E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση

Για «νέα κατάσταση και νέα καθήκοντα» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/5/2022 | 17:10

Για «νέα κατάσταση και νέα καθήκοντα» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως «οι εξελίξεις τρέχουν και δεν έχουμε χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να αναδιατάξουμε άμεσα το κόμμα και να προχωρήσουμε σε χρεώσεις καθηκόντων τόσο στην ΠΓ όσο και στην Κεντρική Επιτροπή. Πρέπει να βάλουμε άμεσα μπροστά την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Και φυσικά, να εντείνουμε το σχεδιασμό πολιτικής με το βλέμμα προς τα έξω, προς την κοινωνία και όχι προς τα μέσα, όχι ενδοσκόπηση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «μία πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση που θα φέρει σύντομα και πολιτικές εξελίξεις». «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε διαρκή κοινωνική αμφισβήτηση αλλά και με πρωτοφανή μιντιακή στήριξη» τόνισε, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «εμφανή» τα σημάδια "ανάκαμψης" του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προέβλεψε νίκη στις εκλογές, «αλλά χρειάζεται δουλειά και σχέδιο για την επόμενη μέρα».

Τσίπρας: Τα λαϊκά νοικοκυριά παντελώς αδύναμα να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι αναγκαία γιατί έχουμε εισέλθει σε μία κοινωνική κρίση διαρκείας που οφείλεται σε αποφάσεις και πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στον παραλογισμό αποφάσεων της ΕΕ, στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπεται σε συνολική κρίση της Ευρώπης μέσα από τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού. Ο συνδυασμός αυτός μαζί με τις πολιτικές διαρκούς όξυνσης των ανισοτήτων και τις εγκληματικές επιλογές στην ενέργεια από τον κ. Μητσοτάκη εντείνουν την κοινωνική κρίση στη χώρα μας» σημείωσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στην «τριπλή πίεση» με την οποία βρίσκονται «αντιμέτωπες» οι επιχειρήσεις: «Από τους εξωπραγματικούς λογαριασμούς ρεύματος (αρνητικά ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη), τη δραματική μείωση του τζίρου λόγω της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων (18% σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ), και τη συσσώρευση νέων χρεών που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα της πανδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Την ίδια ώρα τα λαϊκά νοικοκυριά είναι παντελώς αδύναμα να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες, αφού το οικογενειακό εισόδημα δεν φθάνει πλέον ούτε μέχρι την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Αλλά και η μεσαία τάξη, τα λεγόμενα μεσοστρώματα για τα οποία δήθεν κοπτόταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, βρίσκεται σε καθεστώς ασφυκτικής πίεσης» ανέφερε και διαμήνυσε στα μέλη της ΠΓ: «Μέσα σε αυτά τα αδιέξοδα, να είστε σίγουροι ότι ένας είναι ο δρόμος για τη νίκη μας από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, όποτε και αν κάνει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης: Να δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα στους πολίτες, σε όλους αυτούς που βλέπουν τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους να γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη με την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς».

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές ακόμη και νωρίς τον Σεπτέμβρη

«Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Ακόμα τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, ούτε εμείς ούτε οι πολίτες. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι επιταχυντής της κρίσης», συνέχισε, ενώ προέβλεψε πως «η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς τον Σεπτέμβρη, για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια».

«Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα. Καλλιεργεί την ένταση στα πανεπιστήμια και ακολουθεί γενικευμένη στρατηγική όξυνσης για να κρύψει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κόμματος, οι οποίες αφορούν: την οργανωτική ανασυγκρότηση και κυρίως πώς θα ενταχθούν στις γραμμές του κόμματος τα 110.000 νέα μέλη, τη συγκρότηση ισχυρών και ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων με το βασικό κορμό τους να ανακοινώνεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου και, τέλος, την ανάδειξη του κυβερνητικού προγράμματος για τα μέτρα άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση.

«Στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτέμβρη, θα πρέπει να ανακοινώσουμε ένα δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κατανοήσει τι θα σημαίνει στη ζωή και στη καθημερινότητά του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η προοδευτική κυβέρνηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ τόνισε πως «παράλληλα με αυτές τις άμεσες προτεραιότητες πρέπει να ενισχυθεί η δουλειά που γίνεται σε τρία κομβικά πεδία: στη νεολαία, στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Πρότεινε δε πως για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το επόμενο διάστημα και παράλληλα, να οργανωθούν δύο μεγάλες εκδηλώσεις της νεολαίας, στα τέλη Αυγούστου, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιασμός δουλειάς Πολιτικής Γραμματείας

Όσον αφορά γενικότερα το σχεδιασμό της δουλειάς της Πολιτικής Γραμματείας, είπε πως θα συνεδριάζει σε σταθερή βάση μία φορά τον μήνα, εκτός φυσικά από έκτακτες συνεδριάσεις ανάλογα και με τις εξελίξεις.

«Η νέα γραμματέας μας, η Ράνια Σβίγκου, θα έχει το επόμενο διάστημα ατομικές συνεργασίες με όλα τα μέλη της ΠΓ, προκειμένου να αναλάβουν όλοι χρεώσεις και καθήκοντα», διευκρίνισε και προσέθεσε πως «στόχος πρέπει να είναι να δοθούν χρεώσεις και σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής».

Τέλος, σχετικά με το ολιγομελές Εκτελεστικό Γραφείο για την καθημερινή λειτουργία παρακολούθησης της πολιτικής τού κόμματος, όπως ορίζει το νέο Καταστατικό, πρότεινε να το στελεχώσουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.