E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έπλαθε προσωπικότητες για να αντέχει τη σεξουαλiκή κακοποίηση από τον πατέρα της

Κέρδισε τη δίκη κατά του πατέρα της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/5/2022 | 20:23

Μια Βρετανίδα που δημιούργησε 2.500 διαφορετικές προσωπικότητες για να αντιμετωπίσει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον «διεφθαρμένο» πατέρα της, κέρδισε τη δίκη εναντίον του.

Η 52χρονη Τζένι Χέινς, η οποία κατάγεται από το Ντάρχαμ της Αγγλίας αλλά ζει πλέον στην Αυστραλία, κακοποιούνταν από την ηλικία των 4 ετών έως τα 11 της, από τον πατέρα της Ρίτσαρντ Χέινς, με αποτέλεσμα να πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Η πάθηση αυτή είναι μια σπάνια ψυχολογική διαταραχή, κατά την οποία υπάρχουν πολλαπλές προσωπικότητες με ξεχωριστές αναμνήσεις και πρότυπα συμπεριφοράς σε ένα άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού κατήγγειλε τα εγκλήματά του στην αστυνομία το 2009, ο Χέινς εκδόθηκε στο Σίδνεϊ από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 και φυλακίστηκε το 2019 για τουλάχιστον 33 χρόνια μετά την παραδοχή της κακοποίησης. Ο δικαστής έκρινε ότι η ζωή της Τζένι έχει «καταστραφεί» από την κακοποίηση, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 1974 και 1981, με το θύμα να προβαίνει στο «δραστικό βήμα της αφαίρεσης του πρωκτού και του παχέος εντέρου της, ώστε να μην χρειάζεται να αφοδεύει από τις διόδους στις οποίες εισέβαλε, βασάνισε και τραυμάτισε ο κατηγορούμενος».

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν το 1974, όταν η Τζένι ήταν 4 ετών και η οικογένεια μετακόμισε στην Αυστραλία και σταμάτησαν το 1981 όταν επέστρεψαν στην Αγγλία. Για 7 χρόνια, υπόκειτο στην πιο απερίγραπτη κακοποίηση, από την οποία όπως είπε, επέζησε μόνο λόγω των άλλων προσωπικοτήτων της.

Μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων της ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Little Rocky και ένας έφηβος με το όνομα Muscles. Και έχοντας αναπτύξει αυτές τις προσωπικότητες για να την προστατεύουν όσο την κακοποιούσε ο πατέρας της, μπορεί να τις καλέσει όποτε θέλει. Όπως δήλωσε στην εκπομπή 60 Minutes «Δεν πρόκειται για μια πράξη ψυχικής ασθένειας ή για ανόητα παιχνίδια, προσποιούμενη πως είναι άλλοι άνθρωποι. Προστατεύεις τον εαυτό σου. Προστατεύεις την ψυχή σου και αυτό έκανα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί δεν είχε αποκαλύψει τίποτα στη μητέρα της

Οι διεφθαρμένες τελετουργίες του πατέρα της, την έκαναν να φοβάται τα γενέθλια, τις σχέσεις, τους άνδρες, τις τουαλέτες ακόμα και την απόλαυση του φαγητού. Όσο για την μητέρα της, ο πατέρας της της είχε πει πως θα «αναφλεγόταν αυθόρμητα» εάν της αποκάλυπτε τις κακοποιήσεις. «Η μαμά δε σε θέλει και αν της το πεις, θα πεθάνει και θα φταις εσύ» της είπε μια φορά.

Έκανε επίσης πλύση εγκεφάλου στην κόρη του, ώστε να νομίζει πως μπορούσε να διαβάσει το μυαλό της, είπε η Τζένι. «Ο πατέρας μου προκάλεσε σοβαρή, σαδιστική, βίαιη κακοποίηση που ήταν απειλητική για τη ζωή μου – και επέλεξε να το κάνει αυτό κάθε μέρα ολόκληρης της παιδικής μου ηλικίας. Με άκουγε να τον ικετεύω να σταματήσει, με άκουγε να κλαίω, ήξερε τον πόνο και τον τρόμο που μου προκαλούσε» είπε η Τζένι. «Πλήρωσα ένα τεράστιο τίμημα για τις διεφθαρμένες σεξουαλικές του επιθυμίες».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Σήμερα

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Σήμερα

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Σήμερα

Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Σήμερα

«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Σήμερα

Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μηχανή

Σήμερα

Ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε με ταχύτητα σε κάδους απορριμμάτων

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.