E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία Genesis: Έφθασε στην Αττική

Αναλυτικά ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Κακοκαιρία Genesis: Έφθασε στην Αττική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/6/2022 | 12:44

Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) με την κακοκαιρία Genesis να επηρεάζει από χθες το πρωί μεγάλο τμήμα της χώρας, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις που επικράτησαν τις τελευταίες ώρες.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της κακοκαιρίας είναι πως μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 27.000 κεραυνούς! Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η σοβαρή αστάθεια θα συνεχιστεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας για τουλάχιστον 24 ώρες ακόμη. Κατά διαστήματα θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές και στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται μέσα στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται η ανατολική Θεσσαλία, η βόρεια και κεντρική Εύβοια (που είχε χτυπηθεί και νωρίτερα την Παρασκευή), η περιοχή των Σποράδων, η Χαλκιδική και το ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο. Στο «παιχνίδι» των φαινομένων φαίνεται πως σήμερα Σάββατο θα μπει και η Αττική με βροχές και καταιγίδες αλλά όχι τέτοιες που να προκαλούν ανησυχία.

Σήμερα Σάββατο (11/6), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ αναμένεται να επηρεαστούν η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αξίζει να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δέχτηκε 224 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, από τις 07:30 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06:30 το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 79 κλήσεις εκ των οποίων, 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 114 κλήσεις εκ των οποίων, 16 για κοπές δέντρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα προβλέπονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα κατά τόπους έντονα τα οποία σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 16 και 26 βαθμούς κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρά θα εξασθενήσουν το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων ισχυροί.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (12/6)
Στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Δευτέρα (13/6)
Στη δυτική Ελλάδα σχεδόν αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ διέκοψε τη διάσκεψη με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες για να τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Πριν 1 ώρα

Ο Τραμπ διέκοψε τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Χτες

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Χτες

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Χτες

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Χτες

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Χτες

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Χτες

Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Χτες

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Χτες

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Χτες

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Χτες

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.