E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Ανανδρος ο Μητσοτάκης όπως οι παππούδες του»

Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Ανανδρος ο Μητσοτάκης όπως οι παππούδες του»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/5/2022 | 18:28

Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μία ημέρα μετά τις σκληρές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός “δεν υπάρχει πια” για εκείνον.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «φιλοδοξεί να γίνει το πιόνι της Δύσης», ενώ ξεπέρασε κάθε όριο, μιλώντας για «ιστορική ρήξη» και για «άτιμη αδυναμία», χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ύπουλο και άνανδρο όσο οι παππούδες του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπαχτσελί είπε ότι όσο κι αν αντιτίθεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από μια λύση δύο κρατών με βάση την κυριαρχία και την ισότητα στην Κύπρο.

«Η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός, αλλά η τουρκοκρατία. Τον κατηγόρησε πως φιλοδοξεί για το πιόνι της Δύσης… Κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά προβληματικό το γεγονός ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά, οι δέκα εκ των οποίων όρθιες. Δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη, αλλά αν κάτι γνωρίζουμε είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος κατά της Τουρκίας», είπε αρχικά ο Νεβλέτ Μπαχτσελί.

Και συνέχισε: «Αναφερόμενος στην “ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου” το 1974, ο Έλληνας πρωθυπουργός, που υποστήριξε ότι ο ελληνισμός υπέφερε επί 48 χρόνια και απέκτησε μια ανίατη πληγή, αγνόησε τα γεγονότα και προσπάθησε να κρύψει τη βαρβαρότητα. Πρώτα από όλα να γνωρίζουν όλοι ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική. Όσο κι αν αντιτίθεται ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο από τη λύση των δύο κρατών, η οποία θα βασίζεται στην κυριαρχία και την ισότητα. Η βούληση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ή θα το δεχτούν πρόθυμα ή αυτός ο στόχος θα γίνει πραγματικότητα. Πότε θα θυμηθεί ο Μητσοτάκης τις σφαγές, τις αιματηρές επιθέσεις, τις θηριωδίες και τα βασανιστήρια κατά των Τουρκοκυπρίων; (…) Το πεπρωμένο της Κύπρου δεν είναι η ελληνοκρατία, αλλά η τουρκοκρατία».

«Αποτελεί ιστορική ρήξη, άτιμη αδυναμία ότι αυτός ο πρωθυπουργός, που δειλά κατέφυγε κάτω από τα φτερά των ΗΠΑ και μιλά πέρα δώθε, φιλοδοξεί να γίνει το πιόνι της Δύσης. Ο Μητσοτάκης που έφερε στην ατζέντα τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και παραπονέθηκε για την Τουρκία, είναι τόσο ύπουλος και άνανδρος όσο οι παππούδες του. Το τουρκικό έθνος θα αντισταθεί μέχρι τέλους στην πολιτική των παρενοχλήσεων και των προκλήσεων της Ελλάδας και θα σταθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες απέναντι στους επιτιθέμενους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μηχανοδηγοί στη Hellenic Train: «Περνάμε 18 κόκκινα ανά βάρδια»

Πριν 8 ώρες

Συρμοί με βλάβες και κλίμα εκφοβισμού

Νάξος: Αντιδράσεις για τον τουρίστα που σήκωσε μάρμαρο στην Πορτάρα

Πριν 8 ώρες

Η στιγμή που επισκέπτης στην Πορτάρα κρατά και σηκώνει πάνω από το κεφάλι του ένα κομμάτι μαρμάρου και φωτογραφίζεται

Καιρός: Επιδείνωση με καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ‑ Ποιες περιοχές πλήττονται

Πριν 8 ώρες

Υποχώρησαν οι υψηλές θερμοκρασίες και αγριεύει ο καιρός

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική κατά Βορίδη και Αυγενάκη

Πριν 8 ώρες

Εντάσεις και αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο: Βίντεο που ίσως δείχνει το κοριτσάκι ζωντανό έχει στα χέρια του το Λιμενικό

Χτες

Ο εντοπισμός της γυναίκας που συνόδευε τρία παιδιά, το ένα σε καρότσι, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την έρευνα

Έδωσε τα χέρια με τον Σαββίδη ο Κωνσταντέλιας και μένει στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2029

Χτες

Ο νεαρός διεθνής άσος θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας έως το 2029 χωρίς να υπάρχει ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο

Ρομποτικό χέρι μαγείρεψε πίτσα και δημιούργησε ελπίδες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Χτες

Tο ρομποτικό χέρι είναι εξοπλισμένο με προσαρμοστικές αρπάγες που μπορούν να χειριστούν αντικείμενα όλων των μεγεθών και υφών

Αμυντικό πρόγραμμα «SAFE»: Τα 18 κράτη‑μέλη της ΕΕ που κατέθεσαν αίτημα ένταξης

Χτες

Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, αίτημα να ενταχθούν στο αμυντικό πρόγραμμα της ΕΕ κατέθεσαν άλλα 16 κράτη

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα γυναικών από εφαρμογή με πληροφορίες για τα «red flags» ανδρών

Χτες

Διέρρευσαν ονόματα και φωτογραφίες από την εφαρμογή Tea, που είναι μόνο για γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη

Χτες

Το χειρουργείο κράτησε περίπου 8,5 ώρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.