E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πλεύρης για κορωνοϊό: Ίσως ληφθούν ήπια μέτρα το φθινόπωρο

«Δεν έχει νόημα τώρα»

Πλεύρης για κορωνοϊό: Ίσως ληφθούν ήπια μέτρα το φθινόπωρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/6/2022 | 12:41

Δεν θα είχε νόημα η λήψη μέτρων μέσα στο καλοκαίρι, δεν προκύπτει πίεση στο Σύστημα Υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Δεν απέκλεισε πάντως να χρειαστεί η λήψη ορισμένων ήπιων μέτρων τους φθινοπωρινούς μήνες.

«Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, που πιθανολογούμε ότι τέτοια πίεση θα υπάρξει τους φθινοπωρινούς μήνες, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εάν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα, αλλά η λογική από εδώ και πέρα είναι, να πηγαίνουμε σε στοχευμένες ομάδες, στοχευμένα μέτρα και όχι σε οριζόντιες λογικές», τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη λόγω και της κινητικότητας και το ζήτημα είναι κατά πόσο επηρεάζει το Σύστημα Υγείας. Εξήγησε ότι στους μεν σκληρούς δείκτες δεν το επηρεάζει, οι διασωληνώσεις είναι πολύ μικρότερες από τις δυνατότητες του Συστήματος, αλλά υπάρχει αύξηση στις απλές νοσηλείες.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το κύμα και με τα δεδομένα που έχουμε και από τις άλλες χώρες που πέρασαν το έκτο κύμα, θα είναι ένα τέτοιο που δεν θα πιέσει το Σύστημα Υγείας και υπό αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας σε κλειστούς χώρους, ανέφερε ότι αυτό που έχει καταργηθεί δεν είναι η χρήση της αλλά το διοικητικό πρόστιμο, καθώς «δεν μπορούν οι κοινωνίες να λειτουργούν συνεχώς υπό διοικητικά μέτρα». Συνέστησε στους πολίτες όπου υπάρχει συγχρωτισμός ειδικά σε κλειστούς χώρους να φορά προστατευτική μάσκα.

«Έχουμε περάσει σε μια άλλη φάση συνύπαρξης με την πανδημία, όχι από άποψη επιλογής, αλλά έτσι γίνεται όταν έχουν γίνει πολύ μεταδοτικές οι μεταλλάξεις», πρόσθεσε ο υπουργός και σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα που πέταξε τις μάσκες, έναν και δύο μήνες μετά τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και αυτές που δεν εξαρτώνται από τον τουρισμό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξώδικο–φωτιά για τα Τέμπη: Ρούτσι & Καρυστιανού σε μάχη για την εκταφή θυμάτων

Χτες

Το παρασκήνιο πίσω από το εξώδικο Ρούτσι και Καρυστιανού για τις εκταφές

Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας– Γρονθοκόπησε τη γυναίκα και την κόρη του

Χτες

Ο δράστης πέρασε αυτόφωρο και στη συνέχεια εξετάστηκε και από ψυχίατρους

Τραγωδία στη Βρετανία: Λάθος σύλληψη άνδρα οδήγησε τη σύντροφό του σε αυτοκτονία ‑ Μετά πέθανε κι εκείνος

Χτες

Η έφοδος ενόπλων αστυνομικών και η σύλληψη του άνδρα προκάλεσε ισχυρό σοκ στη σύντροφό του - Ήταν μαζί από 13 ετών, λένε οι δικοί τους

Ο 32χρονος που συνελήφθη για τις επιθέσεις στο Αιγάλεω είναι ο εμπρηστής του Υμηττού

Χτες

Μπροστά σε μία έκπληξη έφτασαν οι αστυνομικές αρχές

Επίθεση του Ισραήλ και στην Υεμένη

Χτες

Ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι Χοντέιντα - Βίντεο

Marian Izaguirre: Η 23χρονη influencer βρέθηκε νεκρή

Χτες

H αινιγματική τελευταία ανάρτηση στο TikTok

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε ηλικία 89 ετών

Χτες

Η 7η τέχνη θρηνεί την απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους σταρ, του σπουδαίου ηθοποιού Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης: Ποιος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Χτες

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν κρύβει ότι ο μεγάλος του στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.