E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί δεν θα ανακοινωθούν σήμερα τα κρούσματα

Γιατί η ενημέρωση γίνεται εβδομαδιαία

Γιατί δεν θα ανακοινωθούν σήμερα τα κρούσματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/7/2022 | 16:09

Αντίθετος στην επαναφορά της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους παρουσιάστηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας το γεγονός πως η διασπορά γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες και σε σημεία διασκέδασης.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως βρισκόμαστε προ της κορύφωσης του νέου κύματος κοροναϊού, που δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στους σκληρούς δείκτες, όπως είναι οι διασωληνώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε σε ένα κύμα που φαίνεται ότι μπαίνει προς την κορύφωση υπό την έννοια ότι ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%, 120% αυτή τη στιγμή η ανοδική τάση κυμαίνεται γύρω στο 10% πράγμα που σημαίνει ότι κορυφώνεται. Αλλά το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος, όπως το περιμέναμε είναι ότι θα παραμείνει σε επίπεδο νόσησης και σε απλές νοσηλείες και ότι δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες.

Και να σας θυμίσω ότι ενώ υπήρξαν ειδικοί στην αρχή που μιλούσαν ακόμα και για 400 διασωληνωμένους έως το τέλος Ιουλίου αυτή τη στιγμή οι διασωληνωμένοι είναι σταθερά στους 100, προφανώς θα υπάρχει και αύξηση όσο υπάρχουν στις απλές κλίνες κόσμος αλλά αυτό μας δείχνει ότι δεν θα έχουμε πίεση στους σκληρούς δείκτες.

Στις απλές κλίνες έχουμε πίεση. Και ήδη τα νοσοκομεία στις απλές κλίνες πιέζονται συνολικά ειδικά στην Αττική αλλά δεν μας βγάζει πιο βαριές νοσηλείες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τις «φωνές» για την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως ο κοροναϊός δεν μεταδίδεται τόσο στους εσωτερικούς χώρους, αλλά κυρίως στους… εξωτερικούς.

Η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει σύσταση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Όμως η μετάδοση δεν γίνεται από τους κλειστούς χώρους. Στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι κλειστοί χώροι είναι περιορισμένοι, η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοιχτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες όπου υπάρχει έντονη διασκέδαση.Τι λέμε λοιπόν εμείς; Να τηρούνται τα μέτρα χωρίς την έννοια της υποχρεωτικότητας του διοικητικού προστίμου. Από εκεί και πέρα δεν θεωρούμε ότι η πίεση θα μεταφερθεί στους σκληρούς δείκτες δηλαδή στις διασωληνώσεις.

Στις απλές κλίνες θα έχουμε μια πίεση που τη διαχειριζόμαστε αναπτύσσοντας επιπλέον κλίνες όπου είναι αυτό εφικτό και παράλληλα σε συνεργασία έχουμε μιλήσει και με ιδιώτες πάλι αλλά αν χρειαστεί να γίνουν και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στον Ιούλιο πιστεύουμε ότι θα έχει κάνει τον κύκλο του αυτό το κύμα και άρα θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Και προσέξτε, όπως είπατε και προηγουμένως και στην εκπομπή σας έχουμε τους περισσότερους τουρίστες από κάθε άλλη εποχή που είχαμε», τόνισε.

Το φθινόπωρο θα εξετάσουμε μέτρα αν χρειαστεί

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο υπουργός Υγείας, τόνισε σε συνέντευξη του στον Alpha, πως «Όλα τα μέτρα για την περίοδο του καλοκαιρού έχουν ανασταλεί όπως ξέρετε. Από το φθινόπωρο βάσει της πορείας της πανδημίας είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε μέτρα αν χρειαστεί, αλλά η λογική μας είναι ότι στη φάση που έχουμε μπει κι είναι η φάση με τη συνύπαρξη με την πανδημία, δεν είμαστε στην πρώτη φάση των έντονων περιορισμών, η λογική μας είναι τα οποιαδήποτε μέτρα τεθούν να είναι μέτρα αναλογικά απολύτως απαραίτητα και να μην είναι οριζόντια όπως την προηγούμενη περίοδο».

Έχει γίνει παραγγελία για επιπλέον αντιικά φάρμακα

Σχετικά με τα αντιικά φάρμακα, ένα ακόμη όπλο κατά της μάχη με την covid-19, καθώς μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης, ο κ. Πλέυρης ανέφερε πως «έχει γίνει επιπλέον παραγγελία για να υπάρχου. Αυτή τη στιγμή τα αντιϊικά φάρμακα δίνονται με ένα υποδειγματικό σύστημα που έχει να κάνει με τη συνταγογράφηση και την αποστολή, δεν υπάρχει καμία δυσλειτουργία γιατί με ρωτήσατε και πριν ξεκινήσουμε αλλά έχω δεχθεί και ερωτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι λαμβάνουν τα φάρμακα, το μόνο πρόβλημα συνήθως υπάρχει στις Κυριακές που είναι δύσκολες οι αποστολές, οπότε εκεί πέρα εξυπηρετούνται κατά βάση οι περιπτώσεις των ατόμων που έχουν συνταγογραφήσει πιο αργά και λήγει το πενθήμερο».

Γιατί η ενημέρωση γίνεται εβδομαδιαία

Σχετικά με την εβδομαδιαία ενημέρωση για τα κρούσματα, ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως η λογική η οποία υπάρχει στην καταγραφή που ακολουθούν σιγά-σιγά και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ότι πλέον θα έχουμε μία αναφορά, οπότε σε αυτήν την αναφορά θα μαθαίνονται κανονικά και οι θάνατοι και τα κρούσματα πόσα είναι όλη την εβδομάδα και οι διασωληνωμένοι πόσοι είναι.

Δεν αποκρύπτεται δηλαδή κάτι, αλλά θέλουμε αυτό να γίνεται σε ένα πλαίσιο πλέον εβδομαδιαίο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ο παράγοντας της επιτήρησης που υπήρχε σε άλλες περιόδους με τους σκληρούς δείκτες. Πάντως η ενημέρωση θα υπάρχει».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Σήμερα

Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Σήμερα

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.