E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δεν θα είναι κατοικήσιμες πόλεις σε 45 χρόνια!

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα δημιουργήσει κλιματικούς πρόσφυγες

Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δεν θα είναι κατοικήσιμες πόλεις σε 45 χρόνια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα είναι μη κατοικήσιμες σε διάστημα έως 45 ετών, εξαιτίας των μη αναστρέψιμων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η οποία προκαλείται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Χαβάης, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση, με εκατοντάδες εκατομμύρια κλιματικούς πρόσφυγες να περνούν μαζικά τα σύνορα, ενώ σε πολλές περιοχές του πλανήτη ενδέχεται να εξαφανιστεί κάθε ίχνος ζωής.

Επιπλέον, οι συντάκτες της μελέτης περιγράφουν με μελανά χρώματα το μέλλον της ανθρωπότητας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και πως «οι άνθρωποι πρέπει να προετοιμαστούν για έναν κόσμο όπου τα πιο ψυχρά χρόνια θα είναι θερμότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας ως τα πιο ζεστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι ακόμα και αν χρησιμοποιούσαμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, δεν θα γλυτώναμε από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά απλά θα κερδίζαμε χρόνο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός εκπομπής ρύπων, η Νέα Υόρκη θα αρχίσει να βιώνει δραματικές θερμοκρασίες από το 2047, το Λος ¶ντζελες από το 2048 και το Λονδίνο από το 2056.

Ωστόσο, αν οι εκπομπές ρύπων σταθεροποιηθούν, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη το 2072 και το Λονδίνο το 2088, δηλαδή περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το χάρτη της έρευνας με τις μεγαλουπόλεις που θα εμφανίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα:

Οι πρώτες πόλεις στις ΗΠΑ που θα νιώσουν την αλλαγή είναι η Χονολουλού και το Φοίνιξ, ενώ θα ακολουθήσουν το Σαν Ντιέγκο και το Ορλάντο, που θα πληγούν από την υπερθέρμανση ως το 2046.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον θα αποκτήσουν νέο κλίμα το 2047, ενώ θα ακολουθήσουν το Λος ¶ντζελες, το Ντιτρόιτ, το Χιούστον, το Σικάγο, το Σηάτλ, το Όστιν και το Ντάλας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, Δρ Camilo Mora, από τις 256 πόλεις που θα πληγούν από την κλιματική αλλαγή, τελευταίο θα επηρεαστεί το Ανκορέιτζ στην Αλάσκα.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι ως το 2043, 147 πόλεις θα βιώνουν θερμοκρασίες ρεκόρ, πέρα από κάθε προηγούμενο.

Στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής θα βρεθούν πρώτα οι τροπικές περιοχές, με την Ινδονησία να σιγοψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες από το 2020.

Τέλος, η μελέτη υποστηρίζει ότι ως το 2050, 1 έως 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν σε περιοχές με πρωτοφανές κλίμα.

Οι περιοχές αυτές, τονίζουν οι ερευνητές, έχουν συμβάλει λιγότερο απ' όλους στην κλιματική αλλαγή και δυστυχώς δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις.

«Διευρύνοντας την αντίληψή μας για την κλιματική αλλαγή, η έρευνά μας αποκαλύπτει νέες συνέπειες για τη βιοποικιλότητα και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της άμεσης ανάληψης δράσης», επισημαίνουν οι επιστήμονες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζευγάρι Βέλγων τουριστών κρατείται στην Τουρκία για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων

Σήμερα

Βρήκαν στις βαλίτσες τρία πέτρινα θραύσματα, που πήραν από τη Τουρκία ως σουβενίρ

Γερμανία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία νεοναζιστικής ομάδας που είχε στόχο παιδιά και νέους

Σήμερα

H ομάδα έδινε στα μέλη της οδηγίες για την επιλογή συντρόφων

Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε κινηματογραφικό πλατό

Σήμερα

Συνάντηση Έλενας Ράπτη με στελέχη του Χόλιγουντ για γυρίσματα ταινιών στην Ελλάδα

Κάτοικοι στην Εύβοια ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν

Σήμερα

Πλημμύρισαν σπίτια, χείμαρροι οι δρόμοι

Iράκ: Έτσι ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε την τραγωδiα με τους 114 vεκρούς σε γαμήλια δεξίωση

Σήμερα

Παιδιά ανάμεσα στους νεκρoύς - 150 οι τραυματiες με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα

Φορολοταρία Αυγούστου: Έγινε η κλήρωση, δείτε αν κερδίσατε

Σήμερα

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

Στιγμές φρίκης για 12χρονη στη Βολιβία: Απήχθη και βιάστηκε από 11 άνδρες

Σήμερα

Οι αρχές έχουν συλλάβει ήδη τρεις υπόπτους και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των άλλων οκτώ

Χωριό «φάντασμα» το Κεραμίδι Τρικάλων ‑ «Δεν υπάρχει τίποτα πλέον... τελειώσαμε»

Σήμερα

Σπίτια θάφτηκαν κάτω από τα λασπόνερα, σε απόγνωση οι κάτοικοι

Τραγωδία στην Αρτα: Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό και πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της

Σήμερα

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή της μία γυναίκα στην Αρτα

Κακοκαιρία Elias στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 στο Μαντούδι ‑ Στο ένα μέτρο το νερό

Σήμερα

Δοκιμάζεται για ακόμα μία φορά η βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.