E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/11/2013 | 00:00

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικές περιοχές).

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα από Βορρά προς Νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ της Δευτέρας (25/11/2013) και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 500 με 700 μ.).

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις βραδινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 500 με 700 μ.).
¶νεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1.000 μ.). Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων.
¶νεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας.
¶νεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στις δυτικές περιοχές.
¶νεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα και κατά τόπους έντονα.
¶νεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.
¶νεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς–βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, οι οποίες αργότερα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
¶νεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Ρόδο

Δεν λέει να κοπάσει η κακοκαιρία για το νησί της Ρόδου, καθώς άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί πάνω από το νησί, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και στις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τη rodiaki.gr .

Μέχρι αυτήν την ώρα τα προβλήματα που καταγράφονται έχουν σχέση με το γεγονός ότι πλημμύρισαν οι δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου–– Καλλιθέας, με αποτέλεσμα να έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα, τους οδηγούς των οποίων σπεύδει να απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική. Η κατάσταση πάντως χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες Αρχές «υπό έλεγχο».

Η Τροχαία έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη Ρόδου–Λίνδου λίγο μετά τον κόμβο Ασγούρου, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα μικρής έκτασης παρουσιάστηκαν και στη Ρόδου–Καλλιθέας. Στην πόλη της Ρόδου οι δρόμοι είχαν γίνει λίμνες, ενώ λίγο μετά τις 7 η Τροχαία έκλεισε την έξοδο από το ΜΗΔΕΙΑ προς Φανερωμένη, για λόγους ασφαλείας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειάζεται.

Λίγο μετά τις 18:30 τα προβλήματα με τη βροχή περιορίστηκαν κυρίως σε Αφάντου και Φαληράκι, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Eισαγγελική παρέμβαση για τις πλημμύρες
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν διέταξε με παρέμβασή του ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κ. Μπούτσικος.

Διακοπές ρεύματος
Συνεχείς, μικρής διάρκειας είναι οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι, αλλά και στην πόλη της Ρόδου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ψέριμος
Στο νησί της Ψερίμου, πάντως, η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια προβλήματα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη «Ροδιακή» ο περιφερειακός Σύμβουλος Καλύμνου, κ. Κώστας Σταυλάς (ο οποίος μετέβη από την Κάλυμνο επιτόπου με σκάφος), οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τον τρόμο στις 30 περίπου οικογένειες που διαμένουν στο νησί. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί να κηρυχθεί αύριο το νησί της Ψερίμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βροχή στην Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν και τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τον όγκο της βροχής. Ανάλογα προβλήματα επίσης παρουσιάζονται σε Κάλυμνο και Κω.

Πηγή: Πρώτο Θέμα και rodiaki.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.