E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με 153 «ΟΧΙ» καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής, με ξαφνικές εκπλήξεις

Διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη

Με 153 «ΟΧΙ» καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής, με ξαφνικές εκπλήξεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/11/2013 | 01:24

Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε με 153 ψήφους, ενώ η ίδια η κυβέρνηση θεωρούσε τα 155 όχι ως στοίχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 124 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών».

Η βουλευτής του νομού Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης. Αστραπιαία ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι η κυρία Τζάκρη τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Η δεύτερη απώλεια για την κυβερνητική πλειοψηφία προέρχεται από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δηλώνει άρρωστος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για «διπλωματική ασθένεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τους 17 βουλευτές που ψήφισαν «παρών», είναι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Λοβέρδος, Αηδόνης και Κασαπίδης, ενώ ο ανεξάρτητος Ανδρουλάκης ήταν απών. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπε μόνο ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος νοσηλεύεται.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει αλλάξει πλέον γνώμη και για να καλύψει αυτήν την αλλαγή, μόλις επέστρεψε από το Τέξας κατέθεσε πρόταση μομφής, για να καλύψει τα εσωκομματικά του προβλήματα.

Μάλιστα, στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν πρόκειται να του κάνει το χατίρι και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά με τη λήξη της τετραετίας το 2016.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό προσωπικά, ότι λέει ψέματα για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και πως σε λίγες ημέρες θα ληφθούν τελικά μέτρα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο. Για άλλη μία φορά, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση των υποβρυχίων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Χτες

«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Χτες

Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Χτες

Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Χτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Χτες

Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Χτες

Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Χτες

Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Χτες

Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Χτες

Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των iPhone: Εκατομμύρια συσκευές εκτεθειμένες

Χτες

Ειδικοί και τεχνολογικά μέσα προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.