E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέος ΚΟΚ: Πάμε για νέο όριο ταχύτητας στα 30 χλμ

Όλα όσα θα αλλάξουν

Νέος ΚΟΚ: Πάμε για νέο όριο ταχύτητας στα 30 χλμ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/6/2022 | 08:18

Ο Κώστας Καραμανλής απάντησε σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τον νέο ΚΟΚ.Για τις αλλαγές που θα υπάρχουν στον νέο ΚΟΚ μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή, τόνισε ότι ο νέος ΚΟΚ έχει ως στόχο τη συμμόρφωση των οδηγών.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι η μεγάλη αλλαγή του νέου Κώδικα είναι οι ποινές, δηλαδή οι κλήσεις, θα αποδίδονται στον οδηγό και όχι στο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών, γι’ αυτό, οι ποινές πρέπει να είναι δίκαιες και να αντιστοιχούν στη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της κάθε παράβασης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πού θα «πέφτουν» οι αυστηρότερες ποινές
Όπως σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, θα έχουμε αυστηρές ποινές για παραβάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, αντικανονική προσπέραση, οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι υπήρχαν αυτά, αλλά δεν ήταν αρκετά αυστηρά: Υπήρχε ένας εξισωτισμός προς τα κάτω. Τιμωρούνταν το ίδιο με παραβιάσεις λιγότερο επικίνδυνες ή, πολλές φορές στο παρελθόν, είχαμε φαινόμενα, μερικές ποινές να είναι εξοντωτικές, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να έχουν δεύτερες σκέψεις να τις επιβάλουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σβήσιμο κλήσεων
Από την πλευρά της, η κ. Πιπιλή έθιξε το ζήτημα της παραβατικότητας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς οδηγών, ζήτησε να καταργηθεί το μονοπρόσωπο δικαίωμα των διοικητών Τροχαίας να σβήνουν κλήσεις, ενώ κάλεσε το υπουργείο αφενός να συνεργαστεί με τους συναρμόδιους φορείς και αφετέρου να κόβει τη χρηματοδότηση σε όσους δεν τηρούν τα προβλεπόμενα, πχ στους δήμους, των οποίων οι δημοτικές αστυνομίες δεν επιβλέπουν την τήρηση του ΚΟΚ.

Απαντώντας στην κ. Πιπιλή για τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα εισαγάγουμε το Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο θα συλλέγει τα χρηματικά ποσά από τα πρόστιμα του ΚΟΚ, τα οποία και θα τα κατανέμει στους δήμους, αλλά «αποκλειστικά για δράσεις οδικής ασφάλειας. Εάν όμως οι δήμοι, δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν, δεν θα τα παίρνουν».

Νέα όρια ταχύτητας
Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε μια σειρά άλλων μέτρων, που θα ενταχθούν στην επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τον ΚΟΚ. «Θα προτείνουμε συστηματικές επεμβάσεις όπως, η δημιουργία ζωνών με όριο 30 χλμ σε συγκεκριμένες αστικές περιοχές, θα επανασχεδιάσουμε πολλές διασταυρώσεις σε συνεργασία με τους δήμους, θα προχωρήσουμε σε διαπλάτυνση πεζοδρομίων, θα προβλέπουμε την αναβάθμιση οδοστρωμάτων και σήμανσης και θα υιοθετήσουμε μέτρα ήπιας κυκλοφορίας στα ιστορικά κέντρα, προς όφελος των πεζών αλλά του τουρισμού», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητροπολιτικός φορέας
Τέλος, είπε ότι πρέπει να γίνει το «προφανές», να δημιουργηθεί ένας μητροπολιτικός φορέας – ώστε να μην μπορεί κάθε αρμόδιος «να πετά το μπαλάκι» στον άλλο – υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και τη συμμετοχή όλων των φορέων.

Ως παράδειγμα έφερε το ζήτημα της τροφοδοσίας: «Είμαστε η μόνη πόλη στη Ευρώπη που τροφοδοτούμε τα εμπορικά καταστήματα, σχεδόν 12 ώρες την ημέρα. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Πρέπει να κάτσουμε, με σοβαρότητα, όλοι οι φορείς να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Αλλιώς, θα κάνουμε αυτό που κάνουμε συνήθως, θα φέρουμε έναν ωραίο νόμο προς ψήφιση και (σ.σ. μετά) θα έχει πρόβλημα εφαρμογής», είπε ο υπουργός.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια δολοφονία γνωστού bodybuilder: Τον σκότωσε η σύζυγός του – «Δεν άντεχε να ζει με τον φόβο ...»

Πριν 9 ώρες

Η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του - Είχε ανοίξει τρύπες στους τοίχους για να τον κατασκοπεύει

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Πριν 9 ώρες

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Πριν 9 ώρες

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Πριν 9 ώρες

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Πριν 9 ώρες

Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones που θεάθηκαν στην περιοχή

Πριν 9 ώρες

Eπαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Πριν 9 ώρες

Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Πριν 9 ώρες

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Χτες

Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις

Στα λευκά έχει «ντυθεί» ο Όλυμπος ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Σε βίντεο που ανήρτησε το Forecast Weather στο «X», φαίνεται το βουνό των Θεών να έχει γεμίσει χιόνι, προσφέροντας μια μαγική εικόνα σε όσους την αντικρίζουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.