ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Πήγαινε με 285 χλμ/ώρα - Δες το video




Σε χώρες που τα όρια ταχύτητας και οι νόμοι ισχύουν απαρέγκλιτα, το φαινόμενο μιας Porsche να έχει ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας και λογικής είναι προφανώς και ένα μεγάλο θέμα συζήτησης.
Η Ισπανική αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα ένα video από ελικόπτερο παρακολούθησης της κυκλοφορίας στην περιοχή El Espinar κοντά στη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με το tweet των αστυνομικών αρχών, ο οδηγός της συγκεκριμένης Porsche 911 καταγράφηκε να τρέχει με ταχύτητα 285 χλμ/ώρα, σε ένα σημείο του δρόμου όπου το όριο ταχύτητας ήταν 120 χλμ./ώρα.
Ο Ιρλανδός οδηγός μάλιστα, είχε λίγο πριν καταγραφεί, να τρέχει με 224 χλμ/ώρα σε ένα άλλο σημείο του ίδιου δρόμου.
Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη. Σε έναν σταθμό διοδίων οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και πέρα από τις τυπικές σε αυτήν την περίπτωση επιπτώσεις (δίπλωμα, πινακίδες, πρόστιμο) του ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες.
Στην Ισπανία, η παραβίαση του ορίου ταχύτητας για πάνω από 80 χλμ/ώρα θεωρείται έγκλημα και ο οδηγός αντιμετωπίσει ποινές φυλάκισης ή κοινωνικής εργασίας. Συν βέβαια ένα τεράστιο πρόστιμο αλλά και το ενδεχόμενο να χάσει το δίπλωμά του για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δρόμος στον οποίο συνελήφθη ο Ιρλανδός οδηγός της 911 να τρέχει με αυτή την ταχύτητα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία σε όλη την Ισπανία, με 28 ατυχήματα φέτος, 2 θανάτους και 11 σοβαρούς τραυματισμούς.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΣΧΕΣΕΙΣ
STORIES
STORIES
STORIES
TV ΣΕΙΡΕΣ
STORIES
STORIES
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ