E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Νίκος Παππάς και Καλογρίτσας

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Νίκος Παππάς και Καλογρίτσας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/6/2022 | 12:48

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου ακολουθώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, έκριναν πως ο πρώην υπουργός θα πρέπει να δικαστεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με τον Νίκο Παπά παραπέμπεται να δικαστεί και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Σε βάρος του πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση μπήκε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2020 μετά από τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι υπήρξε εικονική συναλλαγή με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρι, προκειμένου να εξασφαλίσει ο ίδιος την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με τον Χρ.Καλογρίτσα, ο οποίος επίσης κατηγορείται για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, ο Νίκος Παππάς είχε οργανώσει το σχέδιο χρηματοδότησης του επιχειρηματία, ώστε να αποκτήσει και να ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.Ο πρώην Υπουργός, Νίκος Παππάς από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Μετά την απόφαση περί παραπομπής από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα δικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.