E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε»: Τρόμος για αεροσκάφος που έκανε την πτήση Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη

Η συγκλονιστική περιγραφή

«Δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε»: Τρόμος για αεροσκάφος που έκανε την πτήση Αθήνα ‑ Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/6/2022 | 08:48

Στιγμές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες πτήσης που ξεκίνησε στις 16.35 το απόγευμα της Δευτέρας (6/6) από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, όταν προσγειωνόταν το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ στην πόλη επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τη σοκαριστική εμπειρία που έζησε τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροπλάνου, περιγράφει στο GRTimes, η θεατρική παραγωγός, δασκάλα φωνητικής και επιβάτης της εν λόγω πτήσης, Μαρία Στεφάνου, η οποία δεν παρέλειψε ωστόσο να εξάρει τις ικανότητες και τους χειρισμούς του πιλότου αλλά και την ψυχραιμία του πληρώματος του αεροσκάφους που διατήρησε την ψυχραιμία του παρά τις δύσκολες συνθήκες προσγείωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκλονιστική περιγραφή

«Είχαμε ακούσει ότι οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη ήταν σήμερα δύσκολες, ωστόσο δεν γνωρίζαμε πόσο άστατος ήταν ο καιρός την ώρα που φτάσαμε. Λίγο πριν την προσγείωση δε, οι αναταράξεις του αεροσκάφους ήταν τέτοιες που δεν πιστεύαμε αυτό που ζούσαμε. Εγώ άρχισα να προσεύχομαι, ενώ κάποιοι από τους συνεπιβάτες μου είπαν ότι δεν έχουν συναντήσει κάτι ανάλογο ούτε σε υπερατλαντικό ταξίδι» σημείωσε ακόμη η κ. Στεφάνου.

Προσθέτει δε, ότι «η πρώτη προσπάθεια του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος δεν στέφθηκε με επιτυχία, με αποτέλεσμα να το ξανανεβάσει αμέσως και να επιχειρήσει ξανά μετά από λίγα λεπτά. Ευτυχώς, τη δεύτερη φορά η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, όμως εγώ είχα χάσει ήδη το αίμα μου. Όταν πια σταματήσαμε διαπίστωσα ότι πολλοί συνεπιβάτες είχαν κάνει εμετό, ενώ άλλοι ήταν εμφανώς ταραγμένοι από την εμπειρία» ανέφερε στο GRTimes. «Όλα αυτά τα λέω για να σημειώσω περισσότερο τι μπορεί να σου συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις. Ειλικρινά ωστόσο, αν δεν ήταν τόσο άψογος ο πιλότος και τόσο ψύχραιμο το πλήρωμα, τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν εντελώς διαφορετικά» κατέληξε η κ. Στεφάνου.

Νωρίτερα πάντως, σε ανάρτησή της στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί στο διαδίκτυο η θεατρική παραγωγός και δασκάλα φωνητικής σημείωσε: «Επιστρέψαμε μόλις Θεσσαλονίκη. Έβγαλε απαγορευτικό μόλις προσγειωθήκαμε. Το αεροπλάνο μας έκανε δύο προσπάθειες να προσγειωθεί. Αυτό που ζήσαμε είναι από τα άγραφα. Δεν περιγράφω τι έγινε μέσα στο αεροπλάνο από τις αναταράξεις και τον φόβο. Είχαν την αίσθηση ότι δεν θα προσγειωθούμε, ότι θα πέσουμε. Πήγα να ζητήσω βοήθεια, να πάρω θάρρος αλλά όταν είδα ότι δίπλα μου υπήρχε τρόμος, πήρα δύναμη από εμένα και έδωσα δύναμη εκεί που το είχαν ανάγκη. Δεν μου το είχα ούτε για αστεία. Πολλοί από εμάς κοιταχτήκαμε με έκπληξη ότι ζούμε. Πρώτη φορά έκανα την προσευχή μου κι ένιωσα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να μείνω ψύχραιμη και να χρησιμοποιήσω τη δύναμη που έχω».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.