E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν θα δεις θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο»

Οι απειλές του σε καταγγέλλουσα, νέα μαρτυρία

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν θα δεις θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 26/7/2022 | 15:12

Παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος προσήλθε στο δικαστήριο χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών, αφού έχει αποφυλακιστεί με όρους και εγγύηση στις αρχές Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε ένας στενός φίλος της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία έχει μηνύσει τον ηθοποιό ότι τη βίασε στο θέατρο ΗΒΗ το 2008. Όπως είπε ο μάρτυρας στις εξετάσεις της θεατρικής σχολής είχε παρακολουθήσει τη διαδικασία και ο Πέτρος Φιλιππίδης και στη συνέχεια ζήτησε να συναντηθεί με την καταγγέλλουσα για να τη συγχαρεί. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Π.Φιλιππίδης και η καταγγέλλουσα βρέθηκαν μόνοι στα γραφεία και ο ηθοποιός είχε εμφανή ερωτική διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο. Την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Η Α. είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε» περιέγραψε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας ότι του το εκμυστηρεύτηκε η καταγγέλλουσα σε κατ’ ίδιαν συνάντηση. «Δε θα ξεχάσω το βλέμμα της» συμπλήρωσε.

Ο φίλος της καταγγέλλουσας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης συνέχιζε να την καλεί στο τηλέφωνο. «Δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε όλο αυτό. Το Σεπτέμβριο δέχτηκε τηλεφώνημα από τη βοηθό του για τη δουν για ένα ρόλο. Όταν μου το είπε της είπα να πάει γιατί εκείνος ήταν ο υπαίτιος για κάτι κακό. Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε. Αυτό δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλλουμε και τις προσπερνάμε».

Όμως, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας κατά τη δεύτερη συνάντηση η φίλη του δέχθηκε σeξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό.

«Μου είπε στο τηλέφωνο πως δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά και πως δε θα βγει τίποτα από αυτό. Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει το ρόλο. Εγώ ντρέπομαι γι’ αυτό που θα πω, αλλά της είπα να μείνει και να διεκδικήσει το ρόλο. Ο Φιλιππίδης την πήρε έπειτα από μέρες τηλέφωνο και της μιλούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Είχαν μια έντονη συζήτηση. Εκείνη του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του κι εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο».

  • Πρόεδρος: Στο ΣΕΗ δεν ανέφερε το πρώτο περιστατικό, ούτε στον εισαγγελέα. Γιατί δεν το ανέφερε;
  • Μάρτυρας: Η απάντηση είναι πως ήταν ένα γεγονός που τη σόκαρε τόσο βαθιά που προσπάθησε να το απωθήσει. Ήταν η πρώτη φορά. Στο πρώτο είχε παγώσει. Ήταν αυτές οι περιγραφές που ακούμε ότι σου συμβαίνει μια ληστεία και παγωνιές. Στο δεύτερο περιστατικό ήταν διαφορετική η αίσθηση που μου έδωσε εμένα.
  • Π: Για ποιο λόγο δέχτηκε να πάει και δεύτερη φορά στον κατηγορούμενο; Σας ρωτώ γιατί οι άλλες καταγγέλλουσες είπαν κατηγορηματικά ότι δεν θα συνεργαζόντουσαν μαζί του ξανά.
  • Μ: Ο Φιλιππιδης ήταν ένας άνθρωπος που θα τον συναντούσε πολλές φορές μπροστά της. Η νοοτροπία που υπήρχε ήταν ότι στο θέατρο ματώνουμε, κάνουμε οποιαδήποτε θυσία, ανεξάρτητα από τι μας συμβαίνει ψυχικά ή σωματικά.
  • Π: Τι σημαίνει ματώνω;
  • Μ: Οποιαδήποτε θυσία. Πήγε και με τη σύμφωνη γνώμη τη δίκη μου και πίστευε πως δεν θα συμβεί ξανά.
  • Η εισαγγελέας ζήτησε από τον μάρτυρα να εξηγήσει τι εννοούσε με τη φράση «στο θέατρο ματώνουμε με οποιαδήποτε θυσία» και τον ρώτησε αν στη θυσία περιλαμβάνεται και ο βιασμός με σε αυτές, με το μάρτυρα να απαντά: «Δε γνωρίζαμε ότι πρόκειται για βιασμό και το καταλάβαμε τώρα».
  • Εισαγγελέας: Δεν έχει σημασία που υπάγεται νομικά η πράξη.
  • Μάρτυρας: Το σκεπτικό μας ήταν ότι βρίσκουμε τη δύναμη να το ξεπεράσουμε.
  • Εισαγγελέας: Μιλάμε για εισχώρηση στη γενετήσια ζωή. Έχετε την ίδια θεώρηση ακόμα;
  • Μάρτυρας: Σήμερα ντρέπομαι ειλικρινά για τη θεώρηση που είχα τότε. Ήμουν 21 και τώρα 35.
  • Εισαγγελέας: Μιλήσατε για πάγωμα. Σε δεύτερο χρόνο όταν αποφασίζει να καταγγείλει τα γεγονότα στο ΣΕΗ;
  • Μάρτυρας: Το 2021 είχε πάει μέσα σε όλο αυτό που συνέβαινε τότε για να καταθέσει τη δίκη της εμπειρία. Κατέθεσε όσα μπορούσε να διαχειριστεί ψυχικά.
  • Εισαγγελέας: Όταν πήγε στον εισαγγελέα ήταν το ίδιο;
  • Μάρτυρας: Πιστεύω ναι. Δεν το έχουμε ζητήσει.
  • Εισαγγελέας: Ε δε μπορεί. Εδώ ειπώθηκαν διαφορετικά πράγματα από το ΣΕΗ μέχρι τον εισαγγελέα και τον ανακριτή.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάνος Ρούτσι: «Έχουμε ορίσει επιστήμονες από το εξωτερικό για την εκταφή, δεν εμπιστευόμαστε τίποτα στην Ελλάδα»

Σήμερα

«Δεν φανταζόμουν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει συνείδηση και ανθρωπιά στο να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου, δηλαδή το αυτονόητο» τονίζει ο Πάνος Ρούτσι

Έγγραφα 800 σελίδων αποκαλύπτουν πως η Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά την Κίνα για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν

Σήμερα

Τα έγγραφα παρουσίασε ένα ανεξάρτητο βρετανικό think tank, επαληθεύοντας τη γνησιότητά τους - Από το 2023 η συμφωνία Μόσχας και Πεκίνου για την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 17 ετών σε 40χρονο που κακοποιούσε σeξουαλικά και σωματικά τη σύζυγό του

Σήμερα

Η καταδίκη αφορά βιασμό, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση της 30χρονης συζύγου, συχνά μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους, ενώ ο 40χρονος θεωρείται πλέον φυγόποινος

Ένοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης για το τροχαίο στη Φιλοθέη

Σήμερα

Ο ηθοποιός άσκησε έφεση κατά της απόφασης ενώ δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα του δικηγόρου για ελαφρυντικά, όπως ο πρότερος έντιμος βίος

Πίνακες του Μπομπ Ρος θα πωληθούν σε δημοπρασία για τη χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις ΗΠΑ

Σήμερα

«Η δημοπρασία εξασφαλίζει ότι η κληρονομιά του συνεχίζει να στηρίζει το ίδιο το μέσο που μετέδιδε τη χαρά και τη δημιουργικότητα επί δεκαετίες»

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που καταρρέει το μπαλκόνι στο Λαύριο, τα συντρίμμια πέφτουν δίπλα σε περαστική

Σήμερα

Η γυναίκα σώθηκε από θαύμα καθώς ο μεγάλος όγκος από τσιμέντο και συντρίμμια πέφτει από ύψος 2 μέτρων προς το μέρος της

ΗΠΑ: Στο Σικάγο εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς

Σήμερα

Εκατοντάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς από το Τέξας έφτασαν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης του στρατού έξω από το Σικάγο

Τέλος οι σκαλωσιές από το δυτικό τμήμα του Παρθενώνα ‑ Το ίντερνετ σε παραλήρημα

Σήμερα

Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν με τη χρήση μικρότερων και πιο ευέλικτων κατασκευών

Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην Ινδονησία κινδυνεύει με θανατική ποινή για καραμέλες κάνναβης

Σήμερα

Ο 35χονος Τζάρετ Σόοου συνελήφθη για παράνομη εισαγωγή καραμελών κάνναβης, τις οποίες ο ίδιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει τους πόντους από τη νόσο Crohn

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου ‑ Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Σήμερα

Μαδρίτη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου - Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί

Τις περιοχές με το υψηλότερο και χαμηλότερο ποσοστό φοροδιαφυγής αποκάλυψε η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποκάλυψε ποιες περιοχές της χώρας σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας αυτό το καλοκαίρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.