E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απίστευτο: Εδωσαν 135 εκατ. ευρώ για τη… Μόνα Λίζα των αυτοκινήτων

H πώληση της Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe

Απίστευτο: Εδωσαν 135 εκατ. ευρώ για τη… Μόνα Λίζα των αυτοκινήτων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/5/2022 | 13:51

Όπως είπαν πολλοί, η πώληση της Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe είναι σαν να βγήκε σε δημοπρασία η Μόνα Λίζα. Και τα χρήματα που έπιασε ήταν αντίστοιχα της ιστορικής του σημασίας.

Η είδηση που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες αρχικά ως φήμη, τελικά επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο. Η εταιρία δημοπρασιών RM Sotheby’s ανακοίνωσε ότι η Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe είναι πλέον το πιο ακριβό αυτοκίνητο στην ιστορία, έχοντας πωληθεί προς 135 εκατ. δολάρια.Tο ποσό αυτό ξεπερνά κατά πολύ τα 45 εκατ. ευρώ μιας Ferrari 250 GTO που είχε πωληθεί επίσημα το 2018, αλλά και το φημολογούμενο ποσό των περίπου 70 εκατ. ευρώ που άλλαξε χέρια μεταξύ ιδιωτών και πάλι μία GTO αλλά χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη Mercedes είναι η μία από τις δύο που υπάρχουν, και βρισκόταν στην κατοχή και το μουσείο της ίδιας της εταιρίας, πριν βγει προς πώληση από την RM Sotheby’s σε έναν ανώνυμο συλλέκτη.

Το αυτοκίνητο αυτό βασίζεται στην W196 R με την οποία κέρδισε αγώνες και πρωταθλήματα ο Juan Manuel Fangio. Σχεδιάστηκε από τον Rudolf Uhlenhaut και έχει έναν 3λιτρο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα ο οποίος αποδίδει πάνω από 300 ίππους με την τελική του να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα και το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε 6,9 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατασκευάστηκαν επτά τέτοιες SLR, αλλά μόνο δύο είχαν κλειστή καμπίνα για αγώνες αντοχής. Το συγκεκριμένο δεν έτρεξε ποτέ σε αγώνα αλλά χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές και ως προσωπικό αυτοκίνητο του Uhlenhaut.

Τα δύο αυτοκίνητα που απέμειναν ονομάστηκαν “Κόκκινο” και “Μπλε”, με βάση τον χρωματισμό των σαλονιών τους. Αυτή που πωλήθηκε είναι η “κόκκινη” με μόλις 6.045 χιλιόμετρα στο κοντέρ.Η πώληση έγινε σε πολύ στενό κύκλο, με επιλεγμένους πελάτες της εταιρίας και έγινε στο μουσείο της Mercedes όπου το αυτοκίνητο βρισκόταν για τα προηγούμενα 67 χρόνια. Η τιμή εκκίνησης ήταν ήδη αρκετά υψηλή στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα 135 εκατομμύρια ευρώ που έπιασε τελικά κατατάσσουν την SLR στα δέκα πιο ακριβά αντικείμενα που έχουν πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγοραστής θέλει να παραμείνει ανώνυμος, αν και ο εκπρόσωπός του ο Simon Kidston είναι πολύ γνωστός στου χώρους των δημοπρασιών και φανατικός φίλος της Mercedes με πρόσβαση στο ΔΣ της εταιρίας. Η συμφωνία για την αγορά θέλει τον νέο ιδιοκτήτη να επιτρέπει στο κοινό να έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο σε ειδικές περιπτώσεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα Φιλαράκια ενώνονται ξανά, για καλό σκοπό

Πριν 7 ώρες

Η ομάδα των Friends ξανασυναντιέται για να τιμήσει τον Matthew Perry δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο αδιαπραγμάτευτος όρος στον γάμο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ, όταν έκλεισε τα 60

Χτες

Τι υποσχέθηκε στα 60 του ο ηθοποιός στη σύζυγο του

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Μαζί στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του Maestro

Χτες

Στη μαγευτική Βουδαπέστη ταξίδεψαν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου, με αφορμή τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς Maestro

Κωνσταντίνος Αργυρός ‑ Αλεξάνδρα Νίκα: Στόλισαν για τα Χριστούγεννα! Δείτε το παραμυθένιο σπίτι τους!

Χτες

Σε απόλυτα γιορτινή διάθεση μπήκαν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα, ζώντας μια από τις πιο ζεστές στιγμές της χρονιάς στο σπίτι τους!

Γιώργος Μουκίδης για Νατάσα Θεοδωρίδου: «Μου είπε κοσμητικά επίθετα – Από τότε δε μιλάμε»

Χτες

Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σαββατοκύριακο» και τον δημοσιογράφο, Οδυσσέα Μητσόπουλο παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Μουκίδης

Taylor Swift: Έδωσε μπόνους $197 εκατ. στους συνεργάτες της: Η στιγμή που ξέσπασαν σε κλάματα μόλις το ανακοίνωσε

Χτες

Μετά την ολοκλήρωση του Eras Tour η τραγουδίστρια έδωσε στα μέλη της ομάδας της χειρόγραφα σημειώματα, όπου έγραφε το ποσό που έδινε στον καθένα

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης άλλαξε τα μαλλιά του: «Επιτέλους μετά από χρόνια έκανα μια αλλαγή»

Χτες

«Να κρατήσω το χρώμα;» ρώτησε ο ηθοποιός τους διαδικτυακούς του ακόλουθους

Νίκος Μουτσινάς: «Δεν μου άρεσε καθόλου όλο αυτό το σκ…ό που έπεφτε πάνω μου χωρίς κανένα λόγο»

Προχτές

Οι «εξομολογήσεις» του Νίκου Μουτσινά για την τηλεόραση, καλεσμένος της Σίσσυς Χρηστίδου στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ενοχλημένος ο Αϊβάζης με τις ερωτήσεις για τον χωρισμό του από την Κορινθίου: Θα αντέξεις τους λόγους;

Προχτές

Σε ρωτάνε γιατί χώρισες, θα σου πω γιατί χώρισα; ανέφερε ο ηθοποιός

Γιώργος Τσαλίκης – Ξεσπά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον «Φραπέ»: «Τι επίπεδο είναι αυτό;»

Πριν 3 μέρες

Σχολιάζει με οργή τα αποσπάσματα από την εξεταστική της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πένθος για Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Πριν 3 μέρες

«Ξεκουράσου ομορφιά μου σε αγαπώ πολύ», σχολίασε ο ηθοποιός κάτω από την ανάρτηση του

Ο Γιάννης Νταλιάνης ξεσπά: «Με στεναχωρούν κάποια σχόλια για την προσωπική μου ζωή»

Πριν 3 μέρες

Η αναφορά στην κόρη του και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.