Παγώνη: Η νόσος της ευλογιάς των πιθήκων κρατάει τέσσερις εβδομάδες
Χρειάζεται καραντίνα - «Δεν έχει τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 13/6/2022 | 08:56
Για την ευλογιά των πιθήκων μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με αφορμή την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων στη χώρα μας.
«Την ξέραμε ως ενδημική νόσο στην κεντρική Αφρική», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι κολλάει πάρα πολύ πιο δύσκολα. Εξήγησε, όμως, ότι η νόσος κρατάει περίπου τέσσερις εβδομάδες και μετά είναι σε αποδρομή, γι’ αυτό χρειάζεται καραντίνα για όσο διαρκεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως είπε, ο ΕΟΔΥ κάθε Πέμπτη θα κάνει μια ενημέρωση για το πόσα κρούσματα υπάρχουν και την προσοχή που θα πρέπει να έχει ο κόσμος, ειδικά στις μετακινήσεις του και τις διακοπές.
Τόνισε ότι «δεν έχει τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού» και πως το χαρακτηριστικό της νόσου είναι η διόγκωση των λεμφαδένων και τα εξανθήματα.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι με τα σωματίδια δια της αναπνευστικής οδού είναι ακόμα πιο σπάνια η μετάδοση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για ακόμη περισσότερα νέα, μπείτε στην ροή ειδήσεων του E-Daily.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη
Σήμερα
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.
Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί
Σήμερα
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης
Σήμερα
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.
Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα
Σήμερα
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.
Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί
Σήμερα
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση
Επιστροφή στη Γη για τους αστροναύτες του Artemis II ‑ Εντυπωσιακή προσθαλάσσωση
Σήμερα
«Τώρα... ο Αρης»
Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή για την παραλαβή του Αγίου Φωτός
Σήμερα












