E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως καθορίζονται οι τιμές και τα κόστη στις πόρτες γκαράζ

Πως καθορίζονται οι τιμές και τα κόστη στις πόρτες γκαράζ

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να έχει κάθε σπίτι, μεγάλο ή μικρό, στις μέρες μας είναι γκαράζ καθώς προστατεύει το αυτοκίνητο από τους κλέφτες ενώ παρέχει και μία μόνιμη και ιδιωτική θέση στάθμευσης. Εννοείται ότι στις δύσκολες μέρες που ζούμε σήμερα όλο και περισσότεροι ψάχνουν για οικονομικές τιμές για γκαραζόπορτες. Αυτό συμβαίνει γιατί το γκαράζ δεν αρκεί από μόνο του για να προστατέψει το αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχει και μία πόρτα όχι μόνο για να μένουν οι κλέφτες έξω από το γκαράζ, αλλά και για να μην το πλησιάζουν τα στοιχεία της φύσης και να μην το βλέπουν αδιάκριτα βλέμματα.

Η πόρτα λοιπόν είναι απαραίτητη για ένα γκαράζ αλλά εννοείται ότι το κόστος της μπορεί να φαίνεται υπερβολικό για κάποιους. Ευτυχώς, δεν είναι ανάγκη να ξοδέψει κανείς μία περιουσία για να προστατέψει το γκαράζ, το αυτοκίνητο και το σπίτι του. Η τιμή μιας γκαραζόπορτας καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, ας δούμε λοιπόν μερικούς από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές για τις γκαραζόπορτες, έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε την κατάλληλη λύση τόσο για το γκαράζ όσο και για το πορτοφόλι σας.

Τα υλικά καθορίζουν το κόστος γκαραζόπορτας

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο βασικά. Οι γκαραζόπορτες μπορούν να κατασκευάζονται από μία μεγάλη ποικιλία υλικών. Η πλειοψηφία κατασκευάζεται από λαμαρίνες χάλυβα και αλουμίνιου ενώ υπάρχουν και πόρτες που κατασκευάζονται από μασίφ ξύλο και οι οποίες θεωρούνται και είδος πολυτελείας. Είναι λοιπόν λογικό οι πόρτες που κατασκευάζονται από τα πιο «συμβατικά» υλικά να είναι πολύ πιο φθηνές από αυτές που κατασκευάζονται από ξύλο και άλλα πιο ιδιαίτερα υλικά. Η γκαραζόπορτα δεν είναι ανάγκη να είναι είδος πολυτελείας με υψηλή τιμή, αλλά αν κάποιος επιθυμεί κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο ότι θα βρει κάτι που να του ταιριάζει.

Κάτι που θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε, είναι το γεγονός ότι οι πόρτες γκαράζ που κατασκευάζονται από πάνελ λαμαρίνας μπορούν να προσφέρουν και μόνωση από τις πολύ υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, την υγρασία και ακόμη και τον θόρυβο της πόλης ή της έλευσης και αποχώρησης του αυτοκινήτου από το γκαράζ. Εννοείται ότι υπάρχει ποικιλία μονωτικών υλικών και πως το κάθε υλικό παρέχει διαφορετική ποιότητα μόνωσης. Όσο μεγαλύτερη η μόνωση, τόσο μεγαλύτερο και το κόστος του πάνελ και της γκαραζόπορτας γενικότερα.

Τα χρώματα και σχέδια που μπορεί να έχει μία γκαραζόπορτα και οι τιμές τους

Οι γκαραζόπορτες βγαίνουν σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από σχέδια και χρώματα. Αυτό συμβαίνει γιατί η πόρτα θα γίνει ένα μόνιμο μέρος της όψης του σπιτιού και όχι μόνο, οπότε είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζει με το γενικότερο στιλ του σπιτιού και την αισθητική του.

Το κάθε χρώμα και σχέδιο έχει τη δική του τιμή, όσο πιο ιδιαίτερο είναι το χρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η τιμή του. Αντιστοίχως, όσο πιο πολύπλοκο είναι το σχέδιο τόσο πιο υψηλό θα είναι και το κόστος του. Τα σχέδια σε μία μασίφ ξύλινη πόρτα ας πούμε θα πρέπει να γίνουν από κάποιον ειδικό τεχνίτη, οπότε είναι λογικό να έχουν και αρκετά μεγάλα κόστη.

 Όσο πιο εξειδικευμένη είναι η επιχείρηση στις γκαραζόπορτες, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ποικιλία που παρέχει στους πελάτες της. Αν λοιπόν απευθυνθείτε σε μία επιχείρηση που ειδικεύεται στις πόρτες αυτού του τύπου θα παρέχει μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, οπότε θα καταφέρετε σίγουρα να βρείτε μία λύση που θα σας ικανοποιήσει αισθητικά και θα ταιριάζει στο πορτοφόλι σας. Με άλλα λόγια, σε τέτοιες επιχειρήσεις θα βρείτε οικονομικές τιμές για γκαραζόπορτες οι οποίες θα είναι κι αισθητικά όμορφες πέρα από ασφαλείς.

Το μέγεθος της γκαραζόπορτας και η τιμή της

Οι γκαραζόπορτες δεν έχουν στάνταρ ύψος και μήκος αλλά προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε γκαράζ. Γκαραζόπορτα μπορεί να μπει τόσο σε ένα μικρό γκαράζ ενός σπιτιού για ένα αυτοκίνητο, όσο και σε ένα βιομηχανικό γκαράζ με μεγάλα οχήματα ή πολλά αυτοκίνητα. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό η τιμή της κάθε γκαραζόπορτας να εξαρτάται από το μέγεθος της: όσο μεγαλύτερη είναι το μέγεθος της πόρτας τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η τιμή της. Εννοείται ότι τη μέτρηση και τον σχεδιασμό της πόρτας θα τον κάνει κάποιος ειδικός από την επιχείρηση από την οποία θα αγοράσετε τη πόρτα σας καθώς και το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη πόρτα και τη λειτουργία της.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής παίζει και το υλικό σε συνδυασμό με το μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι δύο πόρτες με ακριβώς το ίδιο μέγεθος μπορεί να έχουν πολύ διαφορετική τιμή λόγω των διαφορετικών υλικών τους. Μία πόρτα από μασίφ ξύλο για παράδειγμα θα είναι πολύ ακριβότερη από μία που κατασκευάζεται από αλουμίνιο.

Αυτόματες και χειροκίνητες γκαραζόπορτες και οι τιμές τους

Οι γκαραζόπορτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους: τις αυτόματες γκαραζόπορτες και τις χειροκίνητες. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τα ονόματα της κάθε κατηγορίας, οι χειροκίνητες πόρτες λειτουργούν με την άσκηση δύναμης από τον χρήστη, δηλαδή ο χρήστης πρέπει να βγει από το αυτοκίνητο του και να ανοίξει ή να κλείσει την πόρτα μόνος του, ασκώντας κάποια – ομολογουμένως μικρή – δύναμη. Οι αυτόματες πόρτες γκαράζ ανοίγουν και κλείνουν μόνες τους χάρη σε ειδικά μοτέρ και μηχανισμούς.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, οι χειροκίνητες πόρτες δεν έχουν μοτέρ, οπότε είναι πολύ φθηνότερες από τις αυτόματες. Οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι πιο εύχρηστες καθώς ο έλεγχος τους μπορεί να γίνει ακόμη και με κάποιο τηλεκοντρόλ, οπότε και ο χρήστης της πόρτας δε χρειάζεται καν να κουνηθεί από τη θέση του οδηγού.

Οι αυτόματες πόρτες είναι γνωστές και ως ηλεκτρικές πόρτες γκαράζ και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι τα μοτέρ που αναλαμβάνουν την λειτουργία και κίνηση τους είναι ηλεκτρικά, πρέπει δηλαδή να είναι σε κάποια πρίζα για να δουλέψουν. Σε περίπτωση κάποιας διακοπής ρεύματος ή βλάβης, οι ηλεκτρικές γκαραζόπορτες μετατρέπονται σε χειροκίνητες έτσι ώστε να μην παγιδευτεί ο χρήστης μέσα στο γκαράζ του ή έξω από αυτό, οπότε δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι μπορεί να βρεθείτε αποκλεισμένοι από το ίδιο σας το γκαράζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία χειροκίνητη γκαραζόπορτα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε αυτόματη με την προσθήκη του ειδικού μοτέρ και όποιων άλλων απαραίτητων μηχανισμών.

Το κόστος επισκευής και συντήρησης του κάθε τύπου γκαραζόπορτας

Οι χειροκίνητες γκαραζόπορτες είναι πολύ απλές κατασκευές καθώς δεν έχουν σχεδόν καθόλου κινητά μέρη και το μόνο μηχανικό μέρος που έχουν είναι ο μηχανισμός ανοίγματος και κλεισίματος τους. Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα να χαλάσουν είναι πολύ μικρή. Επιπλέον, η μόνη συντήρηση που χρειάζονται είναι η λίπανση και το καθάρισμα, δύο εργασίες που μπορεί να τις κάνει κυριολεκτικά ο οποιοσδήποτε αρκεί να έχει λίγη όρεξη και χρόνο στη διάθεση του. Με άλλα λόγια, το κόστος συντήρησης μίας χειροκίνητης γκαραζόπορτας είναι πολύ μικρό ή ακόμη και μηδαμινό.

Όσον αφορά τις αυτόματες γκαραζόπορτες, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Μιλάμε για πιο πολύπλοκες κατασκευές, οπότε πέρα από την ίδια την πόρτα, χρειάζεται τακτικούς ελέγχους και συντήρηση και το μοτέρ. Εννοείται ότι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται από κάποιο ειδικό συνεργείο γιατί αν κάτι πάει στραβά σε έναν έλεγχο που θα κάνετε οι ίδιοι, μπορεί να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στην πόρτα.

Λόγω των ηλεκτρονικών και μηχανικών μερών που έχουν οι ηλεκτρικές γκαραζόπορτες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα λόγω πλημμελούς συντήρησης ή κάποιας άλλης αιτίας. Οι βλάβες αυτές, ευτυχώς, συνήθως είναι εύκολο να επισκευαστούν και είναι αυτονόητο ότι η όποια επέμβαση σε μία ηλεκτρική πόρτα θα πρέπει να γίνει από ένα εξειδικευμένο συνεργείο για να μην γίνει η βλάβη ακόμη χειρότερη.

 

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 114 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.