E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Barbie παρουσιάζει τη νέα κούκλα Δρ. Jane Goodall κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ocean‑bound πλαστικό

Το Μέλλον του Ροζ είναι Πράσινο

Η Barbie παρουσιάζει τη νέα κούκλα Δρ. Jane Goodall κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ocean‑bound πλαστικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Η Mattel διευρύνει την γκάμα βιώσιμων προϊόντων της και μένει συνεπής στη δέσμευσή της για χρήση 100% ανακυκλωμένων, ανακυκλώσιμων ή πλαστικών βιολογικών υλικών στα προϊόντα και στις συσκευασίες τους έως το 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mattel, ανακοινώνει σήμερα τη συνεργασία της Barbie με το Ινστιτούτο Jane Goodall παρουσιάζοντας την κούκλα Δρ. Jane Inspiring Women™. Η κούκλα Δρ. Jane Inspiring Women™ είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ocean-bound2 πλαστικό πιστοποιημένο ως Carbon Neutral1 (ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα) και είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Ιούλιου 2022.

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την πρώτη βιώσιμη κούκλα της σειράς Barbie Inspiring Women, η οποία αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα πιο πράσινο μέλλον», δήλωσε η Lisa McKnight, Executive Vice President και Global Head of Barbie Mattel. «Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερα πρότυπα όπως η Δρ. Jane Goodall και είναι μόνο η αρχή για να τα εμπνεύσουμε να γίνουν ό,τι ονειρεύονται. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ελπίζουμε ότι η συλλογή θα αποτελέσει φόρο τιμής σε γυναίκες πρωτοπόρους της επιστήμης και θα ενθαρρύνει τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για καριέρες στη Βιωσιμότητα, με ποιους τρόπους μπορούν να προστατεύσουν τον πλανήτη αλλά και να δημιουργήσουν ιστορίες με θέμα τη βιωσιμότητα μέσω του παιχνιδιού με κούκλες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δρ. Jane Goodall Inspiring Women:

Ακριβώς πριν την Παγκόσμια Ημέρα Χιμπατζή στις 14 Ιουλίου, η Barbie είναι περήφανη που τιμά τη διάσημη ηθολόγο και οικολόγο Δρ. Jane Goodall, DBE, Ιδρύτρια του Ινστιτούτου Jane Goodall, Αγγελιοφόρο του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ειρήνη και γιορτάζει την πρωτοποριακή έρευνα και τα ηρωικά της επιτεύγματα ως ανθρωπίστρια, επιστήμονα και ακτιβίστρια. Το λανσάρισμα συμπίπτει επίσης, με την επέτειο των 62 χρόνων από το πρώτο ταξίδι της Dr. Jane Goodall στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Gombe στην Τανζανία.

Η σειρά «Inspiring Women» έχει τιμήσει θαρραλέες γυναίκες που ρίσκαραν, άλλαξαν τους κανόνες και άνοιξαν τον δρόμο στις νέες γενιές να ονειρεύονται περισσότερο από ποτέ. Η Δρ. Jane Goodall προστίθεται σε μια λίστα με ηρωΐδες της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Ida B. Wells, Δρ. Maya Angelou, Billie Jean King και Eleanor Roosevelt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε όλη μου την καριέρα, ήθελα να εμπνεύσω τα παιδιά να έχουν περιέργεια και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους – όπως έκανα εγώ όταν ταξίδεψα για πρώτη φορά στην Τανζανία πριν από 62 χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με την Barbie και ενθαρρύνω τα μικρά παιδιά να μάθουν και να αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά», δήλωσε η Δρ. Jane Goodall. «Μέσω αυτής της συνεργασίας, ελπίζω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά να προστατέψει τον πλανήτη μας και να τους υπενθυμίσω ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται.»

Σειρά Roots & Shoots + You Can Be Anything™

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως μέρος του εορτασμού των ιστορικών επιτευγμάτων της Δρ. Jane Goodall ως ηγέτης στον τομέα της, η Barbie ξεκινάει μια συνεργασία με το Ινστιτούτο Jane Goodall και αξιοποιεί το παγκόσμιο πρόγραμμα Roots & Shoots για τη νεολαία με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος και να τα διδάξει για τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπό. Σε συνεργασία με το JGI’s Roots & Shoots, η Barbie δημιουργεί ένα παγκόσμιο challenge με το Hashtag #NaturallyCuriousJane, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να ανακαλύψουν τα μικρά βήματα που μπορούν να κάνουν για να δημιουργήσουν μεγάλες αλλαγές. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η δημιουργίας ενός περιοδικού παρατήρησης της φύσης, η χαρτογράφηση της κοινότητας και η αύξηση χώρων με πράσινο. Επίσης, η Δρ. Jane Goodall συμμετέχει σε ένα ειδικό επεισόδιο της σειράς Barbie You Can Be Anything στο κανάλι της Barbie στο YouTube.

Η σειρά που ανακοινώθηκε σήμερα προστίθεται σε έναν διευρυμένο κατάλογο προϊόντων που υποστηρίζουν τη δέσμευσή της Mattel για χρήση 100% ανακυκλωμένων, ανακυκλώσιμων ή πλαστικών βιολογικών υλικών στα προϊόντα και στις συσκευασίες τους έως το 2030. Άλλα βιώσιμα προϊόντα της Mattel είναι η Barbie Loves the Ocean, η πρώτη σειρά κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ocean-bound πλαστικό3. Το Fisher-Price® Rock-a-Stack® και το Fisher-Price Baby's First Blocks, κατασκευασμένα από πλαστικά βιολογικής βάσης. Το UNO® Nothin’ But Paper μια 100% ανακυκλώσιμη έκδοση στην οποία το σελοφάν της συσκευασίας αντικαταστάθηκε από χαρτί. Το Matchbox® Tesla Roadster και τα MEGA BLOKS™ Green Town™ κατασκευασμένα από 99% ανακυκλωμένα υλικά και πιστοποιημένο ως Carbon Neutral.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Barbie να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη, επισκεφθείτε το site Barbie.com/EnviromentalImpact. Για να συμμετάσχετε στο challenge Barbie x Jane Goodall Institute Roots & Shoots, επισκεφτείτε το RootsAndShoots.org/naturally-curious-jane. Για περισσότερες πληροφορίες για τη δέσμευση και το όραμα της Mattel επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://corporate.mattel.com/en-us/citizenship/sustainability.

1        Η κούκλα Δρ. Jane Inspiring Women είναι προϊόν CarbonNeutral®, πιστοποιημένο από τους συνεργάτες Climate Impact Partners, ειδικούς σε θέματα ουδετερότητας άνθρακα και χρηματοδότησης για το περιβάλλον. Για να επιτύχει την πιστοποίηση προϊόντος CarbonNeutral, η Barbie πραγματοποίησε αξιολόγηση του κύκλου ζωής από τρίτους και αγόρασε αντισταθμίσεις άνθρακα (189 μετρικούς τόνους ισοδύναμα διοξειδίου του άνθρακα) από τα έργα αναδάσωσης μιας κοινότητας της Γκάνας, αναδάσωσης κοιλάδας του Μισισιπή και αποκατάσταση εγγενών δασών της Αυστραλίας.

2        Πλαστικά εξαρτήματα κούκλας κατασκευασμένα από 90% πλαστικό που προέρχονται από περιοχές που δε διαθέτουν επίσημα συστήματα συλλογής απορριμμάτων. Εξαιρούνται το κεφάλι και τα μαλλιά της κούκλας.

3        Πλαστικά μέρη κατασκευασμένα από 90% πλαστικό που προέρχονται από περιοχές που δε διαθέτουν επίσημα συστήματα συλλογής απορριμμάτων. Εξαιρούνται το κεφάλι κούκλας, τα παπούτσια, το tablet και η φορητή λάμπα παραλίας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μοναδική εκκλησία στην Ελλάδα που έχει και καμπαναριό και μιναρέ

Πριν 3 ώρες

Η εκκλησία-σύμβολο της συνύπαρξης - Η Πλατεία που μιλά τρεις γλώσσες

Έγκλημα ως θέαμα: Μια σιωπηλή απειλή πίσω από τις λεπτομέρειες στα ρεπορτάζ

Πριν 3 ώρες

Μήπως δίνουμε πάρα πολλές πληροφορίες στα εγκλήματα;

Πώς τα οπίσθια μιας Γαλλίδας σερβιτόρας έγιναν εθνική παράδοση

Πριν 3 ώρες

Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας και η ταπείνωση ενός δημάρχου

Ο άντρας που προετοιμάζεται για Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι το 2030

Πριν 3 ώρες

Από την ηλικία των 12 ετών, ξεκίνησε να «χτίζει» τη ζωή του με βάση την επιβίωση

10 χρόνια με το ίδιο θερμός, oδήγησαν στον θάνατο έναν άντρα στην Ταϊβάν

Χτες

Η αλήθεια που ανακάλυψαν οι γιατροί σοκάρει

Η οικογενειακή ιστορία του Τζάκι Τσαν είναι πιο τρελή κι απ’ τις ταινίες του

Χτες

Πατέρας κατάσκοπος, μητέρα λαθρέμπορος οπίου

Είναι τελικά οι δασμοί του Τραμπ τιμωρητικοί;

Προχτές

Μήπως δεν τα κάνει όλα για την Αμερική, αλλά για το υπερμέγεθες εγώ του;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.