E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόστιμο για όσους κάνουν τη θάλασσα… τουαλέτα

Πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ σε όσους χρησιμοποιούν σαπούνι στην παραλία

Πρόστιμο για όσους κάνουν τη θάλασσα… τουαλέτα
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/6/2022 | 14:41

Πρόστιμα ύψους εκατοντάδων ευρώ αποφάσισε να επιβάλλει στους λουόμενους παραλιακή πόλη της Ισπανίας, προκειμένου να τους αποτρέψει από το να κάνουν την ανάγκη τους στη θάλασσα.

Οι Αρχές στην πόλη Βίγκο στη Γαλικία, στα νοτιοδυτικά της Ισπανίας, αποφάσισαν να επιβάλλουν πρόστιμο 750 ευρώ, υιοθετώντας νόμο που «απαγορεύει τη σωματική κένωση στην παραλία ή στη θάλασσα». Πληροφορίες για το πώς ακριβώς θα διαπιστώνεται και θα κόβεται το πρόστιμο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Στις παραλίες πάντως θα δημιουργηθούν περισσότερες δημόσιες τουαλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαγορεύθηκε επίσης η χρήση σαπουνιού ή σαμπουάν στη θάλασσα καθώς και το να πλένουν όσοι βρίσκονται στη θάλασσα κουτάλια, πιρούνια και άλλα σκεύη για φαγητό. Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται να απαγορεύσει το κάπνισμα σε συγκεκριμένες παραλίες, αλλά κάποια στιγμή θα το κάνει, διότι θέλει να προωθήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής και να αποτρέψει τη συσσώρευση αποτσίγαρων στις παραλίες.

Τα δημοτικά συμβούλια στη Γαλικία είναι γνωστά για τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλουν. Στο Μίνιο, κοντά στην Κορούνια, οι Αρχές δίνουν προτεραιότητα στους κολυμβητές και εκείνους που θέλουν να λιαστούν, ενώ όσοι επιθυμούν να κάνουν θαλάσσια σπορ μπορούν να το κάνουν πριν από τις 10 το πρωί.

Το Βίγκο δεν είναι η πρώτη πόλη που απαγορεύει την ούρηση στη θάλασσα. Οι Αρχές στο θέρετρο του Σαν Πέδρο ντελ Πινατάρ στη Μούρθια, στη Νοτιοανατολική Ισπανία, το έχουν απαγορεύσει από το 2017, όπως και τον γυμνισμό, τις ρακέτες καθώς και το να κατοχυρώνεις μια θέση στην παραλία απλώνοντας την πετσέτα σου. Οποιος αρνείται να βάλει μαγιό και επιμένει να κάνει μπάνιο γυμνός αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους έως και 750 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια δεν είναι παντού έτσι όσον αφορά τον γυμνισμό. Σε άλλες περιοχές της Ισπανίας τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Στη νοτιοδυτική πόλη του Καντίζ ανακλήθηκε νόμος τον Απρίλιο που επέτρεπε στους αστυνομικούς να απαγορεύουν τον γυμνισμό σε συγκεκριμένες παραλίες, κάτι που σημαίνει πως οι γυμνιστές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν όλες τις παραλίες της πόλης.

Το να ανάψεις μια φωτιά ή να κάνεις μπάρμπεκιου στις περισσότερες παραλίες επισύρει ακόμα πιο υψηλά πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν έως και τα 1.500 ευρώ. Ατομα που πωλούν ποτά ή φαγητά χωρίς άδεια μπορεί να δεχθούν πρόστιμο που ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τις παραλίες του Σαν Πέδρο ντελ Πινατάρ.

Οπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Mirror», τα μέτρα αυτά έγιναν γνωστά λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι ισπανικές Αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα κύματα ασύδοτων τουριστών, ιδιαιτέρως εκείνων που προέρχονται από τη Βρετανία. Ορισμένες παραθαλάσσιες ισπανικές πόλεις λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για τους μεθυσμένους τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εχει επινοηθεί και ένας ενδυματολογικός κώδικας που πρέπει να ακολουθούν οι τουρίστες, διαφορετικά μπορεί να τους απαγορευθεί η είσοδος σε διάφορα μπαρ και εστιατόρια. Εκτός από μπλούζες και σορτσάκια ποδοσφαίρου, τα μαγιό, οι στράπλες μπλούζες και τυχόν αξεσουάρ που αγοράζονται από πλανόδιους πωλητές, όπως χρυσές αλυσίδες ή καπέλα που λάμπουν στο σκοτάδι, ανήκουν επίσης στα είδη που θα οδηγήσουν σε απομάκρυνση τους χρήστες τους από τους υπεύθυνους χώρων εστίασης που εφαρμόζουν αυτούς τους κανόνες.

Για να αποφευχθεί η σύγχυση, στην είσοδο εστιατορίων και καφέ θα υπάρχουν κατάλογοι σε QRcodes όπου θα αναφέρονται τι μπορεί να φορά κάποιος και τι όχι. Επίσης, εάν κάποιος τουρίστας φορά ρούχα που δείχνουν την επωνυμία κάποιας επιχείρησης που «προωθεί τον μεθυσμένο τουρισμό», θα οδηγείται σε πρόστιμο.

Οι οπαδοί του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν τη φήμη ότι προκαλούν προβλήματα όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, επειδή συνήθως πίνουν πολύ, και οι ισπανικές Αρχές πιστεύουν ότι χρειάζονται αυστηροί κανονισμοί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία πολλές φορές οδηγούν και σε βίαια επεισόδια.

Οι καταστηματάρχες αναφέρουν ότι θα υπάρχει ένας βαθμός ευελιξίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά καμία ανοχή τη νύχτα όταν κορυφώνονται οι φασαρίες που προκαλούν οι μεθυσμένοι. Ο Χουάν Φερέρ, διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Palma Beach, εξηγεί ότι ο στόχος δεν είναι να «απαγορευθούν» αλλά να «επανεκπαιδευτούν» οι τουρίστες μέσω «φιλικών τρόπων επικοινωνίας», ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η συμπεριφορά τους πρέπει να εμπίπτει σε κάποια, κοινώς αποδεκτά, όρια. Η απόφαση αυτή έρχεται αφότου οι Αρχές στις Βαλεαρίδες Νήσους θέσπισαν μέτρα για να προσελκύσουν πιο σοβαρούς τουρίστες και να αποθαρρύνουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Για διάφορους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για πάρτι, ιδίως το Μαγκαλούφ και το Σαν Αντόνιο στην Ιμπιζα, οι προσφορές «ό,τι μπορείς να πιεις» έχουν περιοριστεί, μαζί με τα μπαρ και τις ώρες διασκέδασης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με ήρωα τον Μοναστηρλή στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου, 5‑4 τον Ατρόμητο

Χτες

Ο 21χρονος Δημήτρης Μοναστηρλής απέκρουσε στην τελευταία εκτέλεση του Καραμάνη

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Χτες

Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Χτες

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Μαθητής Γυμνασίου έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Χτες

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το νεαρό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Χτες

Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Ο Αρης 2‑0 τον Παναιτωλικό και παίζει με Παναθηναϊκό στους 8 του Κυπέλλου

Χτες

Με δύο γκολ των Μορόν, Ράσιτς από το πρώτο ημίχρονο ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο μονό προημιτελικό Κυπέλλου

Νεκρός 17χρονος στις Σέρρες μετά από καβγά για μια κοπέλα, συνελήφθη 16χρονος

Χτες

Ένα χτύπημα με αγκώνα στο κεφάλι του 17χρονου φέρεται να ήταν το μοιραίο

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Χτες

Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χτες

Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Χτες

Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Χτες

Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.