E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή

Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/11/2013 | 00:00

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξάγεται την Κυριακή, από τις 9 το πρωί. Μαζικές είναι και φέτος οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα, πέραν της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο του κλασικού Μαραθωνίου διεξάγονται αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αγώνες δρόμου για παιδιά, δυναμικό βάδισμα και αγώνες Special Olympics.

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου και του Δυναμικού Βαδίσματος θα δοθεί στις 9.00 το πρωί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μαραθώνα. Στα υπόλοιπα αγωνίσματα η εκκίνηση δίδεται στη Λεωφόρο Αμαλίας για τα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων, με ώρες εκκίνησης τις 8.00 το πρωί και 9.05 το πρωί αντίστοιχα. Η εκκίνηση των Παιδικών Αγώνων δίδεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής στις 10:45 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 11–12 ετών και 10:48 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 9–10 ετών. Στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος στις 9:20 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση των αγώνων Special Olympics.

Λόγω της διεξαγωγής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των οδικών αρτηριών όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς είναι: Λ. Μαραθώνος–Μαραθωνοδρόμων–Τύμβος Μαραθώνα–Μαραθωνοδρόμων–Λ. Μαραθώνος–Λ. Μεσογείων–Μιχαλακοπούλου–Φειδιππίδου–Λ. Βασ.Σοφίας–Ηρώδου Αττικού–Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω των αγώνων, θα πραγματοποιηθούν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, στις περιοχές των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας–Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού–Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης–Ψυχικού και Αθηναίων ως εξής:

Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την αφετηρία μέχρι την οδό Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 06.00–11.50, συμπεριλαμβανομένης της οδού Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Κάτω Σουλίου έως τη Λ. Διονύσου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30–13.30.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από τη Λ. Διονύσου έως την οδό Φλέμινγκ (δ/ση Ραφήνας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00–15.10.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Φλέμινγκ (διαστ/ση Ραφήνας) έως τη Λ. Λαυρίου–Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00–15.10.
  • Έξοδοι της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα και προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 13.30–15.00.
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από το Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως τη Λ. Κατεχάκη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.30–17.05.
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Κατεχάκη μέχρι τον Πύργο Αθηνών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.45–17.30.
  • Φειδιππίδου, στο τμήμα της από την οδό Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.45–17.30, με εξαίρεση τα ασθενοφόρα που κινούνται προς τα Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών.
  • Θηβών, στο τμήμα της από την οδό Μ. Ασίας έως την οδό Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.45–17.30.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.45–17.30.
  • Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης μέχρι τη Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.45–17.30.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.00–17.30.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05.00–17.30.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Βουλιαγμένης έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα ανόδου από τις 17.00 της 9/11/2013 (Σάββατο) έως τις 17.30 ώρα της 10/11/2013.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05.00–17.30.
  • Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τη 16.00 ώρα της 9/11/2013 (Σάββατο) έως τη 17.30 ώρα της 10/11/2013.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00–17.30.
  • Ριζάρη, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 07.00–17.30.
  • Λ. Βασ. Γεωργίου Β, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από ώρα 16.00 της 9/11/2013 (Σάββατο) έως την 17.30 ώρα της 10/11/2013.
  • Λ. Βασ. Γεωργίου Β, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Γεωργίου Β έως την οδό Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00–17.30.
  • Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου, κατά τις ώρες 07.00–17.30.
  • Κλεάνθους, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Γεωργίου Β μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου, κατά τις ώρες 07.00–17.30.
  • Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας, κατά τις ώρες 07.00–17.30.
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Λ. Ανδρέα Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας μέχρι την οδό Βούρβαχη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Βασ. Γεωργίου Α, σε όλο το μήκος της κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Σταδίου, στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος, κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας κατά τις ώρες 07.00–15.00.
  • Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας κατά τις ώρες 07.00–15.00.

Β) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές των παρακάτω οδών και λεωφόρων κατά τις:

(I) Ώρες: 00.01–17.30 της 10/11/2013:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Λ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.
  • Πανός, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Μεσογείων, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της.
  • Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Φειδιππίδου έως τη Λ. Μεσογείων.
  • Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου
  • Αρχιμήδους, στο τμήμα της από πλ. Πλαστήρα έως την οδό Δικαιάρχου.
  • Πλ. Παναθηναϊκού Σταδίου.
  • Ευφορίωνος, σε όλο το μήκος της.
  • Ερατοσθένους, στο τμήμα της από την οδό Ευτυχίδου έως τη Λ. Βασ. Κων/νου.
  • Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
  • Ριζάρη, σε όλο το μήκος της.
  • Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
  • Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της.
  •  Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

(II) Ώρες 08.00–15.00 της 10/11/2013:

  • Λ. Ανδρ. Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας έως την οδό Βούρβαχη.
  • Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της.

Γ) Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από τη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

  • Λ. Μαραθώνος & Διονύσου (Δήμου Μαραθώνα – Ν. Μάκρης).
  • Λ. Μαραθώνος & Αρτέμιδος – Φειδιππίδου (Δήμου Μαραθώνα – Ν. Μάκρης).
  • Λ. Μαραθώνος & Αγ. Μαρίνας (Δήμου Μαραθώνα – Ν. Μάκρης).
  • Λ. Μαραθώνος & Φλέμινγκ (Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου).
  • Λ. Μαραθώνος & Πατριάρχου Γρηγορίου – Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Παλλήνης–Γέρακα).
  • Λ. Μαραθώνος & Έξοδος Αττικής Οδού (Δήμος Παλλήνης–Γέρακα).
  • Λ. Μαραθώνος & Λ. Λαυρίου–Κλεισθένους–Κυκλάδων (Σταυρός Αγ. Παρασκευής Δήμου Αγ. Παρασκευής).
  • Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου–Ελπίδος–Χαλανδρίου (Δήμου Αγ. Παρασκευής).
  • Λ. Μεσογείων & 17ης Νοέμβρη–Ζωοδόχου Πηγής (Δήμων Χολαργού–Παπάγου & Χαλανδρίου).
  • Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου Θεολόγου (Δήμου Χολαργού).
  • Λ. Μεσογείων & Παρίτση (Δήμου Ν. Ψυχικού).
  • Λ. Μεσογείων & Λ. Δημοκρατίας (Δήμου Ν. Ψυχικού).
  • Λ. Μεσογείων & Λ. Κατεχάκη (Αθήνα).
  • Λ. Μεσογείων & Μιχαλακοπούλου–Φωκίδος (Αθήνα).
  • Λ. Βασ. Σοφίας & Παπαδιαμαντοπούλου (Αθήνα).

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορούν να παραταθούν ή και να μειωθούν ανάλογα με την εξέλιξη του – Τ.Τ. Αγ. Παρασκευής–Καισαριανής–Αττικής Οδού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Των παραπάνω απαγορεύσεων εξαιρούνται τα οχήματα με ειδικές διαπιστεύσεις και αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Ε.Κ.Α.Β.

Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια :

Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας):

  • Λιμάνι Ραφήνας–αριστερά Χρ. Σμύρνης–δεξιά Λεωφ. Καραμανλή–Λεωφ. Σπάτων–δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα–δεξιά Λεωφ. Σπάτων–αριστερά Θεοτοκοπούλου και στη συνέχεια
  • Για Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λπ.
    Κόμβο Λεονταρίου–δεξιά Λεωφ. Λαυρίου–κάθετη διέλευση Σταυρού–Κλεισθένους κ.λπ.
  • Για Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λπ.
    Δεξιά Λεωφ. Λαυρίου–αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού)–δεξιά Γραβιάς–δεξιά Αγ. Ιωάννου–αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.
  • Για Νότια Προάστια:
    Κόμβο Λεονταρίου–αριστερά Λεωφ. Λαυρίου–δεξιά Λεωφ. Κορωπίου / Βάρης κ.λπ.

 Από Μαραθώνα για Βόρεια Προάστια–Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:

  • Μέσω οδού Δημοκρατίας–αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος–δεξιά Χελμού–αριστερά Κρυονερίου–αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.– συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.

Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια:

  • Μέσω Λεωφ. Διονύσου–Αγίου Πέτρου.
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαμία: Νεκρός σε τροχαίο ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης – Σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του

Πριν 8 ώρες

Συγκλονισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες και οι συνεργάτες του στο Δήμο

Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν ‑ Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

Πριν 8 ώρες

«Το Ιράν, ο νταής της Μέσης Ανατολής, πρέπει τώρα να κάνει ειρήνη. Αν δεν το κάνει, οι μελλοντικές επιθέσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο εύκολες»

Fox News: Με έξι βόμβες bunker‑buster «χτύπησαν» οι ΗΠΑ το Φορντό

Πριν 8 ώρες

Δημοσιογράφος του αμερικανικού μέσου επικαλείται τον Τραμπ και δίνει λεπτομέρειες για τις επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Για τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών στην Κύπρο που αποτράπηκε, κάνει λόγο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Πριν 8 ώρες

Ο υπουργός Γκίντεον Σάαρ δεν διευκρινίζει τι είδους επίθεση ήταν αυτή ή πότε σχεδιαζόταν

Στίβος: Εκπληκτικός Τεντόγλου στο Ντεσάου με 8,23μ.

Χτες

Επόμενη στάση για τον κορυφαίο άλτη του πλανήτη στο μήκος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Μαδρίτη

Τραμπ: «Θα έπρεπε να μου δώσουν το Νόμπελ Ειρήνης 4 ‑ 5 φορές μέχρι τώρα, αλλά δεν θα το κάνουν»

Χτες

Η πρόταση της πακιστανικής κυβέρνησης για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο, προκάλεσε την αφοπλιστική απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ

Τραγωδία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από πτώση αερόστατου, δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Χτες

Έχουν διασωθεί 13 άτομα - Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το αερόστατο έπιασε φωτιά

112 στη Θεσσαλονίκη

Χτες

Φωτιά στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του ‑ Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν

Χτες

Κίνηση-ορόσημο για το Ιράν και το μέλλον της Ισλαμικής Δημοκρατίας

Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου

Χτες

Το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί και την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο

«Πίστεψα ότι θα πεθάνω»: Influencer δείχνει τα τραύματά της μετά την αθώωση του πρώην της για άγρια επίθεση

Χτες

Δάγκωμα στον λαιμό, μώλωπες και αίμα – Η κραυγή της Chloe Othen για ένα σύστημα που «προστατεύει τους θύτες και όχι τα θύματα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.