E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αρπαγή 6χρονου: Ο πατέρας κατηγορεί μετά την απαγωγή και για «φοροδιαφυγή» τη μητέρα

Η κόντρα μεταξύ του ζευγαριού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, όταν η μητέρα με παράνομο τρόπο, όπως την κατηγόρησε ο πρώην σύζυγος της, μετέφερε το παιδί τους στην Ελλάδα

Αρπαγή 6χρονου: Ο πατέρας κατηγορεί μετά την απαγωγή και για «φοροδιαφυγή» τη μητέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/5/2022 | 19:20

Έληξε η κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τον εντοπισμό του 6χρονου στη Νορβηγία, όμως ο φάκελος των ερευνών ανοίγει και τα ερώτηματικά πληθαίνουν.

Τις τελευταίες ώρες οι δικηγόροι του Νορβηγού πατέρα κατηγορούν την Ελληνίδα μητέρα για απαγωγή του Ράινερ. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα, που γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης στις ελληνικές αρχές την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, τον περασμένο Οκτώβριο είχε κατηγορήσει την Ελληνίδα μητέρα για φοροδιαφυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικηγόρος Sjak R. Haaheim είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο δίκτυο nettavisen.no πως η μητέρα όχι μόνο, με παράνομο τρόπο, είχε πάρει το παιδί της από τη Νορβηγία στην Ελλάδα, αλλά και εκμεταλλευόμενη την πανδημία και την τηλεργασία, μέτρο που ίσχυε και στη σκανδιναβική χώρα, συνέχισε να πληρώνεται από το νορβηγικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με το οποίο συνεργαζόταν μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2021:

«Ακούγεται πολύ άσχημο ότι ένας κατηγορούμενος και καταζητούμενος απαγωγέας παιδιών λαμβάνει μισθό από ένα πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από τα χρήματα των φορολογουμένων, για εργασία που δεν εκτελείται στη Νορβηγία» είχε αναφέρει ο δικηγόρος που από την πρώτη στιγμή της δικαστικής διαμάχης του ζευγαριού είχε ταχθεί υπέρ του Ρίκι Πέντερσεν.

Η κόντρα στο ζευγάρι και η τηλεργασία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κόντρα μεταξύ του ζευγαριού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020, όταν η μητέρα με παράνομο τρόπο, όπως την κατηγόρησε ο πρώην σύζυγος της, μετέφερε το παιδί τους στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, και μάλιστα από το 2018, εκείνος είχε την κύρια φροντίδα του, καθώς εκείνη είχε μετακομίσει για σπουδές και δουλειά σε άλλη πόλη της Νορβηγίας. Ύστερα από δικαστήρια που έγιναν στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορήθηκε για απαγωγή με την αστυνομία να αναζητά το αγόρι σε διεθνές επίπεδο. Το ίδιο το νορβηγικό δικαστήριο είχε αποφασίσει μάλιστα και η επιμέλεια του παιδιού να δοθεί εξ ολοκλήρου στον πατέρα του.

Όπως έκανε γνωστό στην συνέντευξή του ο Νορβηγός δικηγόρος, η μητέρα για όσο καιρό παρέμενε στη Νορβηγία, εργαζόταν για κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Όταν εκείνη και ο γιος της έφυγαν από τη Νορβηγία, το 2020, εξαιτίας της πανδημίας εκείνη συνέχισε την εργασία της από την Ελλάδα κάνοντας τηλεργασία.

Κατά τη σχολική χρονιά 2020/2021 αμειβόταν κανονικά λαμβάνοντας όλους τους προβλεπόμενους μισθούς και τα επιδόματα. Όλα τα σχετικά έγγραφα είχαν κατατεθεί και στο δικαστήριο, σύμφωνα με την πλευρά του Ρίκι Πέντερσεν, με εκείνον μάλιστα να αντιδρά τότε έντονα, καθώς δεν μπορούσε να δεχτεί το γεγονός πως την ώρα που εκείνη του είχε πάρει με παράνομο τρόπο το παιδί, το νορβηγικό κράτος συνέχισε να την πληρώνει. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία καταδικαστική απόφαση εναντίον της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, στις έρευνες που έκανε η αστυνομία το καλοκαίρι του 2020 σε επικοινωνία που είχαν με την μητέρα, εκείνη τους διαβεβαίωσε πως θα επέστρεφε στη Νορβηγία, μόλις τα σύνορα άνοιγαν ξανά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επικρατούσαν για τον κορωνοϊό.

«Στη συνέχεια, αρχίσαμε να επικοινωνούμε με το εκπαιδευτικό ίδρυμα για να μάθουμε αν εκείνη εξακολουθούσε να συνεργάζεται μαζί τους. Είχαμε μια ελπίδα ότι θα επέστρεφε το παιδί οικειοθελώς. Εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν παραπλανητικό από την πλευρά της, για να καθυστερήσει την υπόθεση της επιστροφής ώστε να κερδίσει στα ελληνικά δικαστήρια» αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν.

Τον Ιούνιο του 2021 η μητέρα του παιδιού κατηγορήθηκε και επίσημα για φοροδιαφυγή σύμφωνα με τον δικηγόρο Sjak R. Haaheim :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας είχαμε κάνει έκκληση στο εκπαιδευτικό ίδρυμα να σταματήσει να καταθέτει χρήματα στο λογαριασμό που διατηρούσε εκείνη στο εξωτερικό» χωρίς αποτέλεσμα αφού σύμφωνα με το νορβηγικό δίκαιο, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απολύονται ακόμα κι όταν κατηγορούνται, αλλά ο εργοδότης να περιμένει μέχρι να υπάρξει καταδίκη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στον τελικό της Ευρώπης οι πολίστριες του Ολυμπιακού, 16‑12 την Ματαρό ‑ 7 γκολ η Ελευθεριάδου

Σήμερα

Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Κυριακή (15:00) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη με την Σαμπαντέλ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Σήμερα

Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Σήμερα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Σήμερα

Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Σήμερα

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Σήμερα

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Χτες

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.