Λέσβος: Προφυλακιστέος ο 53χρονος αστυνομικός για τον βιασμό 14χρονης
Παρενόχλησε κι άλλο κορίτσι

Δημοσίευση 2/8/2022 | 20:35
Με ομόφωνη γνώμη ανακριτριας και εισαγγελέα, ο 53χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. και προπονητής βόλεϊ κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για την κατηγορία του βιασμού 14χρονης αθλήτριάς του οδηγείται Στρατής Μυρογιάννης κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για βιασμό 14χρονης αθλήτριας του.
Μαραθώνια ήταν η κατάθεσή του στον ανακριτή Λέσβου, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 53χρονου, έχει κληθεί άλλη μια κοπέλα την οποία προπονούσε, ενώ δεν αποκλείεται να την έχει παρενοχλήσει.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να την είχε θωπεύσει όταν την επέστρεφε στο σπίτι της μετά από προπόνηση.Παράλληλα, ελέγχεται το προφίλ του σε κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τα ηλεκτρονικά του αποτυπώματα, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιες κοπέλες συνομιλούσε. Η έρευνα για την αποτρόπαια δράση του θα συνεχιστεί.
Στη δικογραφία επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης σε ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ, "από το φθινόπωρο του 2021 τότε που το κοριτσάκι ήταν κάτω των 14 ετών και μέχρι προ ημερών ο προπονητής βόλεϊ Μ.Ε. του σωματείου στο οποίο συμμετείχε η ανήλικη, ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη".
Όπως προκύπτει, οι γονείς των κοριτσιών της ομάδας βόλεϊ τον είχαν εμπιστευτεί, ώστε εκείνος να μεταφέρει τα κορίτσια στα σπίτια τους, μετά το τέλος των προπονήσεων.
Οργή από την οικογένεια της 14χρονης
Ο 53χρονος Αρχιφύλακας Στρατής Μυρογιάννης αντιμετωπίστηκε με οργή και έντονες αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων έξω από τα δικαστήρια, κατά την είσοδό του το πρωί. Σε έξαλλη κατάσταση ήταν ο πατέρας της 14χρονης, τον οποίον κρατούσαν με το ζόρι για να μην επιτεθεί στον αστυνομικό-προπονητή βόλεϊ.
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι η οικογένεια της 14χρονης, φίλοι και απλοί πολίτες, αποδοκιμάζοντας έντονα τον 53χρονο αστυνομικό.
Η μητέρα του θύματος δηλώνει στην ΕΡΤ βέβαιη ότι έχει ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια. "Ένα κτήνος είναι, κτήνος, αυτό, και θέλω να ακουστεί αυτό, ότι είναι ένα κτήνος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Απλά θέλω να πάει εκεί που πρέπει να πάει και να πονέσει όπως πόνεσε το δικό μου το παιδί. Ψυχολογικά δεν είναι καθόλου καλά, κλαίει όλη μέρα" τόνισε.
Ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης Θ. Κεφάλας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε πως "το βασικό αδίκημα του βιασμού ανηλίκου, είναι ένα από τα πιό ειδεχθή αδικήματα, για το ποίο προβλέπεται ποινή ως και ισόβια".
Δικηγόρος αστυνομικού-προπονητή: Δεν υπήρχε βιασμός
Ο συνήγορος του Στρατή Μυρογιάννη, Κωνσταντίνος Μαυροειδής, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -παραιτήθηκε χθες λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας της Ανάκρισης-είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε βιασμός, μιας και η ανήλικη κοπέλα "το ήθελε" όπως, χαρακτηριστικά, ανέφερε.
Αυτή η δήλωση που έκανε χθες σε τοπική εφημερίδα, εξόργισε ακόμη περισσότερο τους γονείς, και όχι μόνο, και σήμερα έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου να συμπαρασταθεί στους γονείς.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα 1/8/2022, η Αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του αστυνομικού-προπονητή βόλεϊ.