E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στα τροχαία

Κύριες αιτίες το αλκοόλ και η ταχύτητα

Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στα τροχαία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/11/2013 | 00:00

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.500 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε τροχαία, δήλωσε ο Γιώργος Κουβίδης, μέλος του πανελλαδικού συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους 1.500 ανθρώπους δεν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα νοσοκομεία μέρες μετά το περιστατικό. Από το 1990, περισσότεροι από 45 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τροχαία στην Ελλάδα. «Το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας είναι οξύτατο, είναι κοινωνικό, πολιτικό και κανείς δεν ασχολείται», υπογραμμίζει ο κ. Κουβίδης, που έχει χάσει το γιο του σε τροχαίο.

Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στις πιο... θανατηφόρες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», υπάρχουν πάνω από 10 χιλιάδες εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, αποφάσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει, μόνο για θανατηφόρα τροχαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ευγένιος Πετούμενος, υπεύθυνος προγραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Παύλος Μυλωνάς», αναφέρει ως κύριες αιτίες το αλκοόλ και την ταχύτητα.

«Ουσιαστικά η ταχύτητα είναι η βασικότερη αιτία. Όμως το αλκοόλ μαζί με την ταχύτητα ή με άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες, όπως η ομιλία στο κινητό ή η δυνατή μουσική, επιτείνουν πολύ περισσότερο την κατάσταση. Το αλκοόλ μπορεί να μην είναι η κυριότερη αιτία όσον αφορά τον αριθμό των τροχαίων, ωστόσο στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα τροχαία που οφείλονται στο αλκοόλ είναι θανατηφόρα και τα πιο αιματηρά. Στην έρευνα «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα 2012», που διεξήγαγε το ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς», ο ένας στους έξι οδηγούς βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ πέραν του επιτρεπτού ορίου, κι αυτό είναι μεγάλος αριθμός σε σχέση με τις άλλες αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Τουλάχιστον είναι βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το θέμα του αλκοόλ στην οδήγηση συζητιέται και μεταξύ των νέων ανθρώπων και μεταξύ των μεγαλυτέρων. Έχει δηλαδή αρχίσει να φαίνεται η ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό το θέμα, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.