Η πείνα σαρώνει στα θρανία – Νηστικοί 8.000 μαθητές
Στοιχεία–σοκ

Δημοσίευση 21/11/2013 | 00:00
Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικά της πείνας που σαρώνει στα θρανία, στην Ελλάδα του 2013: μαθητές που πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι και γονείς που δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε λίγο ψωμί. Τα νούμερα προκαλούν σοκ.
Το 60% 16.000 οικογενειών –συνολικά 32.358 μαθητές– αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας κατά το έτος 2012, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».
Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά την καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.