηνών», λέει για τα δίδυμα που υιοθέτησε με τον σύζυγό του: την Πενέλοπε Ρόουζ και τον Τζόζεφ Όγκουστ.

«Το βρεφικό γάλα επηρεάζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Και όπως εκατομμύρια Αμερικάνοι, έχουμε «οργώσει» τα καταστήματα κι έχουμε έρθει σε επαφή με συγγενείς από άλλα μέρη όπου δεν έχουν τις ίδιες ελλείψεις για να δούμε τι μπορούν να μας στείλουν», επισημαίνει.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε πως θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία αξιολόγησης για να διευκολύνει τους ξένους παρασκευαστές στην αποστολή βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ελπίζουμε ότι αυτή η έκκληση προς την παγκόσμια αγορά θα έχει ανταπόκριση και οι διεθνείς επιχειρήσεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της προσφοράς προϊόντων», δήλωσε ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Ρόμπερτ Κάλιφ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ ότι κατέληξαν σε συμφωνία με την «Abbott Nutrition» να επανεκκινήσει το τεράστιο εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν, το οποίο έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο λόγω προβλημάτων μόλυνσης.

Πάντως, η επίλυση του προβλήματος για την έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν θα γίνει άμεσα, όπως σχολιάζει το BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλούς γονείς αναζητούν φόρμουλα γάλακτος στο διαδίκτυο ή σε τράπεζες τροφίμων ενώ πολλοί επιχειρούν να φτιάξουν δική του συνταγή ακολουθώντας οδηγίες στο Google.

Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου εγχώριου εργοστασίου παραγωγής βρεφικού γάλακτος και την αύξηση των εισαγωγών από το εξωτερικό, ο αμερικανικός Τύπος υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αφού έλαβε το πράσινο φως της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η διεύθυνση του εργοστασίου «Abbot Nutrition» δήλωσε ότι θα χρειαστούν οκτώ έως δέκα εβδομάδες προτού αρχίσουν να φτάνουν τα νέα προιόντα στα καταστήματα, ενώ δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της παραγωγής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Σήμερα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Σήμερα

Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Σήμερα

Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Σήμερα

Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Σήμερα

Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Σήμερα

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Σήμερα

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.