E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν: Καμία συνάντηση με τον Μητσοτάκη εάν δεν συμμαζευτεί

Απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν: Καμία συνάντηση με τον Μητσοτάκη εάν δεν συμμαζευτεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/7/2022 | 12:37

Αποκλείει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύοντας παράλληλα νέα «πυρά» κατά της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε συνομιλία που είχε με δημσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί», αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, έκανε λόγο, για προσπάθειες διαμεσολάβησης από ηγέτες της Συμμαχίας προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, απορρίποντας, ωστόσο, εκ νέου ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα, σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προέβαλαν μια προσέγγιση του τύπου “εμείς θα κάνουμε τη διαμεσολάβηση, να τους φέρουμε να συναντηθούν. Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”».

Ακόμη, έκανε λόγο για βήματα από την πλευρά της Ελλάδα που δείχνουν ότι η Αθήνα «δεν έχει καλές προθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά, ανέφερε, σύμφωνα με την Καθημερινή:

«Και τους είπαμε: Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτή τη συνάντηση στην παρούσα φάση… Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά, προσπαθεί να μας δώσει σήμα και από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις».

Ο Τούρκος πρέοδρος κατέληξε λέγοντας πως:

«Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.