E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιά στη Γλυφάδα: Σε ύφεση η φωτιά

Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Φωτιά στη Γλυφάδα: Σε ύφεση η φωτιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/6/2022 | 17:45

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Γλυφάδα και γρήγορα επεκτάθηκε στη Βούλα αλλά και σε περιοχές της Βάρης. Σύμφωνα με ανακοίνωση την Πυροσβεστική σήμερα το πρωί «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ολονύχτια μάχη να μην εξαπλωθεί η φωτιά

Στη διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν στα σημεία που πέρασε η φωτιά, υπό τον φόβο ενδεχόμενων αναζωπυρώσεων. Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ, ενεργό παρέμενε το μέτωπο στο κοιμητήριο Βούλας. Ωστόσο οι άνεμοι έχουν πέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά και την απομάκρυνση των εναέριων μέσων, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ με το ξημέρωμα επανήλθαν στη μάχη. Στις 9:00 το πρωί της Κυριακής, ενημέρωση για την πυρκαγιά θα πραγματοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και του πυροσβεστικού σώματος, οι οποίοι βρίσκονταν στη Βάρη μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

«Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε η πυρκαγιά» λέει ο δήμος Γλυφάδας

Ο δήμος Γλυφάδας, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η φωτιά «ξεκίνησε στη 1 μ.μ. από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στο τέρμα της οδού Μετσόβου, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων και γρήγορα πέρασε την κορυφογραμμή του Υμηττού και κατευθύνθηκε προς Βούλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμος μάλιστα δημοσίευσε και φωτογραφίες που δείχνουν το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς. «Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια. Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ήδη στείλαμε δυνάμεις - υδροφόρες και οχήματα - στην πλευρά της Βούλας», δήλωσε νωρίτερα ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος συντόνισε διά ζώσης την επιχείρηση κατάσβεσης.

Το χρονικό της εκκένωσης

Νωρίτερα στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών και γηροκομείου στη Βάρη είχε προχωρήσει η Πυροσβεστική, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, πρόκειται για προληπτική εκκένωση, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Επίσης ζήτησε από τους κατοίκους που έχουν μέτωπο προς τον ορεινό όγκο, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, ν' ανεβάσουν τις τέντες, να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Ειδικότερα, εκκενώνονται οι περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Χέρωμα και Δίλοφο στη Βάρη. Πέραν αυτών, εκκενώνονται και τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη, με 80 φιλοξενούμενους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις 20:30 το βράδυ, η φωτιά κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο της Βούλας, ενώ κινείται μεταξύ Βάρης και Βούλας. Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, τα εναέρια μέσα έκαναν τις τελευταίες ρίψεις και αποχώρησαν.

Δείτε φωτογραφίες

Ζημιές από την πυρκαγιά σε 20 σπίτια

Ο κ. Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι δεν έχουν καεί εντελώς σπίτια. Ωστόσο σε 20 σπίτια σημειώθηκαν φθορές, με 4 από αυτά να έχουν υποστεί τις ισχυρότερες.

Ζημιές έχουν υποστεί αυτοκίνητα και μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους, η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή της Βούλας είναι καλύτερη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο, το έργο τους είναι δύσκολο λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων.

Ωστόσο, πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την περιοχή της Βάρης, όπου έχουν επεκταθεί οι φλόγες, δημιουργώντας ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο.

Το ιστορικό

Λίγο μετά τις 16:20 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας. Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να προβαίνουν στις αναγκαίες μετακινήσεις, για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε λόγο για μποτιλιάρισμα που έχει δημιουργηθεί.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει. Οι φλόγες ήδη έχουν κάψει ένα σπίτι, ενώ σύμφωνα με αναφορές, έχουν καεί μηχανάκια κι αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.

Η αστυνομία επιχειρεί την απομάκρυνση ηλικιωμένων από την περιοχή. Ήδη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν 15 άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικά, που τους μετέφεραν στην πλατεία Άλσους.

Ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε στο OPEN ότι η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι έντρομοι, καθώς παντού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στον πολύ ισχυρό αέρα, κάτι που η δημοτική αρχή φοβόταν και γι' αυτό ήταν σε επιφυλακή. «Ήμασταν εκεί» ανέφερε.

Παράλληλα, σταθμοί του ΕΚΑΒ μεταβαίνουν στον Άγιο Νεκτάριο Βούλας για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειαστεί.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε το θαύμα της Μεγάλης Εβδομάδας: Η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ανακοίνωσε τα ευχάριστα

Ελλάδα Σήμερα

Οι πιο πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με την κατάσταση του Δημήτρη Κόκοτα είναι ενθαρρυντικές

Κροτίδα έσκασε στα χέρια 14χρονου στα Χανιά – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελλάδα Σήμερα

Ο 14χρονος εισήχθη στη χειρουργική κλινική

Survivor spoiler 5/5: Σοκ‑ Αλλος ζήτησε να φύγει κι άλλος αποχωρεί οριστικά απόψε

Ελλάδα Σήμερα

Ο τραυματισμός που «παγώνει» τους παίκτες

Σάμος: Πίστευε πως ο πατέρας της θα την δηλητηρίαζε και τον σκότωσε

Ελλάδα Σήμερα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας στη Σάμο

O Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα αφέθηκε ελεύθερος

Ελλάδα Σήμερα

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ισραήλ απαιτώντας συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους

Ελλάδα Σήμερα

Αδελφός ομήρου είπε πως αν υπάρξει επίθεση στη Ράφα, θα πρόκειται για «θανατική ποινή» για τους ομήρους

Πυρκαγιά στην Αγία Παρασκευή: Μία γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου

Ελλάδα Σήμερα

Υπάρχουν μαρτυρίες πως στο σπίτι κατοικεί μία γυναίκα

Τραγωδία στη Λιβαδειά: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Ελλάδα Χτες

Από την Αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και όλα δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από παθολογικά αίτια

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Ελλάδα Χτες

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης

par: 36
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.