E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Ιτέα και Κρανίδι

Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε Ιτέα και Κρανίδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/7/2022 | 08:19

Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής σε δύο πύρινα μέτωπα, σε Ιτέα και Κρανίδι, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα προκειμένου να καταβληθεί προσπάθεια να περιοριστούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες.

Η φωτιά στην Ιτέα, που ξέσπασε χθες καίει ανεξέλεγκτα σε ένα τεράστια πύρινο μέτωπο το οποίο μέχρι το βράδυ έφτανε τα 20 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της ημέρας στην Ιτέα ρίχτηκαν στη μάχη 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο και στο Κρανίδι δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα χθες, δόθηκε μάλιστα εντολή εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της Ιτέας και του χωριού Σερνικάκι λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη 1μμ το μεσημέρι και η κατάσταση έγινε δυσκολότερη το βράδυ, από τη στιγμή που σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, για να θέσουν υπό έλεγχο ορισμένα από τα μέτωπα της φωτιάς στην ‘Αμφισσα. Εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Ωστόσο η φωτιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εξακολουθεί να μαίνεται προς την Ιτέα, όπου έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς τα οποία παραμένουν ακόμα ενεργά.

«Μέσα στη νύχτα μάς βοήθησε η ύφεση των ανέμων. Μας ανησυχεί το μέτωπο από Ιτέα προς Αγία Ευθυμία» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος τόνισε ότι αναμένεται «ενισχυμένη παρουσία σε εναέρια μέσα για να βοηθήσουν αποτελεσματικά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στη νύχτα έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να σωθεί ο βιολογικός καθαρισμός της Ιτέας που λειτουργεί κανονικά, αλλά και οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την περιοχή με νερό.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, δόθηκε μεγάλη μάχη να αδειάσει το καταφύγιο με τα αδέσποτα σκυλιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε διαφορετικούς χώρους.

«Όλα τα αδέσποτα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια χάρη στην τεράστια κινητοποίηση του δήμου, της φιλοζωικής, αλλά και δεκάδων εθελοντών» υπογράμμισε ο κ. Ταγκαλής υπενθυμίζοντας ότι «από τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής για τη νύχτα που πέρασε από την πλευρά του συντονιστικού ήταν να διασωθούν οι οικισμοί και οι επιχειρήσεις από τα μέτωπα της φωτιάς και εκεί επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ύφεση εξάλλου των καιρικών συνθηκών έδωσε τη δυνατότητα στον Δήμο Δελφών να αποκαταστήσει τα αντλιοστάσια και να αρχίσει η αυξημένη παροχή νερού προς διάφορες περιοχές, όπως στο Γαλαξίδι και στην Ιτέα, αφού η παροχή είχε μειωθεί αισθητά από χθες το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο προς την Ιτέα όλη τη νύχτα εκινείτο απειλητικά προς κατοικημένες περιοχές, ενώ αναμένεται και εκεί ενίσχυση από εναέριες δυνάμεις.

Έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 50 οχήματα, 160 πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ εκατοντάδες εθελοντές και αγρότες της περιοχής έδωσαν τη δική τους μάχη για τη σωτηρία του ελαιώνα της Άμφισσας.

Παράλληλα, Δήμοι και η Περιφέρεια Στερεάς έχουν διαθέσει περισσότερες από 25 υδροφόρες και 10 χωματουργικά μηχανήματα για να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί

Σήμερα

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού ομάδας ορειβατών από δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο

Τζέσικα Μορέτι: «Κινηματογραφούσε τη φωτιά» στο Κραν Μοντανά ‑ Διέγραψε το βίντεο και σχεδίαζε φυγή

Σήμερα

Οι δικηγόροι των θυμάτων και των οικογενειών τους παραθέτουν αποδεικτικά στοιχεία στους εισαγγελείς καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μορέτι

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Σήμερα

Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και κατέλεηξε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Σήμερα

Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.