E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ να ικετεύσουν τη Μόσχα εάν θέλουν συνομιλίες για μείωση πυρηνικών όπλων

«Δεν υπάρχει ανάγκη να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ»

Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ να ικετεύσουν τη Μόσχα εάν θέλουν συνομιλίες για μείωση πυρηνικών όπλων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/6/2022 | 16:32

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διεξαχθούν συνομιλίες για τη μείωση τω πυρηνικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες» διαμήνυσε τη Δευτέρα (20/6) ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τόνισε πως η Μόσχα θα πρέπει να περιμένει μέχρι οι Αμερικανοί να ικετεύσουν για διαπραγματεύσεις.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ, μακράν οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο, έχουν διαπραγματευθεί σειρά μεγάλων συνθηκών για τη μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων αφότου ο Ρόναλντ Ρίγκαν ανήλθε στην εξουσία το 1981.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία προκάλεσε τη μεγαλύτερη διαταραχή στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση από την εποχή της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν πολλοί άνθρωποι φοβήθηκαν πως ο κόσμος βρέθηκε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Ο Μεντβέντεφ, ως πρόεδρος την περίοδο 2008-2021, υπέγραψε τη συνθήκη NewSTART (Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων) το 2010 με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Πράγα, η οποία παρατάθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 για πέντε χρόνια μέχρι το 2026.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ»

«Τώρα όλα είναι μια νεκρή ζώνη. Δεν έχουμε σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα. Βρίσκονται στο μηδέν στη κλίμακα Κέλβιν», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο Telegram σχετικά με τις συζητήσεις για μια νέα συνθήκη μείωσης των στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν υπάρχει ανάγκη να διαπραγματευτούμε μαζί τους (για τον πυρηνικό αφοπλισμό) ακόμη. Αυτό είναι κακό για τη Ρωσία», είπε ο Μεντβέντεφ, που είναι τώρα αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Αφήστε τους να τρέξουν ή να συρθούν και να το ζητήσουν».

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ ελέγχουν περίπου το 90% των πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον κόσμο με την καθεμιά να διαθέτει στα στρατιωτικά αποθέματά της περίπου 4.000 κεφαλές, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (Federation of American Scientists).

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος όταν ήταν πρόεδρος επιδίωξε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να παρουσιάσει τον εαυτό του ως μεταρρυθμιστή που ήθελε καλύτερες σχέσεις με τη Δύση, άφησε να εννοηθεί πως η Μόσχα θα πρέπει να γίνει πιο σκληρή με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο περιστατικό με το παπούτσι με τον Σοβιετικό ηγέτη Νικίτα Χρουστσόφ, ο Μεντβέντεφ είπε: «Υπάρχει μια άλλη αποδεδειγμένη μέθοδος επικοινωνίας με την Αμερική σε αυτό το θέμα – με ένα παπούτσι από το βήμα του ομιλητή στον ΟΗΕ. Λειτουργούσε».

Εξοργισμένος με τις επικρίσεις ότι η Σοβιετική Ένωση «καταπίνει» τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης, ο Χρουστσόφ ύψωσε ένα παπούτσι στη Γενική Συνέλευση και, σύμφωνα με την αναφορά στους New York Times της εποχής, το χτύπησε πάνω στο έδρανό του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.