E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

mέta‑μπουλούκι 0.2: Επιστρέφει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας

Μια βραδιά που αξίζει να τη ζήσετε live!

mέta‑μπουλούκι 0.2: Επιστρέφει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 1/6/2022 | 11:44

Για δεύτερο -κατά σειρά- καλοκαίρι, το mέta (Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού) διοργανώνει το “mέta-μπουλούκι”, μια περιοδεία ανά την Ελλάδα η οποία, συνδυάζοντας διαφορετικές τέχνες και διαφορετικές καλλιτεχνικές γλώσσες, προτείνει το πνεύμα της συλλογικής γιορτής ως κατάσταση αυτοδικαίως πολιτική - στο φόντο της κρίσης, της πανδημίας, της πολεμικής φρενίτιδας και συνολικά της μεταβατικής εποχής που ζούμε. Όχι ως εκτόνωση, αλλά ως συνειδητή χειρονομία πλησιάσματος και άρσης των στεγανών ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια της χώρας, την “υψηλή” και την “λαϊκή” τέχνη, τον θεωρητικό προβληματισμό και την πολιτιστική δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή επέτειος των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή στρέφει το νου μας σε παλιές και νέες μορφές ξεριζωμού και μας εμπνέει να διασταυρώσουμε ιστορίες, ελληνικές και μη, της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, αλλά και της εγχώριας σημερινής μας δυστοπίας, σε κλίμα άλλοτε περίσκεψης, άλλοτε περιπαικτικής αυθάδειας και άλλοτε ευφρόσυνης ανάτασης. Για να αποδειχθεί ότι κοινή είναι η μοίρα των λαών.

Έτσι, την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών, τo κοινό θα έχει την ευκαιρία να χαρεί την Αυγερινή Γάτση που με το ακορντεόν και τη φωνή θα πατήσει σε μονοπάτια και δρόμους που συνδέουν ανατολή και δύση, μεταφέροντας  τραγούδια για Σμυρνιές που βίωσαν τον ξεριζωμό, τη μοναξιά και  την εγκατάσταση στο  νέο /ξένο τους τόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί ο Δημήτρης Μυστακίδης, με την τριαντάχρονη διαδρομή στο ρεμπέτικο και τη λαϊκή κιθάρα, ο οποίος στην παράσταση Amerika ξεδιπλώνει μέσα από τραγούδια, διηγήσεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό την -τόσο επίκαιρη σε νέους καιρούς προσφυγιάς και μετανάστευσης γύρω μας- ιστορία, τους αγώνες, τη δημιουργία και τις ιδιαίτερες τεχνικές των Ελλήνων μεταναστών μουσικών στην Αμερική του 20ού αιώνα.

Τέλος, τη σκυτάλη θα πάρει το σχήμα των Σπύρου Γραμμένου και Κωνσταντίνου Πουλή, με τη συνοδεία του τραγουδοποιού Γιάννη Ταυλά, σε έναν λοξό σχολιασμό της πραγματικότητας, με κιθάρες, μπουζούκια, λαούτα, μαντολίνα, με πολύ μπρίο αλλά και με αναδρομές που φθάνουν στο ρεμπέτικο και παραδοσιακό τραγούδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κέρδη από το “mέta-μπουλούκι” πρόκειται να διατεθούν στο Habibi Works, μια πρωτοποριακή προσπάθεια για τη στήριξη των προσφύγων, και όχι μόνο, στον Κατσικά Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα διαπολιτισμικό πολυχώρο παραγωγής και μόρφωσης που ακολουθεί τις αρχές της αλληλέγγυας οικονομίας και της αυτο-οργάνωσης, στηριζόμενος αποκλειστικά στο crowdfunding.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «mέta – μπουλούκι»

Ημερομηνία: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χώρος: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη

Ώρα έναρξης: 21.00 {Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30}

Είσοδος: 5,00 € (τα κέρδη θα διατεθούν στην οργάνωση Habibi Works)

Προπώληση: ticketservices.gr & Ταμεία Θεάτρου Αυλαία (Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ)

Οργάνωση: mέta, Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού

Περισσότερες πληροφορίες : metacpc.org και https://www.facebook.com/meta.cpc

Video material από το 1ο mέta – μπουλούκι: https://metacpc.org/backstage/ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

Τετάρτη, 15 Ιουνίου: ΛΑΡΙΣΑ ||  Κηποθέατρο Αλκαζάρ || Ώρα έναρξης: 21.00

Πέμπτη, 16 Ιουνίου: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ || Μονή Λαζαριστών || Ώρα έναρξης: 21.00

Δευτέρα, 04 Ιουλίου: ΧΑΝΙΑ || «Σαν Σαλβατόρε» || Ώρα έναρξης: 21.00

Τρίτη, 05 Ιουλίου: ΗΡΑΚΛΕΙΟ || Πύλη Βηθλεέμ || ‘Ωρα έναρξης: 21.00

Πέμπτη, 14 Ιουλίου: ΑΘΗΝΑ || Δημοτικό Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου || ‘Ωρα Έναρξης: 21.00

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

TEDxAUTH 2025: «Εντελέχεια»

Πριν 3 μέρες

Μην το χάσεις!

Το Navarino Challenge επιστρέφει στις 9‑11 Μαΐου 2025!

Πριν 3 μέρες

Νέες δράσεις, νέα fitness trends και Navarino Challenge Talks!

Μπλε πυρετός

ΑΘΗΝΑαπό 05/05 έως 27/0510

TechSaloniki 2025: Έρχεται τον Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΦΟΥΑΓΙΕ Μ2από 16/05 έως 17/05

Street Market by ARTistes στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου

Πριν 1 εβδομάδα

ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 09/04 έως 13/04

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Principal Club

Πριν 1 εβδομάδα

PRINCIPAL CLUB THEATER - MYLOS COMPLEX10/0416

Flea Market 2025

Πριν 2 εβδομάδες

ΔΕΘ - HELEXPOαπό 12/04 έως 13/04

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.