E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σχεδόν 5.700 κρούσματα σήμερα ‑ Φόβοι για νέο κύμα πανδημίας

«Έχουμε ήδη μπει σε ένα νέο κύμα»...

Σχεδόν 5.700 κρούσματα σήμερα ‑ Φόβοι για νέο κύμα πανδημίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ
Δημοσίευση 19/6/2022 | 17:34

Νέα εκτίναξη κρουσμάτων, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για τον κίνδυνο να επαναληφθεί η περσινή χρονιά που δημιουργήθηκε ένα νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται είναι ιδιαίτερα υψηλός, και αυτό παρά την υποτυπώδη επιδημιολογική επιτήρηση. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν ήταν 5.689. Τα στοιχεία αυτά αφορούν το Σαββατοκύριακο, όπου τα τεστ συνήθως είναι λιγότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.545.112, εκ των οποίων 48,7% είναι άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 864, ενώ από την αρχή της πανδημίας ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 148.251 (4% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 8, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 30.087. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 (54,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. To 91,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 46 (45,54%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (54,46%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.711 ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 176 (ημερήσια μεταβολή +31,34%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 130 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0,2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

«Έχουμε ήδη μπει σε ένα νέο κύμα»...

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος είναι βέβαια και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε σε ανάρτηση του πως έχουμε αύξηση των διαγνώσεων κατά 48% και των νοσηλευόμενων κατά 41% την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, αν και ισχυρίστηκε πως η αύξηση αυτή «είναι συστημική σε όλη την Ευρώπη και δεν οφείλεται σε τοπικά-ελληνικά αίτια».

Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ δήλωσε στην ΕΡΤ πως «έχουμε ήδη ένα νέο κύμα κορωνοϊού το οποίο έχει ξεκινήσει τις τελευταίες 10 ημέρες τουλάχιστον, και αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη». Ο ίδιος εκτίμησε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε περίπου διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων», προσθέτοντας πως η αύξηση των κρουσμάτων εντοπίζεται κυρίως στις τουριστικές περιοχές.νέα εκτίναξη κρουσμάτων, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για τον κίνδυνο να επαναληφθεί η περσινή χρονιά που δημιουργήθηκε ένα νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.