E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο πιο διάσημος ερημίτης τώρα ψάχνει παρέα

Γιατί άλλαξε γνώμη

Ο πιο διάσημος ερημίτης τώρα ψάχνει παρέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο 78χρονος Ντέιβιντ Γκλάσιν, ζει τα τελευταία 25 χρόνια μόνος του στο Restoration Island, στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Πήρε την απόφαση αυτή όταν έχασε τα πάντα στο χρηματιστήριο στο κραχ της "Μαύρης Τρίτης" το 1987.

Δεν έχει μετανιώσει ούτε μια μέρα για αυτή του την απόφαση, αλλά πλέον αναζητά παρέα, καθώς σε λίγο γίνεται 80 ετών και τα πρώτα προβλήματα υγείας εμφανίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1991, μετά από ένα οδυνηρό διαζύγιο από τη σύζυγό του, πήρε δύο άγρια σκυλιά, τα πιστά του ντίνγκο, και μετακόμισε στο νησί, όπου δεν κατοικεί κανένας, και από τότε ζει σαν ερημίτης.

Δεν του έλειψε η ανθρώπινη επαφή, αλλά τώρα φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν μετά από ένα ατύχημα που είχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είμαι πια 18 ετών, γίνομαι όλο και πιο βαρύς και είναι όλα πιο δύσκολα. Λιποθύμησα μια μέρα και μετά έπεσα και έσπασα το ισχίο μου. Τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν όταν τα χρειάζεσαι, οπότε η καλύτερη ασφάλεια που θα μπορούσα να έχω είναι περισσότεροι άνθρωποι» δήλωσε στο news.com.au. «Τα πράγματα είναι πιο ζόρικα όταν είσαι 80 ετών» όπως λέει.

Αν δεν βρει κάποιον εθελοντή, προτίθεται να δώσει έναν μικρό μισθό σε κάποι μεσήλικα, ώστε να έχει κάποιον σε έκτακτη ανάγκη καθώς τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν πάντα στο νησί.

Όταν πρωτοπήγε στο νησί είχε δύο πουκάμισα και μαγιό, οδοντόβουρτσα, λίγο τσίλι και βιβλία. Και για συντροφιά δύο κούκλες από βιτρίνα με γυναικεία μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα επόμενα ταξίδια, κατάφερε να εξασφαλίσει ηλεκτρικό ρεύμα με πηγή τον ήλιο και μια υποτυπώδη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ενημερώνεται για τα πάντα, διαβάζει ασταμάτητα, ενώ εξασφαλίζει την τροφή του με κυνήγι και καλλιεργώντας τη γή. Το νερό το συλλέχει από τη βροχή, αλλά και από κάποιες πηγές που μέσα στους βράχους.

Κοπιάζει για τα απαραίτητα για την διαβίωση του, αλλά δεν θα γύριζε ποτέ στην παλιά του ζωή. Θεωρεί πως ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο μόνο αν οι γυναίκες έρθουν στην εξουσία, και πηγή όλων των κακών είναι η ανθρώπινη ματαιοδοξία και η μανία για εξουσία και πλούτο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ρολόι που «ήταν εκεί» όταν γράφτηκε ιστορία: Χτύπησε στους ρυθμούς του Michael Jackson

Σήμερα

Πόσο αξίζει ένα κομμάτι από την κορυφή της μουσικής;

Οι συνήθειες που «προδίδουν» υψηλό IQ: Τι αποκαλύπτει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σήμερα

Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι: Πώς σκέφτονται και λειτουργούν στην καθημερινότητα τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη

Ο πίνακας που... έκρυβε μυστικά: Το πριν και το μετά

Σήμερα

Ένα οικογενειακό πορτρέτο τροποποιήθηκε για να καλύψει έναν σκλάβο έφηβο που πόζαρε μαζί με τα παιδιά της οικογένειας

Ο πρώτος διάσημος masterchef ήταν στην Ελλάδα της αρχαιότητας

Σήμερα

Τι κάνει έναν διάσημο σεφ, διάσημο; Ποιος επηρέασε ποιον και πώς φτάνουμε στην αρχαία Ελλάδα

Τι πραγματικά συμβαίνει αν δεν βάλεις το κινητό σου σε «λειτουργία πτήσης» όταν πετάς

Χτες

Οι ειδικοί της αεροπορίας εξηγούν γιατί η προειδοποίηση της καμπίνας δεν είναι απλώς τυπική και τι μπορεί να διαταράξει η αμέλεια σου

Όταν την είπαν «άσχημη» μπροστά σε όλους: Η απάντηση της Γεωργίας Βασιλειάδου που σίγησε την αίθουσα

Χτες

Η ατάκα-θρύλος που μετατράπηκε σε μάθημα αξιοπρέπειας και σφράγισε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.