.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιοι κυκλοφορούν ακόμη με Ferrari

Κόντρα στην οικονομική κρίση

Ποιοι κυκλοφορούν ακόμη με Ferrari
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, των περικοπών και των φόρων, υπάρχουν ακόμη εκείνοι που τολμούν να οδηγούν Ferrari. Μπορεί να λιγόστεψαν, μπορεί να τις κυκλοφορούν σπάνια πλέον οι πιστοί του αυτοκινητικού ονείρου που έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν και να το συντηρήσουν, ωστόσο αντέχουν ακόμη. Απλώς, αν δεν τους βλέπετε συχνά στους δρόμους, είναι επειδή πήραν τα βουνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τιμή αγοράς πάνω από 200.000 ευρώ, ασφάλεια κοντά στις 3.000 ευρώ το εξάμηνο, τέλη κυκλοφορίας 1.400 ευρώ και φόρο πολυτελείας που ξεπερνά τις 7.000 ευρώ, σίγουρα θέλει τόλμη και βαθύ πορτοφόλι για να οδηγείς Ferrari στις μέρες μας. Τα εναπομείναντα μέλη του Ferrari Club Hellas όμως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν στην Αράχωβα, δίνοντας το «παρών» σε event του Ferrari Club.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη Ferrari California φτάνει στο καφέ «Paramount» της Αράχωβας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Επιβλητική και άγρια, ειδικά όπως την κοιτάς από το πίσω μέρος, με σκούρα μπεζ δέρματα και μεταλλικά πετάλια, ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία Σάμι Φάις, μέλος εδώ και αρκετά χρόνια του Ferrari Club. Λίγο αργότερα φτάνουν και άλλα μέλη με τις τετράτροχες καλλονές τους, ενώ αργά το απόγευμα καταφθάνουν και οι οδηγοί από τη Θεσσαλονίκη, που δεν χάνουν event για event.

«Σίγουρα όσοι ανήκουμε στο club είμαστε άνθρωποι με κάποια οικονομική ευχέρεια. Προερχόμαστε από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, έχουμε όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό, το οποίο είναι η πίστη μας στο μύθο της Ferrari. Γιατί η Ferrari είναι ιδέα, δεν είναι μέσο μεταφοράς», λέει ο κ. Νίκος Τούρλας, πρόεδρος του Ferrari Club Hellas.
Η αλήθεια είναι ότι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος των μελών βρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο του club, κ. Τούρλα, ο οποίος έχει τις εκδόσεις «Αναζήτηση», ο κ. Γιάννης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Autovision Safe, ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα ΚΤΕΟ και στις νέες τεχνολογίες, ο κ. Θεόδωρος Τσουρεκάς, από τα πιο παλιά μέλη, επονομαζόμενος και «Σκρουτζ» για τη σφιχτή οικονομική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και γνωστός για τη δικαστική διαμάχη του με τον επιχειρηματία Χρήστο Ψωμόπουλο. Επίσης, μεταξύ άλλων μελών του club της Ferrari στην Αράχωβα βρέθηκε και ο κ. Χάρης Μαυρουδής, ο οποίος παραλίγο να κάψει το πολυτελές όχημά του στα Ζαγοροχώρια. Τα μέλη του club είναι γιατροί, δικηγόροι, αλλά και επιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους φροντίζουν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ντυμένοι με τζιν και T–Shirt ή ένα απλό πουκάμισο, δεν δείχνουν να έχουν την ερωτική σχέση που έχουν πολλοί Έλληνες με τη λέξη «φιγούρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι εποχές είναι δύσκολες. Για το λόγο αυτό είμαστε πολύ διακριτικοί. ¶λλωστε γι' αυτό και τα μέλη του club θέλουν να κρατούν όσο μπορούν την ανωνυμία τους και εμφανίζονται μονάχα στις εκδηλώσεις με τα αυτοκίνητά τους», τονίζει ο κ. Τούρλας και συμπληρώνει: «Πραγματικά, αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν άνθρωποι που προκαλούνται βλέποντας ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά ο σκοπός του club δεν είναι αυτός. Έχουμε πάθος για το αυτοκίνητο, την ταχύτητα και τη Ferrari, όπως κάποιοι άλλοι έχουν πάθος για τα μπουζούκια ή τα ταξίδια στο εξωτερικό. Η Ferrari είναι ένα ειδικό αυτοκίνητο που κάνει για μια συγκεκριμένη χρήση. Καλύπτει τις ανάγκες της πίστας και της αυτοκίνησης, δεν είναι μέσο για να πας στη δουλειά σου».

Μετά τον καφέ και αφού πολλοί θαμώνες και επισκέπτες απαθανάτισαν με τα κινητά τους τις τετράτροχες καλλονές, οι οδηγοί τους πήγαν για μια βόλτα προς το χιονοδρομικό, ολοκληρώνοντας την εκδρομή το απόγευμα της επόμενης μέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ferrari Club Hellas ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2005 με πρωτοβουλία της Ferrari, αλλά και της «Γένεσις», που είχε δώσει τότε το «παρών» με τον γενικό και τεχνικό διευθυντή της, ο οποίος ήταν και ο κύριος αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων στη χώρα μας. Πριν από λίγα χρόνια αριθμούσε τουλάχιστον 70 μέλη. Για να μπει κάποιος στην κλειστή παρέα του συγκεκριμένου club θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτης Ferrari. Ωστόσο, αν πουλήσει το αυτοκίνητό του, διαγράφεται. Όπως είπε ο κ. Τούρλας, υπάρχει μια μικρή ετήσια συνδρομή και κάποια χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα του κλαμπ, ενώ ελέγχεται ακόμη και το ποινικό μητρώο των μελών του club.

«Εκανε τη Ferrari... κάρο»

Πόσα άλογα χωράνε σε ένα καλντερίμι στο μαγευτικό Κουκούλι στα Ζαγοροχώρια;

«Tώρα, άντε να εξηγήσω το πώς βρέθηκα εκεί. Πάντως η τρέλα τελικά πάει και στα βουνά. Ferrari 4x4», σχολιάζει κάτω από το βίντεο που δείχνει τα ζόρια της Ferrari του στα Ζαγοροχώρια ο κ. Μαυρουδής. Είναι ο άνθρωπος που, όπως δείχνει το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στο YouTube, προσπάθησε και τελικά κατάφερε να περάσει την κόκκινη Ferrari του από δρομάκι πλάτους 194 εκατοστών! Κόντεψε όμως να την κάψει.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Μαυρουδής, από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στα Ζαγοροχώρια για εκδρομή. Στο Κουκούλι όμως μπερδεύτηκε και αντί να κατευθυνθεί προς το πάρκινγκ έξω από το χωριό, μπήκε με τη Ferrari του σε ένα καλντερίμι.

Δυστυχώς για τον ίδιο, μετέτρεψε σε 4x4 την κόκκινη Ferrari του, η οποία κάποια στιγμή φράκαρε και δεν μπορούσε να πάει ούτε μπρος ούτε πίσω. Με τη βοήθεια φίλων του, όπως φαίνεται και στο βίντεο, το οποίο παρεμπιπτόντως έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 255.000 προβολές, καταφέρνει εν τέλει να βγει από τον πέτρινο στενό λαβύρινθο και να βρεθεί στο χώρο που του είχαν υποδείξει να πάει. Ο δίσκος όμως άναψε τόσο, ώστε από τη μηχανή έβγαινε άσπρος καπνός.

Ο κ. Μαυρουδής είναι o υπεύθυνος του club Ferrari της Βορείου Ελλάδος. Αγόρασε το αυτοκίνητό του πριν από τρία χρόνια. Είναι επιχειρηματίας γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και από το 1995 διοικεί με μεγάλη επιτυχία την ομώνυμη εταιρεία τροφοδοσίας και διανομών, η οποία έχει δυναμική παρουσία στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Στον ελεύθερο χρόνο του πηγαίνει στο γυμναστήριο, μιας και του αρέσει να φροντίζει την υγεία του, ενώ πολλά βράδια τα περνάει με φίλους σε κάποιο από τα νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Πριν από τη Ferrari οδηγούσε μια BΜW κάμπριο, ενώ όσον αφορά τα χόμπι του, έχει ασχοληθεί με το kick boxing, τις καταδύσεις, την πτώση με αλεξίπτωτο και γενικά με πολλά extreme σπορ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μερομήνια: Τι μας περιμένει μέχρι το τέλος της χρονιάς ‑ Πότε θα πέσουν χιόνια

Χτες

Τα χειμωνιάτικα θα χρειαστεί να κατεβάσουμε από τις ντουλάπες καθώς οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν

Κυνικός ο δολοφόνος στη Σαλαμίνα: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη Γη»

Χτες

Μάρτυρας κλειδί περιέγραψε τη συνομιλία με τον δράστη, μετά τη γυναικοκτονία

Τιμολόγια ρεύματος: Πώς να επιλέξουμε «χρώμα»

Χτες

Συμβουλές για τη χρήση του καθενός από τα τιμολόγια - Δείτε αναλυτικά τις κάρτες

Εικόνες φρίκης με νεκρό Ισραηλινό όμηρο – Απήχθη από τη Χαμάς, σκοτώθηκε από τις IDF

Χτες

Ο 25χρονος φαίνεται πεσμένος στο έδαφος, με το σώμα και το πρόσωπό του να είναι παραμορφωμένα

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου ‑ Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια

Χτες

Το φρούριο βρίσκεται σε αμμώδη περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τοποθεσία επιλέχθηκε από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες

Η πιο «hot» θέση εργασίας: Κερδίζεις $80.000 ετησίως, χωρίς να χρειάζεσαι πτυχίο

Χτες

Η απασχόληση στον συγκεκριμένο -πολύ εξεζητημένο- τομέα αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 45% την επόμενη 10ετία

Απαγόρευσαν στην οικογένειά της Μαχσά Αμινί να πάει στη Γαλλία για το βραβείο Ζαχάροφ

Χτες

Απαγορεύτηκε σε μέλη της οικογένειάς της να φύγουν από το Ιράν, παρόλο που διέθεταν βίζα

16χρονη μαζορέτα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Τέξας ‑ «Να βρεθεί ο δολοφόνος», λέει η οικογένειά της

Χτες

«Κάποιος έκανε κακό στο παιδί μου, κάποιος μου πήρε το παιδί μου», λέει η τραγική μητέρα

Ρέντης: Βρέθηκαν εκτοξευτήρας και μαχαίρια μέσα στο κλειστό ‑ Αποτυπώματα ψάχνει η ΕΛΑΣ

Χτες

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Παγωνιά και βροχές σήμερα ‑ Πού θα χιονίσει αύριο

Χτες

Ανεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.