E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εμπρησμός Realnews: Ήρθαν για να σκοτώσουν – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως

«Φτάσαμε τρεις ανάσες πριν...» είπε χαρακτηριστικά ο πυροσβέστης που διέσωσε την εργαζόμενη ηχολήπτρια του σταθμού

Εμπρησμός Realnews: Ήρθαν για να σκοτώσουν – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/7/2022 | 22:04

Nτοκουμέντα από τις κινήσεις των δραστών του εμπρησμού στα γραφεία του Real Group από τον οποίο μία ηχολήπτρια του ραδιοφωνικού σταθμού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, παρουσιάζει η εφημερίδα Realnews.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δύο άτομα που φορούν μαύρα ρούχα, κουκούλες και γάντια φαίνονται σε εικόνες που αποτυπώνονται σε κάμερες ασφαλείας να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, που αποτελείτο από τρία γκαζάκια και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου του Real.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι το κτίριο δεν είχε αστυνομική φύλαξη, παρά μόνον έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, που φεύγει τις βραδινές ώρες. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών, οι οποίοι πιθανότατα κινούνταν με μοτοσικλέτα.

Μετά την πυροδότηση, ακολουθεί η έκρηξη, που δημιουργεί εστία φωτιάς. Τα εξωτερικά ασανσέρ και ο εξαερισμός φαίνεται να λειτούργησαν σαν «καμινάδα» και η φωτιά, μέσω πλαστικών καναλιών καλωδιώσεων, έφθασε στον τρίτο όροφο, εκεί όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγο μετά τις 03:00 και 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα έφθασαν εκεί. Στο σημείο έναρξης της φωτιάς εντόπισαν δύο γκαζάκια που είχαν εκραγεί και ένα διογκωμένο, που μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως επίσης και υπολείμματα από το πλαστικό μπουκάλι με το εύφλεκτο υγρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν είχαν εύκολη πρόσβαση από την μπροστινή πλευρά του κτιρίου επί της λ. Κηφισίας, εξαιτίας του αύλειου χώρου. Σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, εντόπισαν την εργαζόμενη ηχολήπτρια, η οποία κάλεσε σε βοήθεια από παράθυρο του δεύτερου ορόφου επί της οδού Παρνασσού. Οι πυροσβέστες την έβγαλαν από το κτίριο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που της είχαν προκαλέσει οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί.

«Φτάσαμε 3 ανάσες πριν…» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια αξιωματικού της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η εργαζόμενη του ομίλου.

Στην εφημερίδα σημειώνεται πως «Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει πως οι δράστες εκτίμησαν πως στο κτήριο δεν είχε απομείνει κάποιος εργαζόμενος. Σε κανονικές συνθήκες στον Real Fm βρίσκονται εκτός από τους ηχολήπτες, ένας δημοσιογράφος καθώς και ένας ακόμα υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου. Το θερινό πρόγραμμα του σταθμού που ενεργοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την επίθεση προβλέπει ζωντανό πρόγραμμα 20 ώρες το 24ωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο η παρουσία εργαζομένων και σε αυτό το κενό τεσσάρων ωρών είναι δεδομένη σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό, οπότε, όπως καταλήγει η εφημερίδα, οι δράστες της επίθεσης στη Real Group είχαν έρθει να σκοτώσουν…

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Χτες

Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Χτες

Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Χτες

Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Χτες

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Χτες

Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Χτες

«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Χτες

Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Χτες

Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Συγκλόνισε η Φιάσκα που έβαλε τα κλάματα: «Πέρασα δύσκολα οικονομικά, το παλέψαμε μόνοι μας»

Χτες

Συγκινημένη, ευχαρίστησε θερμά την οικογένειά της για τη στήριξη και τόνισε το πόσο δύσκολα πέρασε αυτή τη χρονιά

Αταμάν: «Στεναχώρησα κάποιους φίλους μου στην Ελλάδα, κερδίσαμε όμως δίκαια»

Χτες

Όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Ελλάδας στον ημιτελικό του Eurobasket

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.