E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η 21χρονη που αποφάσισε να ακρωτηριάσει το πόδι της

Εκ γενετής πρόβλημα δεν την άφηνε να κυνηγήσει τη ζωή που ήθελε

Η 21χρονη που αποφάσισε να ακρωτηριάσει το πόδι της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/12/2013 | 00:00

Μια πολύ δύσκολη απόφαση πήρε η 21χρονη Mariah Serrano για να ικανοποιήσει το όνειρο της ζωής της: να φορέσει ψηλά τακούνια και να ακολουθήσει καριέρα στο χώρο της μόδας. Αντιμετωπίζοντας μια εκ γενετής δυσμορφία στο αριστερό της πόδι, η οποία δεν διορθώθηκε ούτε έπειτα από πέντε επεμβάσεις, η Mariah αποφάσισε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι δύσκολο να συνηθίσεις τα ψηλά τακούνια, αλλά ακόμα και τα κορίτσια που δεν έχουν το δικό μου πρόβλημα δυσκολεύονται την πρώτη φορά», είπε η 21χρονη στη Daily Mail, και συνέχισε: «Δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά τόσο δυνατή και με τόση αυτοπεποίθηση».

«Όταν μου είπαν πως δεν θα μπορέσω ποτέ να φορέσω ψηλά τακούνια και πως θα έπρεπε να εγκαταλείψω το όνειρό μου για την καριέρα μου, κατέρρευσα. Ένας γιατρός μού είπε πως υπήρχε και η επιλογή του ακρωτηριασμού, η μαμά μου τρομοκρατήθηκε, αλλά εγώ δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου την ιδέα».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δυσμορφίες σαν της Mariah διορθώνονται στην παιδική ηλικία, αλλά εκείνη δεν μπόρεσε να πετύχει καμία σημαντική αλλαγή έως τα 16 της και έπειτα από πέντε επεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχα βαρεθεί πια, επειδή το ένα πόδι μου ήταν πιο κοντό από το άλλο, τα παπούτσια ήταν πραγματικό ζήτημα για μένα», εξηγεί η 21χρονη. «Αναγκάστηκα να βάλω αθλητικά παπούτσια ακόμα και στο χορό της αποφοίτησης από το σχολείο και ζήλευα τις φίλες μου με τα τακούνια».

Τον Απρίλιο του 2009 επισκέφθηκε έναν ειδικό, που της περιέγραψε την επιλογή του ακρωτηριασμού. «Για πρώτη φορά άρχισα να το σκέφτομαι, αλλά ήμουν τρομοκρατημένη. Μέχρι που διάβασα ένα άρθρο του αγαπημένου μου σχεδιαστή Alexander McQueen, για τα προσθετικά πόδια που σχεδίασε για την αθλήτρια Aimee Mullins – τότε ήξερα πως έπρεπε να προχωρήσω. Συνειδητοποίησα πως ένα καλό προσθετικό πόδι θα έδειχνε ωραίο και πήρα την απόφασή μου. Θα έκοβα το πόδι μου».

Η επέμβαση έγινε το καλοκαίρι του 2009, αλλά κάποιες επιπλοκές έκαναν τη Mariah να μετανιώσει αρκετές φορές για την επιλογή της. «Υπήρχαν στιγμές που έλεγα "μα τι έκανα!". Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι και δεν άφηνα τις φίλες μου να έρθουν να με δουν. Ήταν μια δύσκολη περίοδος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά με την έλευση του χειμώνα το τραύμα επουλώθηκε και η οικογένειά της της έκανε δώρο το πρώτο ζευγάρι ψηλοτάκουνα: ήταν ένα ζευγάρι πλατφόρμες. «Όταν τις φόρεσα και άρχισα να βηματίζω μέσα στο σπίτι, ήξερα πως έκανα τη σωστή επιλογή», τονίζει η Serrano.

Λίγο καιρό μετά βρήκε δουλειά στον οίκο Betsey Johnson, όπου σήμερα είναι υπεύθυνη για τα social media.

Στη ντουλάπα της έχει πια δέκα ζευγάρια παπούτσια με ψηλά τακούνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η απόφαση να ακρωτηριάσω το πόδι μου ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει. Ακόμα ξυπνάω μερικές φορές κι αναρωτιέμαι πού είναι ή κατεβαίνω από το κρεβάτι και ξεχνώ πως δεν έχω το ένα πόδι και πέφτω. Ακόμα προσπαθώ να το συνηθίσω. Έμαθα όμως να μην το παίρνω πολύ στα σοβαρά, οι φίλοι μου μου κάνουν συνέχεια πλάκα. Κάποιες φορές τρομάζω, αλλά το προσθετικό πόδι μού έδωσε τόση αυτοπεποίθηση και με βοήθησε να κυνηγήσω τη ζωή που ήθελα».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.