E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνεργάτης του Ερντογάν μίλησε με τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ πριν τη συνάντηση με Μπάιντεν

Ο Πεκέρ δημοσίευσε μια ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία με δεξί χέρι του Ερντογάν

Συνεργάτης του Ερντογάν μίλησε με τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ πριν τη συνάντηση με Μπάιντεν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/7/2022 | 20:52

Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ δημοσίευσε μια ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία με δεξί χέρι του Ερντογάν όπου ο δεύτερος του ζητούσε να αναβάλει τη δημοσίευση αποκαλυπτικών βίντεο στο YouTube μέχρι τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2021.

Ο Πεκέρ αποτελεί έναν καταδικασμένο αρχιμαφιόζο αλλά και πρώην σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έδωσε στη δημοσιότητα τμήματα της ηχογράφησης αυτής πριν από περίπου μία εβδομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο είχε δεχτεί τότε το αίτημα της μη δημοσίευσης των βίντεο πριν τη συνάντηση με τον Μπάιντεν. Σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις του Πεκέρ τα τελευταία χρόνια έχουν συγκλονίσει τη γειτονική χώρα για υποθέσεις διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Μάιο του 2021 ο Πέκερ ανακοίνωσε σε ένα δημοφιλές πλέον βίντεο στο YouTube ότι θα προβεί σύντομα σε αποκαλύψεις για τον Ερντογάν και τη μεταξύ τους συναναστροφή όσο ήταν σύμμαχοι. Τελικά, δε δημοσίευσε τίποτα. Η τότε συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν έλαβε κανονικά χώρα τον Ιούνιο του 2021 στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής και χωρίς τη «σκιά» κάποιου σκανδάλου για τον Τούρκο πρόεδρο.

Το επόμενο διάστημα, διαμένοντας στο Ντουμπάι, ο Πέκερ ανέφερε ότι οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων του απαγόρευσαν τη μετάδοση βίντεο και περιόρισαν τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Πέκερ αργότερα αποκάλυψε μέσω ενός δημοσιογράφου που ήταν κοντά του ότι ο πολιτικός Μετίν Κιουλούνκ, το δεξί χέρι του Ερντογάν, του τηλεφώνησε και του ζήτησε την αναβολή των αποκαλύψεων για μετά τη συνάντηση με τον Μπάιντεν.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Κιουλούνκ του είπε ότι έπρεπε να ενεργήσει υπεύθυνα αφού «εργαζόταν για το κράτος επί 30 χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, παραβιάζοντας την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που του επιβλήθηκε, ο Πεκέρ δημοσίευσε ορισμένα μέρη αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας σε έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Twitter που παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί.

Ο Κιουλούνκ ακούγεται να λέει πως ο Μπάιντεν και άλλες δυτικές χώρες επιτίθενται στον Ερντογάν. Στο τηλεφώνημα που σύμφωνα με τον Πεκέρ κράτησε περίπου 40 λεπτά, ο αξιωματούχος ακούγεται επίσης να λέει ότι η CIA θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Πεκέρ απαντά ότι όσα έγιναν σε αυτόν [στον Ερντογάν] και την οικογένειά του δεν έχουν καμία σχέση με τη CIA ή τον Μπάιντεν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Πριν 10 ώρες

Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μηχανή

Πριν 10 ώρες

Ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε με ταχύτητα σε κάδους απορριμμάτων

Βασίλης Γραμμένος: «Προσπάθησε να με πνίξει»

Χτες

«Ο θεσμός της οικογένειας και της μητέρας είναι ιερός»

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Χτες

Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.