E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΠΟΥ: «Γράψτε τυπογραφικό λάθος, δεν μολύνονται οι οροθετικοί επίτηδες»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία παίρνει πίσω την αναφορά

ΠΟΥ: «Γράψτε τυπογραφικό λάθος, δεν μολύνονται οι οροθετικοί επίτηδες»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aφού πρώτα σε έκθεσή του ανέφερε ότι το 50% των περιστατικών στην Ελλάδα αυτομολύνεται με τον ιό του AIDS, προκειμένου να λάβει σημαντικά οικονομικά προνόμια, όπως το επίδομα των 700 ευρώ από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, τώρα ο ΠΟΥ αναφέρει ότι έκανε λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτήν την αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τις επικρίσεις που δέχτηκε, ο Οργανισμός επανέρχεται τώρα με διευκρινιστική ανακοίνωση και υποστηρίζει ότι οι ελληνικές αναφορές στην έκθεση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τυπογραφικό λάθος. «Υπήρξε παρερμηνεία κατά την επεξεργασία του εγγράφου. Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για οικειοθελείς αυτομολύνσεις», σημειώνεται στη νέα ανακοίνωση και προστίθεται: «Η αυθεντική είδηση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "The Lancet" από τον Αλέξανδρο Κεντικελένη και τους συνεργάτες του το 2011. Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η σκόπιμη αυτολοίμωξη με τον ιό HIV αφορά περισσότερα από λίγα και μεμονωμένα περιστατικά».

Στην αρχική του έκθεση ο ΠΟΥ υποστήριζε ότι στόχος των ναρκομανών που μολύνονται με AIDS είναι το επίδομα των 700 ευρώ μηνιαίως και η ταχύτερη ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης με υποκατάστατα της ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ειδική του αναφορά για τη χώρα μας, σε σχέση και με την κρίση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 17% μεταξύ 2007 και 2009 και επιπλέον 25% το 2010, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε μία περαιτέρω αύξηση 40% το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Οι απόπειρες αυτοκτονίας επίσης αυξήθηκαν, ειδικά για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Φόνοι και κλοπές διπλασιάστηκαν. Οι μολύνσεις με AIDS και η χρήση ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου τις μισές από αυτές τις μολύνσεις να είναι εκούσιες, προκειμένου τα άτομα να πάρουν το επίδομα των 700 ευρώ μηνιαίως και να ενταχθούν ταχύτερα στα προγράμματα απεξάρτησης με υποκατάστατα. Η ποpvεία επίσης είναι σε έξαρση, πιθανώς λόγω των μεγαλύτερων οικονομικών δυσχερειών.

Η πρόσβαση στην Υγεία έχει περιοριστεί, καθώς οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν περικοπεί κατά περίπου 40% και εκτιμάται ότι θα χάσουν τη θέση τους 26.000 εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, μεταξύ τους 9.100 γιατροί. Αυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα αποτελούν προειδοποίηση για άλλες χώρες που υφίστανται σημαντικά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, μεταξύ τους την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία.

Αποτελούν επίσης ένδειξη ότι είναι ανάγκη να βρεθούν κεφάλαια για τις κυβερνήσεις, ώστε να εξυγιανθούν οι οικονομίες χωρίς να υπονομεύονται οι ιδιαίτερα αναγκαίες επενδύσεις στην Υγεία».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γνωστός ράπερ καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για δολοφονία

Πριν 10 ώρες

Ο MHD έγινε γνωστός για την ανάμειξη της τραπ και της δυτικοαφρικανικής μουσικής, το λεγόμενο «Afro trap»

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Πριν 10 ώρες

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου

Η Μαρία Σάκκαρη επανήλθε δριμύτερη: Κατέκτησε το Guadalajara Open

Πριν 10 ώρες

Μετά από αρκετά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα, τα οποία είχαν οδηγήσει και στην πρόσφατη έκρηξή της

Αυτό είναι το «κολαστήριο» της 22χρονης στον Βόλο – «Δεν είχαμε δει ποτέ το κορίτσι» λένε οι γείτονες

Χτες

Σε αυτή την μονοκατοικία στις Αλυκές, η 22χρονη βίωνε βασανιστήρια επί δύο ολόκληρα χρόνια

iPhone 15: Τεράστιες ουρές, χάος και σπρωξιές σε εμπορικό στο Ντουμπάι από αλλόφρονες φαν

Χτες

Χρειάστηκε η παρέμβαση των υπαλλήλων security του Dubai Mall για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Alert! Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού από Δευτέρα

Χτες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Το email που «έκαψε» το κύκλωμα ναρκωτικών: «Θέλω να καταγγείλω έναν αστυνομικό που σπρώχνει κόκα σε διάφορα πάρτι»

Χτες

Ένας αστυνομικός μαζί με τον αδερφό του αλλά και έναν 33χρονο «έσπρωχναν» κοκαΐνη και κάνναβη σε φιλικά τους άτομα

Matteo Messina Denaro: Σε μη αναστρέψιμο κώμα ο πρώην αρχηγός της μαφίας ‑ Έπαψαν να του παρέχουν τροφή με σωληνάκι

Χτες

Μετά τη σύλληψή του παρέμενε αμετανόητος και είχε δηλώσει ότι «αν δεν ήταν άρρωστος, δεν θα τον έπιαναν ποτέ»

Τουρκία: Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στo Καχρανμανμαράς

Χτες

To επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται στην περιοχή Γιουκσούν

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.