E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής: 65 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σε γενική επιφυλακή οι υπηρεσίες της πυροσβεστική σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής: 65 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/7/2022 | 19:16

Σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως είπε η Ραφαέλλα Τζίμα, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, 65 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημαντικότερη από αυτές, συνέχισε η εκπρόσωπος τύπου, εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό και για την αντιμετώπιση της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχει ο Ελληνικός Στρατός, η Δασική Υπηρεσία, οι εθελοντές μας, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Δ.Α.Ε.Ε. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της πυρκαγιάς παρουσιάζει σταθερή μείωση στο ρυθμό εξάπλωσή της, ενώ σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας στις 3 παρα 10 το μεσημέρι, επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Έχει ελεχθεί ένα μέρος της πυρκαγιάς, αλλά παραμένει σε εξέλιξη χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 3 παρά 10 στο Καλαμάκι Αχαΐας έχει ελεγχθεί.

«Το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών των Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Σε επιφυλακή επίσης, παραμένουν όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, με δεδομένο ότι και για αύριο Τετάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, την Στερεά Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο»ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους, να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και συνέστησε στους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς.

«Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά», κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: Οργή με ομάδα στο Facebook που μοιραζόταν yυμνές φωτογραφίες γυναικών

Χτες

32.000 μέλη, όπου άνδρες αντάλλασσαν φωτογραφίες και σχόλια σeξουαλικού περιεχομένου για τις συζύγους τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Το BDS Greece καταρρίπτει ως συκοφαντίες την ανάρτηση της Γλυκερίας ‑ «Η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της εμφάνισης»

Χτες

«Έκλεισε τα μάτια στη γενοκτονία της Γάζας, αλλά «βλέπει» επεισόδια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ!»

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός στην Πάτμο: Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και στις βρύσες σπιτιών και αυλών, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Χτες

Μεγάλο το πρόβλημα ρύπανσης στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα - Έντονη δυσοσμία και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Μπαράζ κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Κέα: Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ – Τι είπε η Παγώνη

Χτες

Επίσης, το φαρμακείο του νησιού έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1.500 ασθενείς

Ληστεία στο Περιστέρι με… δόλωμα ένα ραντεβού: Του έκλεψαν χρήματα και το ταξί

Χτες

Συνελήφθησαν μία 32χρονη και μία 22χρονη και αναζητούνται οι συνεργοί τους

Μετρό το Σαββατόβραδο ‑ Ξεκινά η 24ωρη λειτουργία

Χτες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει

ΕΟΦ: Απαγόρευση εξαγωγών για 95 φάρμακα λόγω ελλείψεων

Χτες

Η απαγόρευση θα ισχύσει για 3 μήνες από σήμερα και μέχρι τις 22 Νοεμβρίου

Παγκόσμια κούρσα για τους υπερηχητικούς πυραύλους ‑ Τα δύο υπερόπλα που ο Πούτιν λέει πως κάνουν στάχτη κάθε στόχο

Χτες

Ρωσία και Κίνα στην πρωτοπορία, οι ΗΠΑ προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος

Νεκρός σε τροχαίο ο πρώην κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Mastodon, Μπρεντ Χάιντς

Χτες

Τη ζωή του σε ηλικία 51 ετών έχασε ο πρώην κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Mastodon, Μπρέντ Χάιντς, μετά από τροχαίο δυστύχημα που είχε με τη μηχανή του στην Ατλάντα.

Αγριο έγκλημα στον Βόλο: Ανδρας δολοφόνησε τη σύζυγό του στην είσοδο της πολυκατοικίας τους

Χτες

Είχε προηγηθεί έντονος καβγάς, ο οποίος είχε ξεκινήσει από το διαμέρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.