E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Όλο το σχέδιο για το δωρεάν Wi–Fi!

Συνεχής ευρυζωνική υπηρεσία... για όλους

Όλο το σχέδιο για το δωρεάν Wi–Fi!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάταξη και επέκταση των σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δεκάδες δήμους, που είχαν εγκατασταθεί με δαπάνες του Γ' ΚΠΣ και στη συνέχεια κατέπεσαν για πλήθος λόγων, αποτελεί τον πυρήνα της εξαγγελίας για Wi–Fi παντού σε έναν χρόνο από σήμερα, στην οποία προχώρησε τη Δευτέρα μιλώντας στο MEGA ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) προτείνει την εγκατάσταση Wi–Fi hotspots σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία, προκειμένου να υπάρχει συνεχής ευρυζωνική υπηρεσία ατελώς.

Επίσης, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω του μεγάλου τηλεπικοινωνιακού έργου «Σύζευξις ΙΙ» να δοθεί ασύρματο Internet στα σχολεία, ενώ στο πρόγραμμα είναι και η εγκατάσταση συστημάτων Wi–Fi στα λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Έρχεται ανάταξη σε 606 σημεία
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν κυβερνητικά στελέχη, δόθηκε εντολή να αναταχθούν οι υπηρεσίες ασύρματου Internet που είχαν εγκατασταθεί πριν από αρκετά χρόνια μέσω των κονδυλίων της ΕΕ σε 606 σημεία καποδιστριακών δήμων, που έχουν καταπέσει εδώ και πολύ καιρό και δεν λειτουργούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτό διότι υπήρξαν προβλήματα θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και αδιαφορία από τους δήμους για την κανονική συνέχιση παροχής της υπηρεσίας. Στο συγκεκριμένο πεδίο θα γίνει αναβάθμιση των συστημάτων και αύξηση των σημείων διά της επέκτασής τους.

Μάλιστα πρόκειται για σχέδιο χαμηλού κόστους, αφού οι υποδομές υπάρχουν και είναι χαρακτηριστικό πως το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν είχαν πληρωθεί. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι σε διαδικασία διαστασιολόγησης. Αυτό που θα γίνει είναι να αυξηθεί η ταχύτητα, αλλά και να ενταχθεί στο πρόγραμμα η συντήρηση του συστήματος.

Η περιγραφή του έργου που έχει καταπέσει ήταν «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» και είχε ως στόχο τη «δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό πολιτών σε υπαίθριους χώρους, με βασικό κριτήριο επιλογής την υψηλή επισκεψιμότητα και το τουριστικό ενδιαφέρον». Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 με τη δημιουργία 195 ασύρματων public hotspots, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους είναι εκτός λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στατιστικά του έργου, τα 10 πιο ενεργά σημεία είναι των δήμων Κερκυραίων, Πάτμου, Παλαιάς Φωκαίας, Παπάγου, Λαυρεωτικής, Μεταμορφώσεως, Γεωργιουπόλεως, του Χαροκόπειου, της Μακρινίτσας και του Δήμου Όσσης. Επίσης, από την εκκίνησή του ως σήμερα, πρωταθλητές στην κατανάλωση δεδομένων ήταν τα ασύρματα σημεία της Παλαιάς Φωκαίας, των δήμων Μεγαρέων, Αλίμου, Μεταμορφώσεως, Πυθαγορείου, Κερκυραίων, Μενεμένης, Μυκονίων (Αεροδρόμιο), Δράμας και Παπάγου.

Wi–Fi σε νοσοκομεία και σχολεία
Η επέκταση και σε νέα σημεία θα γίνει με τη συγχρηματοδότηση από πόρους του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», με στόχο να επεκταθεί σε νοσοκομεία, ΤΕΙ, πανεπιστήμια, πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το χρονικό περιθώριο του ενός έτους είναι ρεαλιστικό.

Μέσω του ΕΔΕΤ, προτείνεται η δημιουργία σημείων δωρεάν Wi–Fi σε πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης της υπηρεσίας σε έξι νοσηλευτικές μονάδες της χώρας, ενώ στόχος είναι να ακολουθήσουν και άλλες. Στο ίδιο πλαίσιο προτείνεται από το ΕΔΕΤ η δημιουργία σημείων ασύρματου Internet στα ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία κατά κανόνα δεν έχουν σήμερα Wi–Fi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σημεία ασύρματης πρόσβασης να επεκταθούν και στα σχολεία. Οι βασικές ελπίδες για το εγχείρημα στηρίζονται στην ταχεία ολοκλήρωση του τηλεπικοινωνιακού συστήματος του πακέτου ολοκληρωμένων υπηρεσιών «Σύζευξις ΙΙ», για να δοθεί πρόσβαση και στα σχολεία. Ωστόσο, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, εξετάζονται και άλλες λύσεις για την περίπτωση που το «Σύζευξις ΙΙ» αργήσει να υλοποιηθεί.

Ασύρματο Internet και στις συγκοινωνίες
Επίσης έχει δρομολογηθεί πρόγραμμα εγκατάστασης ασύρματου Διαδικτύου στα οδικά μέσα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει ως το τέλος του Νοεμβρίου πρόγραμμα παροχής Wi–Fi σε 15 τρόλεϊ επιλεγμένων γραμμών των Αθηνών, στο πλαίσιο διάφορων πιλοτικών προγραμμάτων που τρέχει το υπουργείο Υποδομών στις αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση είναι να λειτουργήσει πιλοτικά, προκειμένου να αντληθούν συμπεράσματα, ούτως ώστε να εξεταστούν η χρησιμότητά του και η δυνατότητα επέκτασης στα λεωφορεία της ΟΣΥ. Μάλιστα, προσεχώς θα γίνει πρόσκληση ένταξης του προγράμματος.

¶λλωστε έχει προηγηθεί η εγκατάσταση δικτύου Wi–Fi στο σταθμό Λαρίσης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κυρίως σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς της ΣΤΑΣΥ από την τελευταία. Μάλιστα, η επόμενη φάση του προγράμματος προβλέπει την ανάπτυξη ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας», «Μοναστηράκι», «¶γιος Δημήτριος», «¶γιος Αντώνιος», «Αιγάλεω», «Μέγαρο Μουσικής» και «Νομισματοκοπείο».

Πηγή: Πρώτο Βήμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέραμα: Πώς έπεσε η 14χρονη από τον 3ο όροφο του σχολείου ‑ «Ακούσαμε ένα μπαμ» λέει συμμαθήτριά της

Χτες

Ο πατέρας μας δεν ξέρει τίποτα, είναι ναυτικός λέει ο αδερφός της

Live η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Euro 2024

Χτες

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Αγγελος Χαριστέας

Ταξί: Χειρόφρενο τραβάνε οι οδηγοί

Χτες

Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

«Χρωματιστά» τιμολόγια: Πού θα βρούμε την χαμηλότερη τιμή ανά κιλοβατώρα

Χτες

Οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν θα ανακοινωθούν την 1η Ιανουαρίου

Τι θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2024

Χτες

Οι εξαιρέσεις, οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές

Φορολογία: Οι 22 αλλαγές από το νέο έτος

Χτες

Ποιους αφορούν και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος Fitch και έδωσε επενδυτική βαθμίδα

Χτες

Σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από το επίπεδο του ΒΒ+ με σταθερό outlook

Τρεις μαθήτριες ξυλοκόπησαν 13χρονη και βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή

Χτες

Οι τρεις ανήλικες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Έβγαλαν σπαθί Κατάνα σε καβγά στον Πύργο

Χτες

Σοβαρό επεισόδιο έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο

Δείτε βίντεο: «Κήρυγμα» Πολάκη στην ορκωμοσία της κόρης του

Χτες

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους της Νομικής και ότι οι πολίτες απευθύνονται στους δικηγόρους για να λύσουν ακόμη και το φορολογικό τους πρόβλημα

Πέθανε ο «πιο θλιμμένος» ελέφαντας: Έζησε μόνος σχεδόν όλη τη ζωή του

Χτες

Παρά τις εκκλήσεις, παρέμεινε στον ζωολογικό κήπο

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.