E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ηπατίτιδα C: Πάσχουν 200.000 Έλληνες, αλλά οι περισσότεροι το αγνοούν!

Μετατρέπεται σε σιωπηλή λοίμωξη

Ηπατίτιδα C: Πάσχουν 200.000 Έλληνες, αλλά οι περισσότεροι το αγνοούν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σιωπηλή λοίμωξη μετατρέπεται η ηπατίτιδα C. Τουλάχιστον 200.000 Έλληνες πάσχουν από τη νόσο, αλλά το 80% αυτών το αγνοούν. Και το μικρό ποσοστό των διαγνωσμένων ασθενών όμως δεν λαμβάνει τις νέες, ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες, κατά τους ειδικούς, θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία αυτά παρέθεσαν την Τετάρτη ειδικοί, στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της ενημερωτικής καμπάνιας που υλοποιεί το μήνα Νοέμβριο ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

Όπως υπογράμμισαν οι επιστήμονες, στην περίπτωση που τα επόμενα χρόνια δεν ληφθεί καμία πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της ηπατίτιδας C, χιλιάδες κάτοικοι της χώρας, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον ιό κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, είναι πιθανό να ανακαλύψουν, αλλά με σημαντική καθυστέρηση, ότι πάσχουν από προχωρημένη και απειλητική για τη ζωή τους ηπατική νόσο.

Την ανάγκη της πολιτείας να συντάξει Εθνικό Πρόγραμμα για τη στρατηγική αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας–Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΓΝΑ Λαϊκό, κ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι απαραίτητο να σχηματιστεί μία ομάδα κρούσης, που θα απαρτίζεται από επιδημιολόγους, εκπροσώπους των γιατρών και των ασθενών και από τους ιθύνοντες του χώρου της Υγείας, οι οποίοι σε συνεργασία με τις ομάδες υψηλού κινδύνου, θα πολεμήσουν την ηπατίτιδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος, κ. Achim Kautz.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας–Ηπατολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, κ. Γιάννης Κοσκίνας, δήλωσε ότι στη χώρα μας πρέπει να εξετασθεί και το ζήτημα της πρόσβασης στη θεραπεία κάποιων ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως πχ οι χρήστες ουσιών, οι μετανάστες και ανασφάλιστοι, ώστε να περιοριστεί η δεξαμενή των ασθενών.

Η ενημερωτική εκστρατεία του Συλλόγου ηπατικών ασθενών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του «Προμηθέα», κ. Γιώργος Καλαμίτσης, είναι η ενημέρωση και η παράλληλη προτροπή προς το ευρύ κοινό, να προχωρήσει σε εξέταση για την ηπατίτιδα C.

Με σύνθημα «C–Αφορά», οι εθελοντές του συλλόγου ξεχύνονται σε διάφορες γωνιές της Αθήνας –και στη συνέχεια σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας– παίζοντας με την περιέργεια των περαστικών και προσκαλώντας τους να ενημερωθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Προμηθέας», για τις ανάγκες της ενημερωτικής εκστρατείας για την ηπατίτιδα C αρχικά θα τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας ένα μεγάλο κίτρινο «C», το οποίο θα φέρει πάνω του το μήνυμα «Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με ηπατίτιδα C και το 80% από αυτούς δεν το γνωρίζει».

Την ίδια στιγμή, με τη βοήθεια κινητής μονάδας, θα προσφέρει δωρεάν και γρήγορη εξέταση για τη νόσο, σε όσους το επιθυμούν.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 23 Σεπτεμβρίου

Πριν 1 ώρα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα πιο όμορφα φυτά για να διακοσμήσεις το μπάνιο σου

Πριν 1 ώρα

Μήπως θέλεις να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης στο μπάνιο σου;

Ένα κέικ που μπορείς να φτιάχνεις κάθε μέρα

Πριν 1 ώρα

Εύκολο, γρήγορο και με λίγα υλικά

Eρευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσους κοιμούνται λίγες ώρες

Πριν 1 ώρα

Τι λένε ερευνητές από Γαλλία και Βρετανία

Οι επιπτώσεις που θα έχετε στην υγεία αν τρώτε μόνο μια φορά τη μέρα

Πριν 1 ώρα

Πως αντιδρά το σώμα στην ξαφνική έλλειψη τροφής;

5 πράγματα που κάνεις και η επιδερμίδα σου γερνάει πιο γρήγορα

Πριν 1 ώρα

Συνήθειες που γερνάνε το προσωπό σου

Τα «άσχημα» παπούτσια που είδαμε παντού στην London Fashion Week

Χτες

Η νέα τάση της μόδας που ήδη υιοθέτησαν οι Νεοϋορκέζες

Τα ζώδια σήμερα: 22 Σεπτεμβρίου

Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Φθινοπωρινή ισημερία: Τι αλλάζει από αύριο για όλα τα ζώδια

Χτες

Η έναρξη μιας νέας σεζόν υπόσχεται να σας φέρει ξανά στα ίσια σας

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.